Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mała_myszka_

X-lander czy Jumper?

Polecane posty

Hej Kobietki. Pomóżcie wybrać wózek. Zastanawiamy się z Mężem nad wózkami. Najpierw chcieliśmy Implast Bolder sd ecoline, ale po przeczytaniu opinii mąż stwierdził, że to niezbyt dobry wybór. Teraz zastanawiamy się nad x-landerem lub jumperem. Obydwa mają super opinie. Który Wy możecie polecić? Liczę na pomoc, bo trudno nam wybrać.

Gość ciezarowkaa25
up - ja też mam podobny dylemat - czemu nie jumper? bo mniemaj że chodzi o jumper x z tako

Gość Latoroslka
ja mam x-landera: łatwo się składa i rozkłada do bagażnika duże dmuchane koła-żadna droga mu nie straszna

x lander ma możliwość montażu fotelika maxi cosi, co jest chyba dużym atutem. słyszałam, że te foteliki są bardzo bezpieczne. A co jest złego w jumper x?

Gość Latoroslka
można montowac fotelik maxi cosi. Poczytaj na temat testów fotelikow samochodowych ADAC. Ja ma MAxi COsi CIty i chwale sobie.

Gość ciezarowkaa25
ten x - lander ma albo koła nie skrętne albo małe - a na zime jakoś stabilniejsze i wygodniejsze wydają mi się te jumpera ..

Ja jak kupowałam wózek to się na nim ''uwieszałam'' ... Jumper jest bardzo sztywny - nie nadaje się do bujania ... i ma słabsze amortyzatory . Wybrałam tako jumper gt

Jumper x Wady : - duży ,ciężki wózek mimo iż waży ok 16 kg -Potrzeba na niego dużo miejsca np. dziecko w foteliku ,stelaż w bagazniku a gondola lub spacerówka ? u mnie na przednim siedzeniu, jeżeli masz np. fiata cc nie zmieścisz tam tego wózka -szelki w spacerówce beznadzieja raz mały się z nich wydostał ,są za duże -gdy odepieniesz taki kołnierz w spacerówce żeby Ci nie wisiał do kół odsłania się takie okienko w budce ,ktore nie ma zasłonki ,i gdy dziecko śpi słońce świeci mu dokładnie na buzie -ja kladłam w to miejsce koc lub pieluche tetrową -pokrowiec na nózki w spacerówce ??? niewiem do czego służy bo ani nie chroni od zimna ani od deszczu tylko zwisa :O -kosz zwłaszcza przy spacerówce bezużyteczny musisz wkładać rzeczy na płasko i pojedyńczo ,o włożeniu siatki z zakupami nie ma mowy -raz próbowałam wyprać materiał ,który mial się tak świetnie zdewjmować oj namęczyłam się bardzo ZALETY -pompowane kola dobra amortyzacja ,mało kto wie że jest ona regulowana może być bardzo sztywna z reguły tak jest ustawiona w sklepie ,ale po przestawieniu wózek miekko się buja(Mało który sprzedawca wie o tej regulacji warto zapytać i sparwdzić ) Jak sobie coś przypomne to dopisze:) Dobry na duzy śnieg bądz wyboje :)

Podsumowanie :) Z gondolą nie miałam problemu była ok,zreszta używałam jej w zimie więc zawiele się nie nachodziłam ,ale świetnie sprawdził się na śniegu. Natomiast z spacerówką mam problem do tej pory bo z niej korzystam -po prostu niewypał... Fotelik w porządku Gdybym miała wybór napewno bym go nie kupiła ,choc wiem że ma dobra cene

Ja dla swojego zwiozę z Polski X lander bo z doświadczenia wiem jak świetnie się nim jeździ po nierównych a nawet wyboistych terenach. Kiedyś jak opiekowałam zarobkowo maluchem koleżanki to zaliczyłam niemało kilometrów tym wózkiem po poszarpanych chodnikach i innych nierównościach a dziecko spało i dosłownie tylko bujało się w tej spacerówce, poza tym podobało mi się że jest obszerna w środku, miękkie pompowane duże koła i duża torba zakupowa a wózek nie był z pierwszej ręki , kupili go w komisie a chodził jak w zegarku. Nie pamiętam niestety co to za seria X lander była ale wiem że będę szukała podobnego tej firmy.

