Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bhyt

OBRAZLIWE ESEMESY

Polecane posty

Gość bhyt

prosze o pomoc ,dostaje wulgarne obrazliwe esemesy wysylane przez obecna kobiete mojego ex meza,wysyla je z jego telefonu,neka mnie,czy jest to karalne? z jakiego artykulu???

Gość gdzie jest kszysz?
a możesz siostro zacytować kilka tych sms-ów?

Gość in2you
wtracasz sie do nich, ze ona tak cie nie cierpi? poza tym to jakas dziecinada

Gość Brighton...Brighton
idz z tym na policje,zanim posunie sie do czegos wiecej,masz dowody.to jest karalne bo zalicza sie do przesladowania ale nie wiem z jakiego artykulu ale to nie jest istotne

Gość bhyt
wnosze sprawe o alimenty i podzial majtku wiec sie mszczą

Gość Brighton...Brighton
nie sluchaj tych dupkow to wcale nie jest dziecinada ja bylam w podobnej sytuacji zylam w ciaglym stresie ,mialam straszna depresja i w ogole nie moglam sobie z tym poradzic ,doszlo do tego ze balam sie z domu wysc az nie poszlam na policje,pomogli mi bardzo,z tymze ja mieszkam w uk

Gość bhyt
mam dosc wyzywa mnie od k... ostatnio przez przypadek eska edebral moj 9 letni syn :( plakac sie chce co przeczytal:(:(:( plis pomozcie co robic???

Nie kasuj smsów, tylko idź na policje i przedstaw całą sytuacje pozdrawiam

Gość in2you
no to musisz na policje od nich dostaniesz jakis nakaz czy pozwolenie do operatora, zeby udostepnil kto pisze i tresci tych smsow itd. na policji wszystko ci powiedza. mozesz isc na komisariat albo zadzwonic... rozmowy maja nagrywane, wiec telefonicznie na pewno cie nie zignoruja tez

Gość no i trzymaj oczywiście te esy
na sprawe o alimenty i o podział. myslę ze będą pomocne w wykazaniu ze ten gnojek jest nienormalny:o

Gość bhyt
ale dzwonic nie dzwonia tylko pisza

Gość BiałaNiteczka
Tak, jest karalne. Takie zachowania określa się mianem "stalking" . - Kto przez uporczywe nękanie innej osoby doprowadza ją lub osobę jej najbliższą do uzasadnionego odczuwania strachu lub narusza jej prywatność, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Jeżeli następstwem czynu jest targnięcie się pokrzywdzonego na własne życie, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.

Gość ja tez tak mialam
może pójść za to siedziec i jeszcze grzywne ci zapłacic:]a jesli nawet bedzie miala wyrok w zawieszeniu to nikt do pracy ja nie przyjmie

Gość BiałaNiteczka
Od połowy 2009 roku Ministerstwo Sprawiedliwości pracowało nad wprowadzeniem nowych przepisów karnych, które pozwolą na karanie za działania "stalkingu". Za półtora miesiąca ma być gotowy raport w tej sprawie. Być może już w tym roku "stalking" w Polsce będzie już określonym w kodeksie przestępstwem. Nie ma jeszcze określonych granic, których przekroczenie będzie karane, ani wysokość kary. Póki co jednak: Według kodeksu wykroczeń za złośliwe niepokojenie grozi jedynie ograniczenie wolności, grzywna do 1,5 tys. zł albo nagana.