Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowanann

zmiana pracy

Polecane posty

Gość zdesperowanann

Mam prace ,której nie cierpie,szefowej tez nie,jest stronnicza i niesprawiedliwa.Praca zajmuje mi calutki dzien z dojazdami.Chce znależc coś innego,mam 4 lata doswiadcznia. Niestety okre wypowiedzenia wynosi 3 miesiace,Troche sie bije ,ze nic nie znajde od razu,ale dluzej nie wuytrzymam nerwowo.zADEM PRACODAWCA NIE BEDZIE NA MNIE CZEKAL ZA skoncze prace.

Gość 21lio
znajdź pracodawcę wcześniej i może uda się wypowiedzieć umowę za porozumieniem stron bez okresu wypowiedzenia? 4 lata pracujesz w tej samej firmie?

Gość zdesperowanann
tak 4,nie mam szans na wczesniejsze!u na s odpada.ja nie dam rady tam pracować juz

Gość 21lio
no to daj wypowiedzenie i szukaj przez 3 miesiące na pewno się coś znajdzie masz jakiś wolny urlop jeszcze? na rozmowę kwalifikacyjną też ci przysługuje odpowiedni ekwiwalent, przy miesięcznym wypowiedzeniu są to dodatkowe 2 dni (na poszukiwanie pracy), jaki jest przy 3 miesiącach musisz sama sprawdzić

Gość mam podobny problem
niby w czasie wypowiedzenia ok. 2 tygodni mogę szukać pracy, potem te pół roku może pożyję z oszczędności, ale przecież nie ma gwarancji, że ten czas wystarczy na znalezienie pracy. Składaj cv z taką właśnie informacją, że pracujesz tam i tam, ale chcesz zmienić pracę na bardziej odpowiadającą Twoim zainteresowaniom czy coś tam - przyszły pracodawca będzie wiedział, dlaczego nie może Cię przyjąć od zaraz.

Gość zdesperowanann
I chyba tak zrobię.Nie ma co sie mecyć dłuzej,znam jezyki,mam studia doswiadcznie no ,a teraz zaczynam podypomówke.Mam nadziejże coś sie znajdzie

Gość nikt w obecnych czasach
nie rzuca jednej pracy nie majac perspektyw na nastepna. a jak jestes dobra to ktos zaczeka na cieie i 3 miesiace.

Gość 21lio
ja bym raczej pisała, że chcę się rozwijać itd. dużo zależy czy będziesz szukała posady w dużej czy w małej firmie

Gość 21lio
skończ i zostań bezrobotnym, marna podpowiedź w życiu trzeba się zabezpieczać chyba, że masz na tyle oszczędności, że możesz sobie zrobić urlop z reguły jest tak, że jak bardzo chcesz znaleźć nową pracę to jej zwyczajnie nie ma