Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssabinkaa

noworodek

Polecane posty

Gość sssabinkaa

witajcie!!! moja małą ma tydzien od urodzenia. mam do was pytanka: 1) jak radzicie /radzilyscie sobie gdy wasz dzidzius plakał? czesto placze/krzyczy?? i co wtedy robicie??? 2) jak czesto wstajecie w nocy do malenstwa jak bylo noworodkiem? 3) co robicie jak ma czkawkę?? 4) jak rozpoznac ze dziecko ma alllegrie np. na mleko lub kosmetyk?? 5) jak oczyszczac nosek>? czym i jak>?? 6) czy wasz noworodek śpi./spał w ciągu dnia dluugo i wogole to czy duzo śpi czy lezy np. w lozeczku i krzyczy i czy ciezko uspicz? jakie macie metody usypiania?? bo u mnie wozenie w wozku nie dziala, na rekach troche... 7) jak sie czujecie/czulyscie w roli mamy? zagubione? jak na poczatku daawalyscie rade??? 8) jak radzicie sobie z niewyspaniem? 9) jak godzicie obowiązki domowe sprzatanie gotowanie z pielegnacja noworodka?? i gdzie w tym wszystkim czas na spaacery? 10)) co zroobic jak pojde do lekarza i po badaniu noworodek strasznie placze krzyczy az jest czerwony? jak uspokoic?? poradźcie. dziekuje!

Gość sssabinkaa
???

Gość ddeee
1.jesli ma sucho jest najedzony to przewaznie mi nie plakal a jesli sie zdarzylo to nosilam przytulalam calowalam sprawzdilam czy nie ma temperatury ,moze twoje ma kolki? stad placz masuj brzuszek rob masaze . 2.moj maly budzil sie 3 razy w nocy jakos z tym ze 3 raz to juz o 7 wiec wstawialismy wczesniej budzil sie czesciej jak mial kilka dni bo byl glodny jak zaczelam odciagac tyle ile mu potrzebne bylo nie budzi sie tak czesto 3.daj pic ponos 4.jak ma alergie to moze wysypka sie pojawic ,moze miec biegunke ,poczytaj w necie tutaj duzo nie pomoge bo moj nie mial na nic 5,gruszka z cieniutkim koncem lub frida lub to do odkurzacza sa rozne metody dobre jest to do odkurzacza ,z gruszka nameczysz sie 6.moj duzo spal w ciagu dnia a jak nie spal to jadl przebieralam go (mowilam wtedy do niego co robie masowalam calowalam) lezal w lezaczku lub na macie lub hustawce tam tez zasypial wiec ogolnie ja nie mialam dziecka teraz ma 19 miesiecy jest bardzo grzeczny i czekamy na 2:) 7.nie ucz dziecka zasypiania na rekach przy piersi czy w wozku to po 1 .ma zasnac w lozeczku lub lezaczku w ciagu dnia mozesz bujac bo dziecko w tym wieku lubi byc kolysane przypomina mu sie jak byl w brzuchu ja bujalam mialam kolyske robilam szszszsz (dzwiek podobny jak mial w brzuszku) no i klepalam plecki w rytm bicia serca i zasypial fajnie 8.mozesz spac jak dziecko spi moj duzo spal jak byl maly wiec nie mialam tego problemu dziekco musi czuc sie bezpiecznie i pewnie 9.bez problemz wez lezaczek i niech patrzy jak sprzatasz czy gotujesz moj tak wszytsko ze mna robil ja bralam prysznic on w lezaczku lezal . ja jeszcze studiuje wiec gdy maly spi ucze sie lub odpoczywam tak wiec idziemy na spacery jak jest wyspany on nie umie dobrze sie wyspac w wozku a ja wole miec 2 godzinki dla siebie w ciagu dnia (ma 19 miesiecy) jak byl maly spal czesciej wiec niekiedy na dworze tez 10.nosic przytulac mowic spokojnie nie ma innych rad mysle

