Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oppppo

trudna sytuacja, pomocy

Polecane posty

Gość oppppo

mam bardzo trudna sytuacje w domu, jestem studentka na drugim roku, ale mieszkam ciagle z matka, nie moge znalesc zadnej pracy, chociaz szukam cały czas, codziennie od matki slysze ze jestem darmozjadem, pasozytem, suką, nierobem itd. regularnie w tygodniu kaze mi wyniesc sie z domu, wypomina najmniejsza kromke chleba, kazda minute zuzytego pradu, chociaz kasy jej nie brakuje, obwinia mnie za nieudane zycie, kazde dawac na jedzenie wiedzac ze szukam pracy i gdy ja znajde od razu sie wyprowadze, naprawde nie chce jej znac... dzis z samego rana zaczeła mi wypominac wszytsko i wyzywac od najgorszych, i teraz mam pytanie co powinnam zrobic? rzucić studia jesli nie znajde pracy? z praca jest ciezko, myslalam juz nawet o prostuctucji, zrobie wszytsko zeby jak najszybciej wyniesc sie z tego koszmaru...

Gość jkjkjkj
agata to ty ?

Gość oppppo
nie mam na imie agata

a gdzie ojciec? matce nikt nie kazał wskakiwać do łóżka i robić dzieci... szukaj pracy a matka się nie przejmuj

Gość fehroh chamidło
wszyscy by tylko chcieli studiować i żreć za darmo. Inteligencja kurwa mać się znalazła.Do roboty. Matka ma racje jesteś już duż i powinnaś sama na siebie zarobić

Gość barabarabab
ja jak tylko pokloce sie ze starsza to mi wszystko wygarnie np. to ze nie mam roboty, tez szukam ale wszedzie chca z doswiadczeniem.. a studiujesz zaocznie? jesli tak to nie myslalas o pojsciu na staz z urzedu pracy? ja tez jak tylko znajde jakas prace to chce sie wyprowadzic np. wynajac mieszkanie.

Gość oppppo
ojciec odszedł od razu jak sie dowiedział ze mam sie urodzic, naprawde szukam pracy nawet po supermarketach, cały czas dostaje odmowy, nie wiem jak długo bede mogła jeszcze tak pociągnąc

Gość oppppo
fehroh chamidło nie ciagne od niej na ubrania i inne rzeczy, jak tylko bede miała jakas prace oddam jej za kazdy zjedzony okruch,ona kaze nawet szukac pracy mojemu młodszemu rodzenstwu którzy sa nadal w liceum i gimnazjum

Gość oppppo
płacił tylko do 13 roku zycia, i to smieszne pieniadze, na pomoc od niego liczyc nie moge

Gość mama_agatki
do roboty się darmozjadzie weź. Matka ma racje! Mnie mąz gnał w ciązy do roboty nawet! I co? Nic mi nie jest

Gość fahroh chamidło
powinnaś znaleźc robote na cały etat i rzucić studia. Studia w dzisiejszych czasach są niepotrzebne. Dosyc jest już bezrobotnych wykształciuchów więc nie badz kolejnym. Da roboty powinnaś się zabrać ,a nie na matke patrzeć. Matka ma już dosyć karmienia i utrzymywania wałkonia który chce tylko siedzieć na dupie

Gość mmmmmm3mmmmmm
"...mąż mnie gnał..." - o ja pierdole, traktuje cie jak bydło

Gość oppppo
jezu widze ze nie zrozumiałas moich słów, robie co moge zeby jak najszybciej sie od niej wyprowadzic, i prosze o szacunek nie jestem darmozjadem, gdybym sie poszła na studia wciaz słyszałabym ze jestem głupia, ciemna, mało ambitna i ze skoncze jako nedzarz, wszytsko co robie czy to jest dobre czy nie jest uzyte przeciwko mnie, wypomina mi nawet hipotetyczne sprawy, co do alimentów, nie wiem czy chce miec z moim ojcem cos wspolnego...

Gość do mamy agatki,toba maz
mogl nawet orac jak bylas w ciazy,twoja sprawa a na cholere ci dziecko? jak wyzywasz inne od darmozjadow.Nie sztuka jest urodzic,tylko wychowac.A taki tatus to raczej buchaj rozplodowiec a nie ojciec.A ty autorko poki mozesz to sie ucz,napewno znajdziesz prace a moze jakis akademik? stypendium dla niezamoznych? szukaj i nie przerywaj nauki,moze jakos uda ci sie przetrwac.Matka jest chyba okrutnie skrzywdzona przez zycie.

