Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maggdzia20

bakterie E.Coli w moczu

Polecane posty

Gość maggdzia20

odebrałam wyniki badania moczu i okazało się, że mam bakterię E.Coli. jak mogę się jej pozbyć i to wyleczyć?

Konieczny ci preparat z żurawiną, która ma właściwości antyadhezyjne- zapobiega kolonizowaniu się bakterii w pęcherzu. Najlepiej zacznij łykać Urinal Akut, a po kilku dniach przejdz na zwykły;)

Gość i koniecznie podcieraj się
od przodu ku tyłowi.W ten sposób nie przeniesesz tych bakterii z odbytu (gdzie występują)do cewki moczowej i npochwy.

Witaj w klubie ja mam co chwile jakies bakterie ,juz doslownie wychodze z siebie.Pije 100%zurawine juz dluszy czas,ale mi akurat srednio pomaga,skoro pozwala wciaz namnarzac sie bakteriom.Lekarz zapisuje antybiotyk,ale potem one najczesciej wracaja,albo jakies jeszcze inne cholerstwa.Chyba nie ma skutecznej metody.

Gość 0056
laski, podcierajcie się i podmywajcie w kierunku od przodu do tyłu. to bardzo ważne w profilaktyce zakażeń cewki i pęcherza moczowego tą bakterią! żurawina jak najbardziej, picie dużej ilosci wody, można jeszcze łykać lacibios fem na układ moczowo płciowy - też chroni przed infekcjami. co jeszcze? na pewno zalatwianie sie od razu po stosunku i jeszcze noszenie dlugich kurtek, bluzek, nie siadanie na kamieniach i dbanie o to, aby nie przeziębić nerek

Na bakterie bierze się antybiotyk;] ale to szczegół poza tym Coli można się zarazić z nieczystej wody np na basenie lub podczas wypicia jej;] podcieranie się od przodu ku tyłowi ok zgadzam się lecz ma się to nijak do tematu.Napisaliście to tak jakby zawsze przy odbycie znajdowały się coli i teraz przestrzegacie jak tego uniknąć by dostały się do drug moczowych:)

Łatwo sie zarazić, cieżej pozbyc tej infekcji... Bardzo wazne jest jej niebagatelizowanie, a raczej jej objawów...