Gość ddeee
ja mam 25 lat synek ma 19 miesiecy ,jestem w 8 miesiacu ciazy planowanej ,studiuje jeszcze mam rok do konca( zaocznie) tak wiec idzie wszytsko pogodzic musisz miec dobry plan.po roku to jest juz z gorki .ucz dziecko od poczatku zeby umialo samo sie zajac soba nie caly czas z toba niech oglada misie na lezaczku czy sie pobawi grzechotka a ciebie moze widziec caly czas .jesli przyzwyczaisz do zabawy tylko z toba to bezdiesz po domu w szlafroku chodzic i nic nie zrobisz u mnie dobra inwestycja okazaly sie lezaczek,mata edukacyjna,chustawka z fisher price 3 w 1 buja i ma rozne muzyczki nie musisz nosic ,no i czasami nosidelko baby bjorn zeby moc miec przy sobie dziecko a jednoczescie rece wolne

Gość ewaaaaawa
ale noworodka tygodniowwego nie włoże do lezaczka-bujaczka bo za małe jest dzieciatko, a na mate edukacyjną to przyjdzie czas od 3go miesiaca, a teraz co robic????????? jak dzidzia nawet na karuuzelke nad lozkiem nie reeeaguje..

Gość ddeee
no sa lezaczki od urodzenia moj taki mial i chustawka co mam tez jest od urodzenia

Gość ddeee
no ale sa lezaczki od urodzenia ja mam taki i chustawke tez od urodzenia sa szelki w srodku ktore regulujesz na dana wielkosc dziecka i juz a mate tez uzywalam wczesniej niz przed 3 miesiacem .przy 1 dziecku mialam taka jak kolderka a teraz kupilam dla 2 z krawedziami jest lepsza bo dziecko ci nie ucieknie na podloge(starsze juz oczywiscie)

Gość ewaaaaawa
ddee" : jesli mozesz podaj linka z allegro na taki lezaczek bujaczek od urodzenia

Gość anggelinaaaaa
1. jak był taki mał to dawałam mu pierś i sie uspakajał, lub jak zmieniłam mu pieluszke. Teraz jak ma 2 miesiace lulam go na rękach i zasypia 2. jak tylko dzidzia płakała czy płacze to do niego wstaje 3. albo daje mu sie napić z piersi albo wode przegotowaną albo musi sobie popłakać zeby mu czkawka przeszła 4.moje dziecko ma uczulenie na kosmetyki- cały był obsypany więc myłam go w nadmanganianie potasu 5.wacikiem nawilżonym (wkręcamy lekko do noska i paprochy wychodzą) 6.do miesiaca spał bez problemu w łóżeczku teraz troche trzeba go polulac ze smoczkiem w buzi 7. mi przez miesiac pomagała siostra, mąż i mama więc dawałąm sobie rade a teraz jak zaśnie o 21.0- to mam czas cokolwiek zrobić 8.śpie jak dziecko śpi 9. sprzątam po 21.00 gotuje jak znajde czas czyli zadko 10.przytulam go do siebie i lulam, głaszcze po buzi

To i ja wezmę udział w tej ankiecie; 1 Ja płacze t znaczy,że jest głodny i chce spać więc albo daję cyca albo przyciskam do siebie, bujne kilka razy i śpi. 2 Wstawałam co 3godz 3 Nic, poczka chwile i przestaję. 4 Nic takiego nie miał, jakby mu buzie wysypało to chyba można zauważyć? 5 Teraz dostał katar, więc krople do nosa i frida. 6 W ciągu dnia spał, nic nie robiłam kładłam w łóżeczku i zasypiał, albo przy cycu mu się zdarzało. 7 Swietnie, nawet nie wiedziałam,że tak łatwo pójdzie.;) 8 Nie miałam tego problemu. 9. Normalnie. 10. Przytulic, dać cyca, ukołysać.Mój po szczepieniu darł się w niebogłosy, dostał cyca i cisza... http://www.voila.pl/330/izcl8/?1