Gość fahroh chamidło
ona i tak skończy jak mama agatki. Więc lepiej już zajmij sie sponsoringiem:)

Gość oppppo
fahroh chamidło dobre sobie NIE CHCE SIEDZIEC NA DUPIE , bo do k*urwy nedzy nigdzie nie napisałam ze sie nie staram, ze nic nie robie w kierunku zeby sie wyprowadzic, jak widac wdukacja dla CIEBIE jest przydatna bo czytanie ze zrozumieniem masz naprawde niskie i nie patrze na matke, za jej pieniadze tylko jem, a uwierz ze to nie duzo przy kasie jaka wydaje na drogie sprzety sportowe których nie uzywa...

Gość oppppo
w jakims stopniu skrzywdzona jest, ale mnie obwinia za wszytsko, a własciwe moje narodziny...

Gość mama_agatki
mój mąz to cham i nic więcej. Teraz zabiera mi zasilek macierzyński i wydziela każdy grosz. Jak proszę go o pieniądze na np. rajstopy to wyzywa mnie od nierobów i leni. Po co mi dziecko? Niewiem. Teraz to naprawde nie wiem po co mi to było

Gość mama_agatki
Więc ostrzegam autorke tego durnego topicu przed wyjsciem za mąz. Mąz zamienił moje życie w piekło. Gnał mnie do roboty w ciązy,chora na grype z 38 stopniowa gorączka.

Gość macius z kranu
Twoja sytuacja jest naprawdę trudna i wydaje mi się, że jedyna skuteczna metoda zerwania tej patologii to wyprowadzka. Nie zyskasz wiele z dziennych studiów, jeśli w domu będziesz żyła w ciągłym stresie i będziesz poniżana. Twoja mama na pewno jest zagubiona, zła na wszystko i być może cierpi na jakąś chorobę. Nie staraj się jej nienawidzić, bo to do niczego nie prowadzi. Szukaj spokojnie pracy, nie daj się prowokować, pomagaj w domu i wiem że to trudne... okazuj mamie, że ją szanujesz. Najbardziej odradzałbym Ci radykalne kroki w stylu wyprowadzka w emocjach. Ciężko Ci będzie samej się utrzymać, więc staraj się powoli odcinać od domu. Praca to pierwszy krok, ale jako studentka dużo nie zarobisz i ciężko Ci będzie znaleźć coś na cały etat. Jedyne czego nie daj sobie wmówić, to że jesteś mało warta i zasługujesz na poniżanie. Twoja mama ma problem, a Ty bądź dzielna i nie łam się. Będę w Ciebie wierzył mocno:)

Gość rqrg1trg1gr
a skad jestes ???

Gość fahroh chamidło
ale dziewczyno ogarnij się kurwa i idz do roboty. Ty powinnaś już Cv pisać ,a nie na forum siedzieć. Jesteś leń i wałkoń cholerny

Gość najpierw neurolog
To nie miej z nim nic wspólnego, a kasę ma ci dawać, bo to jego zasrany obowiązek i już. I twojemu rodzeństwu ojcowie też powinni płacić. Nie ma się co pierniczyć, tylko pozew do sądu, prośba do sądu o umorzenie kosztów boś biedna studentka (albo niech ten pajac ojczulek płaci) i hajda. Choćby trzy stówy ci przyznali, to zawsze coś.

Gość fahroh chamidło
takiego dzieciaka leniwego to bym batem lał po mordzie. Napewno dużo jest twojej winy. Nie wierze,że matka tak ni z gruszki ni z piertuszki zaczeła Ci wypominać żarcie. Pewnie nic w domu nie robisz tylko kurwisz sie na tych studenckich imprezach

Gość najpierw neurolog
Gówno prawda, zdarzają się takie matki. Pewnie, że jak cyc leży i nic w domu nie zrobi, to można się złościć i żądać, żeby lazł do roboty, ale jak ona się stara, pomaga, uczy się, szuka pracy, to takie czepianie się nic nie daje, tylko dobija... I znam takie przypadki, więc wierzę, że matce mogło odpierniczyć.

Gość oppppo
macius z kranu dziekuje, nawet nie wiesz ile Twoje słowa znacza dla mnie, ze jest ktos kto mnie rozumie, trudno nie okazywac braku szacunku do osoby która traktuje cie gorzej niz szmate, fahroh chamidło przeczytaj jeszcze kilka razy co napisałam odnoscnie pracy, ale czytaj ze zrozumienien, cv porznosiam wszedie juz z moim miescie, teraz zamierzam szukac w pobliskich miastach

Gość oppppo
ja moge nawet robic za popielnice na dworcu centralnym

Gość oppppo
wszędzie roznosiłam cv do barów sklepów nawt do agencji towarzyskiej ale nawet tam nmie nie chcieli....