Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ginger142

chcą wprowadzić podatek za brak dzieci dla każdego powyżej 40 r.ż. !! skandal

Polecane posty

Za rządów PiSu też słyszałem podobne głosy więc nie wiadomo czy Jarosław jako prezydent by wetował taki pomysł, poza tym weto zawsze może być odrzucone. I w tym momencie znowu przypomnę że urząd prezydenta został wymyślony po to by wyciągać kasę od podatników.

Gość chcą wprowadzić taki podatek
To Jarosław sam by płacił ten podatek od bezdzietności.

Gość kafeteriulaula
a jak ktoś jest chory,nie chodzi o bezpłodność ale ma inne schorzenia czy problemy finansowe i dlatego nie chce mieć dziecka?Co wtedy?Gorszej głupoty wprowadzić nie mogli ale czego się spodziewać po rządach patafianów z PO.

Gość zasrani politycy
niech nas w dupe pocałują, nie ma polityki prorodzinnej-nie ma dzieci. proste i logiczne. jak to wejdzie w życie to będzie wiele wniosków do Strasburga

Gość em ej di oh en en ej
Tez mnie wkurzyli. "apartamenty, samochody, wczasy" Jak wielu jest przeciętnych Polaków, których na to stać???? Jak stać Cię na samochod i 30 letni kredyt to wczasy tylko i wyłącznie u babci na wsi, albo 20 km dalej na działce. Mnie nie stać nawet na kredyt a co myślec o dziecku. Nie mam facet bo tak mi sie w zyciu niestety układa, chciałabym mieć dziecko nawet bez faceta, ale za co????? A oni beda mi kazali placic za to ze cenymieszkan i kredytów sa tak wywindowane ze nie adekwatne do naszych zarobków. Kurwa jak mnie wkurzaja ci wszyscy w sejmie i rzadzie. Zarabiają sobie za siedzenie i pierdolenie po 15 tys i dorabiają sie tam jak mogą, a wyborców mają głeboko w dupie.

Gość mam za dużo kasy
mogę płacić podatki za trzy dodatkowe osoby - kto się zgłasza? :-)

Gość sdadasd
Ten podatek i tak nie przejdzie. Zostanie zaskarżony do trybunału w Hadze, bo to jest jawna dyskryminacja gejów.

Mam nadzieję, że ten pomysł upadnie. Ten pomysł to zamach na wolność i prywatność Obywateli. To bardzo boli. Po stracie ciąży walczę z chorobami , które uniemożliwiają mi zajść w ciąże, zważywszy jaką mamy służbę zdrowia i podejście do pacjenta, nie zdecyduje się, poczucie odpowiedzialności mnie blokuje. Ten projekt to gwałt na Konstytucji RP i wbrew prawom człowieka. Ufam, że to nie dojdzie do skutku, a jeżeli to znajdziemy sprawiedliwość w sądzie międzynarodowym. Przecież osoby bezdzietnie już i tak łożą na rodziny wielodzietne. Płacimy podatki z których korzystają dzieci uboższe. Zadaję pytanie jak długo jeszcze będą nas reprezentowały osoby niekompetentne, bez wyczucia i znajomości elementarnych zasad etyki i godności ludzkiej. Nie chcę Państwa kościelnego Praca nad sobą, jest pracą na rzecz lepszego świata

Gość wieśkaaa
10:40 [zgłoś do usunięcia] Master111 Jak już chcę wprowadzić ten podatek, to moim zdaniem granica wieku powinna wynosić 30 lat. Bo po wyżej 30 roku życia większość par nie może już mieć dzieci. Nie może już mieć dzieci?? też wymysliłeś :D mam znajome która po 30stce urodziły pierwsze dziecko

Co za pomysł to dyskryminacja nikt nie będzie urządzał mojego życia. A kiedy powstanie projekt dotyczący braku empatii u rządzących i u takich ludzi jak Ty Wieśkaaa. Albo podatek od braku wyobraźni i warunków do wychowywania czwartego, piątego, szóstego dziecka.