Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ginger142

chcą wprowadzić podatek za brak dzieci dla każdego powyżej 40 r.ż. !! skandal

Polecane posty

Gość bedzie na alimenty dla samotny
samotnych matek

JA BYM WPROWADZIŁ PODATEK OD GŁUPOTY WŁADZY:P.PO PROSTU SĄ CORAZ BARDZIEJ ZACHŁANNI.Na to może pomóc tylko rewolucja i masowe ścinanie aktualnych i byłych rzadzących:P.

Gość lulus
Sami wybraliście sobie takie rządy więc pretensje miejcie do siebie trza było głosować na kaczke

Gość maliboo
hehe nie ma szans zeby cos takiego przeszlo ;) nie w normalnym cywilizowanym kraju ooops zapokmn ialam ze nasz kraj nie jest normalny ktos pmieta podwojne opodatkowanie, ktore nasz kraj wprowadzil mimo iz nie zgadzalo sie z prawem unijnym? i jak pozniej musial sie z tego wycofac? Z E N A D A

Gość arrleta
ja głosowałam na kaczkę i co z tego? Głosowałam na niego bo nienawidzę Komorowskiego To moja wina , ze mam problem zajściem w ciąże a na dodatek zerwałam z facetem ? Zawsze chciałam mieć dziecko :( nie mogę znalezc pracy, zaadoptować to tez nie mogę bo nie mam męża i sama nie mam za co żyć

Gość lulus
polska cywilizowany kraj hahaha bardzo śmieszne oj bardzo wystarczy zobaczyć chociaż zobaczyć jak działa służba zdrowia

Gość w Niemczech tak jest
że rodziny z dziećmi płacą niższe podatki od singli i jako nikt się nie burzy że to nie cywilizowany kraj :O

Gość .Husky
ja płace podatek od swojej głupoty i zabronili mi się rozmnażać :classic_cool: więc mnie to nie tyczy

Gość Kosmetyczka już była
arleta gdybyś przeczytała dokładnie, to byś wiedziała, że osoby, które nie mogą zajść w ciążę z powodów zdrowotnych podatku płacić nie będą. Jednak jak to będzie wyglądało w praktyce? Będziemy chodzić do urzędów i pokazywać urzędnikom zaświadczenia o bezpłodności? Porażka. A jeszcze większą porażką będzie to, że nagle tych "bezpłodnych" będzie jak grzybów po deszczu (czytaj lewe zaświadczenia).

Gość on żyje we mnie a ja w nim
ej no ja nie wierzę!! Ale to jakiś żart albo ten koleś się urwał z choinki :o a co z księżmi??? też będą płacić takie coś? pfffff

Gość egzorcyst
wychodzi na to ze znowu polska stanie sie obiektem posmiewiska na całym swiecie

Gość akurat księżom podatek by nie
zaszkodził, z tego co wiem obecnie nie płacą żadnego, nie wiadomo dlaczego?

Gość chcą wprowadzić taki podatek
a przecież fakt że zbyt mało rodzi się dzieci jest spowodowany tym że nasz kraj stwarza bardzo nieprzyjazne warunki nawet dla bezdzietnego człowieka a co dopiero dla posiadającego dzieci. Przecież od tylu lat się trąbi o tym że młodzi wyjeżdżają na stałe za granicę bo tam jest praca i godziwe zarobki. To właśnie dlatego ludzie nie chcą mieć dzieci bo tu nie ma warunków finansowych do tego. Nawet jakby był wyż demograficzny to to nic nie da bo ludzie i tak będą nadal masowo wyjeżdżać za granicę i tam będą rodzić dzieci i w efekcie w Polsce nadal będzie niż. Państwo zamiast coś zrobić abyśmy mieli takie same warunki ludzkiego bytu jak inne kraje to chce jeszcze pogorszyć sytuację i wprowadzić podatek od bezdzietności. Sami podcinają gałąź na której siedzą, bo jak coś takiego faktycznie wejdzie w życie to jeszcze więcej ludzi będzie chciało wyjeżdżać za granicę i nie będzie tu już nikogo kto będzie chciał robić tu za psie pieniądze na emerytury dla starych ludzi i jeszcze dzieci rodzić państwu. Jeszcze czego. Niech spierdalają!

