Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pielegnacja noworodka

beeeatkkaa

Polecane posty

Gość pielegnacja noworodka

witam! jak zajmujecie sie waszymi noworodkami lub jak wam szlo zzajmowanie sie dzieckiem gdy bylo noworodkiem??? 1) jak oczyszczacie nosek takiemu noworodkowi>? 2) jak czesto wstajecie w nocy? 3) czy miało pleśniawke na jezyczku? (to taki bialy nalot no nie??) 4) czy codziennie oliwkujecie, smarujecie itd>? 5) czy ktos wam pomaga czy same jestescie w domu a mąż w robocie?' 6) jak radzicie sobie ze zmęczeniem??? 7) jak usypiacie gdy wstanie i jest najedzone i zmienioną ma pieluszke a dalej krzyczy lub nie chce spac?

1.Raz dziennie gruszka i woda morska, 2.2 razy 3.tak 4.Tak, ponieważ miał bardzo suchą skóre 5. Jestem sama, mąż robi na 2 zmiany. 6. Ide spać jak mały śpi 7. przewaznie usypia, a jak nie chce to trzymam na kolankach i bujam.

Gość 2mama2
1. Tylko jak miał katar - fridom - w aptece można kupić polecam. 2. Tak, wstaję do tej pory - ma 14msc. Wstawałam co 3 godz. nawet częściej - nie zawsze na jedzenie, karmiłam piersią 3. Córka miała pleśniawki na dziąsłach (wyglądało jak takie białe bąbelki) - biały nalot na języku to może być po postu od mleka, niekonieczne pleśniawki. Używałam na nie aftinu (bez recepty w aptece, dosyć tanie), po tyg. przeszło. 4. Nie, nie smarowałam niczym, po co? Oliwka wysusza. 5. Byłam sama z dwójką maluchów. Różnica 16msc. 6. Spałam z nimi. 7. Jeśli nie chciało już spać to zajmowałam czymś, zabawką, patrzeniem na coś, rozmową, przytulaniem, klepaniem po pleckach ( u mnie się sprawdzało), po jakimś czasie kładłam spać jak uważałam, że jest śpiące. Zmieniam otoczenie, wychodzę na spacer, lub na balkon, albo chociaż do innego pomieszczenia.

Gość 2mama2
*poprostu

Gość mama córki i synka............
co prawda moje dzieci juz nie sa niemowlakami ale niedawno były, mam córke starsza i synka młodszego i oboje sa bardzo różni co do swoich zachowań.... 1. nosek tylko jak ma katar, i frida lepsza od gruszki bo nie podraznia:) a synkowi do tej pory nie miała okazji stoswac, u córki tak bo wyszłą z katarek po porodzie ze szpitala.... 2. do synka wstawałam co 2 h do córci podobnie, po 3 miesiącach do synka wcale do córki 2 razy 3. córka miała pleśniawki ale jak miała 2 lata 4. ja kąpałam w oilatum i nie oliwkowałam 5. generalnie jestem sama, ale jak trzeba to mąż przyjeżdża pomóc, nie ma go w domu po 12 h, no a w okresie zimowym jest prawie cały dzień w domu\ 6. hmm zmęczenie, ...jak jest bardzo kiepsko tzn zasypiam na stojąco mąż przejmuje dzieci żebym się przespała, w nocy tez wstaje jak trzeba 7. synek dostaje smoka i jest spokojny...z córką miałam różnie, masowanie brzuszka jak podejrzenie kolki, a jak nic nie pomagało do do wózka i na spacer lub do auta na przejażdżkę :)