Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora na bachora

pierwsza praca a zwolnienie lekarskie

Polecane posty

Gość chora na bachora

nie wiem jak sie to zalatwia. musze chodzic do pracy poki nie przyniose zwolnienia? wczoraj mnie chorobsko wzielo a jutro do pracy....

Gość jeśli zachorowałaś to
rano, jak najwcześniej, zadzwoń do pracy powiedz, że nie przyjdziesz, bo jesteś chora. Wtedy nie musisz iść do pracy, masz więc czas na wizytę u lekarza, który Cię zbada, wyleczy, a w międzyczasie wystawi zwolnienie na tyle dni ile mu się wyda stosowne. To zwolnienie możesz dostarczyć już po powrocie "z choroby", choć niekiedy pracodawca prosi, żeby dostarczyć je wcześniej.

Gość po powrocie do pracy???
masz 3 dni aby przynieść zwolnienie l4 powiadom rano że jesteś chora, idź do lekarza pamiętaj o książeczce zdrowia i nip pracy mniej przy sobie, zanieś zwolnienie idź do domu i odpoczywaj. :D zabiorą ci 20% za każdy dzień choroby

Gość jeśli zachorowałaś to
Dzięki, nie wiedziałam o tym, że są tylko 4 dni. Może mi się kiedyś przyda ta wiadomość. A w ogóle to jednak dziwne - skoro jestem chora np. 2 tygodnie to jak mam niby zanieść to zwolnienie? I czy jeśli to zrobię to nie będzie od razu podejrzane, że zwolnienie jest nieuzasadnione, skoro je mam a szlajam się po mieście żeby dowieźć?