w takim razie z każdym następnym Ci którzy mają drugie i następne powinni od państwa dostawać kase za ponad-dziectwo :P:P:P

Gość maturks4
"Bykowe" już w Polsce było, więc to tylko powrót do tradycji:D Młodzi jesteście, to życia nie znacie

Gość lulus
nie wiem jak jest pod tym względem w Niemczech nie może porównywać.Tam zarabiają kilka/dziesiąt razy więcej.A ceny towarów są zbliżone do naszych niektóre produkty spożywcze tam są tańsze prócz pieczywa.Tam pojedyńczą jednostke stać na kupno czy wynajęcie mieszkania,studia a nawet samochód.U nas bez pomocy rodziców to nie za bardzo.

Mieczysław Kasprzak: "Nie może być tak, że że w społeczeństwie nagradza się bimbających i myślących tylko o swej wygodzie, apartamentach, samochodach i wczasach!" On chyba mówił o sobie, bo w końcu z czego do cholery słyną politycy jak nie z tego.

Gość maliboo
Mieczysław Kasprzak: "Nie może być tak, że że w społeczeństwie nagradza się bimbających i myślących tylko o swej wygodzie, apartamentach, samochodach i wczasach!" haha co za idiota!!

Gość arrleta
no chyba on pisze o sobie :(

Gość maliboo
poza tym wygodne mieszkanie, samochod i wczasy powinny byc standardem dla kazdego! co za idiota, brak slow czyli ten caly Kasprzak twierdzi, ze ludzie powinni sie rozmnazac i nie myslec o wygodzie samochodach, wczasach itp. noo tylko sie rozmnazac i zyc w biedzie kim w ogole jest ten gosciu, to jakis polityk? jak tacy idioci dochodza do wladzy?

Gość Brawo donald
brawo ekipa rządząca , dziękujemy za nowe podatki i chcemy więcej

Jak już chcę wprowadzić ten podatek, to moim zdaniem granica wieku powinna wynosić 30 lat. Bo po wyżej 30 roku życia większość par nie może już mieć dzieci. Ale mi to wszystko lata. Mam 23 lata, dzieci mieć nie chcę, a podatek obejmie mnie dopiero za 17 lat.

Wyjadę za granicę, zmienię obywatelstwo i tam urodzę dziecko.

Gość 34 letnia bezdzietna
"Nie może być tak, że że w społeczeństwie nagradza się bimbających i myślących tylko o swej wygodzie, apartamentach, samochodach i wczasach!" apartament, wczasy, samochód??? mieszkam w malutkim mieszkanku, które mam tylko i wyłącznie dzięki mojej mamie bo samą nigdy nie było by mnie na nie stać, chyba, że wpierdoliłabym się w 30letni kredyt. Wczasy??? moje wczasy to parę dni nad pobliski jeziorem bo na prawdziwe wczasy mnie nie stać. Samochód? jeżdżę starym 16 letnim autem. O czym ten koleś mówi bo nie bardzo rozumiem. Ludzie kombinują jak wyżyć za głodowe pensje a oni chcą nas jeszcze karać za brak warunków na rozmnażanie się. A kto kurwa później to dziecko wychowa i zapewni mu godne życie??? Państwo?? śmiem wątpić. To pojebane państwo nie zasłużyło na to, żebym urodziła choć jedno dziecko. Już czekam aż ten absurdalny przepis wejdzie w życie, od razu posypią się skargi do Strasburga.

No kuźwa dokładnie !!! Zgadzam się z powyższym.