Gość apk
ja polecam x landera ;) użytkuje ten wózek od pół roku i jestesm bardzo zadowolona, prowadzi się lekko po naszych niezawsze równych chodnikach, sprawdza się także na spacerach po lesie jak i na plaży.spacerówka bardzo obszerna i wygodna dla dziecka z możliwością łatewgo rozłożenia do pozycji leżącej.bardzo łatwo się składa i po złożeniu zajmuje duzo miejsca w bagażniku zwłaszcza jak zdemontuje się koła.

Gość apk
miało być nie zajmuje duzo miejsca w bagazniku :)

Nie znam jumpera, ale x-landera użytkowałam przez prawie 2 lata i powiem że to jest wózek prawie idealny:) jeden mankament to sposób składania i rozkładania oparcia. No ale ideały nie istnieją.

Wielkie dzięki za pomoc. Widzę, że zdania podzielone. Muszę jechać teraz do sklepu i pooglądać na żywo. Mam jeszcze troszkę czasu na zastanowienie, ale już powoli szukamy czegoś dla Michałka.

Miałam ten sam problem z wyborem wózka. Na żywo obejrzałam boldera i średnio mi się podobał. Mój mąż zachwycił się jumperem x ja natomiast x-landerem. Jednak x-lander ma spacerówkę montowaną tylko w jednym kierunku jazdy a jumper w dwa. Upierałam się by kupić x-landera ze względu że można zamontować fotelik maxi-cosi, jednak rodzę w listopadzie i jak zauważył mój mąż fotelik wpinany do wózka nie przyda mi się w zimie a jak będzie już ciepło to mały będzie za duży żeby go w foteliku wozić, bo wygodniej będzie mu w spacerówce. W taki oto sposób zakupiłam jumpera x. Wózek jest ciężki ale dobrze wykonany (czego go bolderze powiedzieć nie mogę - tandeta). Prowadzi się łatwo. Jeśli zamierzasz go dźwigać na 4 piętro w bloku to się dobrze zastanów.

ale czy przy kupnie fotelika samochodowego nie chodzi bardziej o bezpieczeństwo podczas jazdy samochodem czy o spacerach??? fotelik nie jest do spacerów tylko do jazdy autem i chodzi o bezpieczeństwo, nie powinno sie wozić dziecka na spacery w foteliku od tego jest gondola i spacerówka...ja fotelika używałam przy wyjazdach np.do przychodni gdzie z parkingu do budynku jest dość daleko wtedy super sie sprawdza wpięcie fotelika na stelaż-nie trzeba go nosić sama używałam przed 2 ostatnie lata x-landera XA jak dla mnie wózek przawie idealny (ideałów nie ma;) )

Ojej jak ktoś mógł wózek urkaść, chamstwo totalne. A jeśli chodzi o wózki to ja też jestem za X-Landerem, znalazłam w necie wiele pozytywnych opini na jego temat, a szukając trafdiłam na stronę nextway.pl, gdzie można kupić używany wózek, albo odsprzedać stary. A pieniądze przyzwoite. Po co mi ma potem wózek gnić w piwnicy.

Gość mamamamama444
mam jumperka, godnola jest super, ale spacerowka niewypal. siatka na zakupy nic sie nie zmeinisci, podnozek jest ze zwyklego materialy, mala jszcze nie chodzi, ale jesienia bedzie caly czarny, a nie odpina sie, a calego materialu nie bede prala co kilka dni. Budka z tylu zapinana jak odepnie sie to siatka nie ma zadnego zapiecia w oczy swieci dziecku. ogolnie dobrze sie prowadzi, lekko, duze kola to plus, wozek jest dobry jak mieszka sie w domu, w bolku odpada chyba ze ma sie winde.

Gość tini manolo
A ja mam X-Landera XQ. Troche się bałam tych mniejszych kółek z przodu, ale spoko sie sprawdzają, a że mieszkam na wiosce gdzie drogi nie grzeszą równoscią to wiem co mówie ;-) Fajne jest to że można rączke przekłądać, no i to że da się ja regulować na wsyokosć. Ja mam 182 więc nie chciałam wózka do którego będe się musiała jakoś strasznie garbić i nachylać. Generalnie jak dla mnie ten model jest bardzo ok.