Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SmoothDogg

Odpowiem na kazde pytanie zwiazane ze zdrowym odzywianiem!!

Polecane posty

Gość SmoothDogg

Macie jakies watpliwosci ...Walcie smialo! Nudzi mi sie wiec pomyslalem ze pomoge.

Wiadomo, ze mozg pracuje na weglowodanach. Wiadomo tez, ze na diecie niskoweglowodanowej - na ketozie - przechodzi na tluszcze. Czy praca mozgu na tluszczach jest rownie efektywna, jak na weglowodanach?

Gość SmoothDogg
Z takimi pytaniami musisz kierowac sie na sfd kolego do dzialu odzywianie....tam znajdziesz bratnie dusze. Jednak na tym forum 90% kobiet za odchudzanie uwaza strate wagi.

Gość SmoothDogg
Oczywiscie ze tluszcz , strata kg to puste haslo. Pudzian wazy 120 kg a ma mniej tluszczu niz 90 % uzytkownikow tego forum(przyklad):)

Gość jak się żuje palenie?
nie chcę wyglądać ja Pudzian :(

Gość kiok
w stanach mleko pije sie hektolitrami, a jest to najbardziej schorowane spoleczenstwo wsrod krajow wysoko rozwinietych:O

Gość to i ja zapytam
właśnie zamówiłam z mężem pizzę z boczkiem i podwójnym serem, w lodóweczce chłodzą się 2 browarki na deser po magnumie - ja w białej czekoladzie, mąż golda. co pan myśli o tym zestawe, bo mąż mówi że jedna pizza na dwoje to \decydowanie za mało!

Interesujące... Przy każdym odrobinę bardziej skomplikowanym pytaniu będziesz odsyłać na sfd? Tak to ja też umiem, ale chociaż najpierw chociaż z grubsza usiłuję odpowiedzieć no i podaję linki :P Na jakie pytania chcesz odpowiadać? Takie w stylu jak schudnąć 10 kilo w tydzień? Takich porad to tu od groma na forum :D

Gość sceptycznasceptyczka
Praca mózgu na ketozie jest równie efektywna bo po ok. 2 tygodniach mózg się bez problemu przestawia na korzystanie w większości (ok. 75%) z innego źródła energii niż glukoza (a brakująca glukoza będzie pochodzić z białka oraz glicerolu z trójglicerydów) ;) A jedna pizza na dwoje to rzeczywiście zdecydowanie za mało. No i browarek nie zastąpi dobrego Lambrusco :P

Tak, przestawia sie, to wiadomo ... ale czy ktos przetestowal to, czy mozg rownie dobrze pracuje. Analogicznie - sa piece, ktore moga byc zasilane roznym typem wegla, ale jeden jest bardziej efektywny niz drugi.

Gość bbitaka
jaka dieta najlepiej stymuluje pracę mózgu?

Borsuku ja jestem na CKD i myśli mi się o wiele lepiej niż na węglowdanowym paliwie :D Tak dobrze toleruję takie żarcie ze nawet nie miałam kilkudniowej "zamuły" którą ma wiele osób. Siła też nie spada, nawet przeciwnie :) Tylko mi nie mów że się chcesz odchudzać :)