Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość norrka

Mieszkania - usterki

Polecane posty

ja pracuje w budownictwie i mam dla Ciebie dorba rade - jesli sie na tym nie znasz to wynajmij fachowca - znajdziesz duzo ogloszen w necie albo nawet przy budowach nowych osiedli, gdzie ludzie oglaszaja pomoc przy odbiorach mieszkan. taki fachowiec wiec jak rozmawiac z ludzmi i wie na co zwrocic uwage. my sie spotkalismy z osobami, ktorzy sprawdzali czy sciany sa proste latarka, podobnie jak sa instalacje polozone

Gość Kamiilla
@agulacz: tak, inwestycje firmy Dolcan, maja być w zamyśle mieszkaniami bezczynszowymi. najwięcej informacji znajdziesz na ten temat pewnie bezpośrednio u nich w biurze, ale w internecie pojawiało się jakiś czas temu trochę publikacji, poszukaj na google, warszawskiej gazeta.pl, itd.

Gość Stenzin
No jest informacji wszędzie na ten temat, ale najbardziej dokładne znajdziesz pod tym adresem, http://mieszkania-bezczynszowe.pl/ tutaj masz informacje prosto od dewelopera. Jak macie jakieś jeszcze pytania to walcie śmiało.

Gość filoppo
Czyli można powiedzieć, że Dolcan to dobry deweloper. Ja właśnie jestem na etapie rozmów z różnymi deweloperami no i tak zwanego badania rynku. Przyznam, że troszkę mnie to przeraża, ale jestem dobrej myśli :)

Gość kotorcia
Nigdy nie słyszałem o sprawdzaniu na latarkę, ale fachowcem nie jestem to się nie wypowiadam....Ale też mi się wydaje, że nie szkodzi zabrać Pana Jasia ze sobą :) Fakt faktem, że niektórzy deweloperzy to mają już wyrobioną renomę i dbają o to, żeby nie było fuszerek, bo im się to po prostu nie opłaca, opinia publiczna itp. itd. Ja osobiście trzymałabym się znanych i sprawdzonych firm.

Gość odrii
Filloppo, to jak Ty szukasz mieszkania? Szukanie mieszkania zaczynasz od rozmów z deweloperami? Ja to jak chciałam zakupić mieszkanie, zaczynałam od szukania inwestycji w obrębie lokalizacji - dzielnicy, w której chciałabym zamieszkać. Spośród tych inwestycji wybierałam te, które najbardziej mnie zainteresowały i dopiero wtedy zaczynałam "atakować" biura deweloperów. Kotorcia, pisząc o znanych i sprawdzonych firmach, masz na myśli deweloperów, którzy już jakiś czas działają na polskim rynku mieszkaniowym, tak jak np. Dolcan?

Gość ratafiana
A ktoś z Was był w biurze Dolcana i zasięgał informacji o mieszkaniach bezczynszowych?

Gość Kurnik12
No w sumie to jest naprawdę dobry sposób udać się z majstrem, najlepiej jakimś znajomym na oprowadzenie. W końcu za jakieś 200 zł można oszczędzić później tysiące złotych na kosztach procesowych albo ew remontów. No i tez oszczędzamy własne nerwy.

Gość Grzechu1
I co skorzystał ktoś tutaj z tej oferty? tj. z mieszkania bezczynszowego i mógłby coś powiedzieć na ten temat?

Gość ayumi_hamasakii
tak mistrzu, kazdy kto wszedl na ten temat w ciagu paru dni kupil mieszkanie bezczynszowe, ktore o ile sie nie myle dopiero sa budowane :) brawo

Gość Airetefak11
Dokładnie tak jak Ayumi napisała, budynki jak na stronie (mieszkania-bezczynszowe.pl) będą dopiero budowane, więc cierpliwości. Póki co sama idea to chyba nowość na naszym rynku. Ale idea przednia.

Gość adelajjda
Dla mnie i tak jedną z największych zalet mieszkań bezczynszowych jest zwolnienie z opłaty z tytułu użytkowania wieczystego, która w przeciągu ostatnich dwóch lat, w niektórych miejscach w Warszawie wzrosła nawet o kilkaset procent, tj. np. na warszawskim Gocławiu.

Gość Rudik
No to jest już jedna oszczędność, ale też opłaty przez większość roku do administracji budynku. Oni nigdy nic nie robią, a jak coś się stanie to trzeba czekać i czekać, aż im się przypomni skąd mają pieniądze na działalność.

Gość Goolik
Pomysł bardzo fajny, mi się podoba. Tylko ciekawe jak będzie z wykonaniem. Bo na ich stronie jest wszystko czytelnie rozpisane i wychodzi na dużą oszczędność pracy i pieniędzy dla obu stron.

Gość ayumi_hamasakii
@adelajjda: a widzisz, nikt o tym nie wspomniał wcześniej. trochę się interesuję tym tematem, a mało kto co mówi na ten temat. mi się wydaje, że czasem ludzi przeraża to, że mieliby coś załatwić samemu. żyją wygodnie, płacą, nawet nie wiedzą do końca za co, a mogliby sporo oszczędzić.

Gość Lordik
No niby ciężej jest jak coś trzeba samemu zrobić, ale masz pewność że jest zrobione dobrze - a nawet że jest w ogóle zrobione. Bo z administracją to nigdy nie wiadomo.

Gość Indest
Z tego co sam liczyłem to w ciągu roku dla przeciętnego mieszkania wychodzi oszczędność na poziomie kilkuset zł. Więc to się opłaca na dłuższą metę. Teraz tylko trzeba wybrać lokalizacje.

Gość hejnalkrakowski
kilkuset tzn? co wziales pod uwage? bo ja mysle, ze wiele zalezy od wlasciciela mieszkania i tego jakie on decyzje podejmie. oszczedzac mozna na wielu rzeczach i wyjac z tego gruba kase, albo leciec w kulki i wydawac na wszystko. nikomu nie mozna obiecac oszczednosci jesli sam oto nie zadba, takie moje zdanie. realistycznie patrzac, kazdy "madry rolnik" bedzie potrafil sobie poradzic i mysle, ze znajdzie nawet wiecej niz kilkaset zl :)

Gość harrypotterjuztuztuz
A nie lepiej wejść na tę stronę mieszkania-bezczynszowe.pl znaleźć numer telefonu do biura obsługi klienta i tam zapytać, deweloper na pewno ma przygotowane jakieś plansze, symulacje tego ile oszczędzić może potencjalny mieszkaniec na tym, że zamieszka w właśnie ich mieszkaniach bezczynszowych..

Gość Indest
No z jednej strony lepiej tak, bo dowiesz się u źródła ale warto podpytać ludzi co o tym myślą i może jest ktoś kto z tego skorzystał już gdzieś. A takie symulacje mają na pewno, żeby zachęcić klienta logicznym argumentem a nie tylko na słowo że jest taniej.

Gość Noreczek
Wiecie może coś o samym deweloperze? Tj. jakąś historie inwestycji ich i jak to wyszło wszystko. Bo zamierzam od nich kupić mieszkanie bo mają fajną ofertę ale chciałbym wcześniej dowiedzieć się czegokolwiek.

Gość Weagle
No jako firma są porządni, w warszawie oddali już jakieś inwestycje i nie było żadnych problemów z tego co wiem. Ale i tak warto przejść się po ich jakiejś inwestycji albo udać się na oprowadzanie mieszkania które chcesz kupić. Zobaczyć to wszystko i dotknąć.