Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Aquana243

Oddam psa-Pilnie!!!!!!

Polecane posty

Go艣膰 kunde艂ek
KlementynkaAh... ca艂y post o dupie. Nic nie pisa艂a, 偶e si臋 boi o dziecko. Kolejna idiotka... R臋ce opadaj膮. Oczywi艣cie, 偶e pies nie jest r贸wny dziecku, ale te偶 nie jest zabawk膮. Oburzasz si臋 na ludzi tutaj, a sama piszesz o psie jak o rzeczy, kt贸r膮 mo偶na wyrzuci膰 jak przesta艂a pasowa膰.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
dgy pomy艣l臋 偶e sym m贸g艂 by do niego podej艣膰... - tu napisa艂am o dziecku- czytaj uwa偶nie.

Udost臋pnij ten post

dlaczego wi臋kszo艣膰 z was my艣li o mojej "wygodzie" 偶e oddaje psa bo si臋 znudzi艂 a nikt nie we藕mie pod uwag臋 tego 偶e pies si臋 m臋czy. Lepiej niech si臋 psina kilka lat pom臋czy abym tylko ja by艂a w porz膮dku (wg. was) Ja my艣l臋 o dobru psa kt贸rego znam i kocham, wy my艣licie o nim nie znaj膮c go.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 opowiedz cos wiecej
ale czemu wed艂ug Ciebie pies sie m臋czy u Ciebie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 opowiedz cos wiecej
co zamykasz go w ma艂ym pomieszczeniu na caly dzien? wychodzi tylko raz dziennie? dostaje jesc raz na 3 dni? czy co???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czyyyyscioooszekkk
ty myslisz o dobru psa? hahahaha nie osmieszaj si臋! moj pies ma 4 lata nie jest spuszczany ze smyczy bo uciekinier z niego straszny ale nigdy w zyciu bym go nikomu nie odda艂a i jakos nie widz臋 specjalnie jego "cierpienia" 15 minut zabawy w tropienie zamaist godzinnego biegania jest wystarczajac膮 rekompensat膮 dla psa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co za ludzieee
Boziu dlaczego sa tacy ludzie?? najlpeiej wziasc sobie pieska szczeniaczka odchowac go i oddac bo za du偶y , bo warkno艂 przy misce itd itd...te powody sa smieszne dziewczyno!!! kazdy pies broni swojej miski!!mialam kiedys pudelka miniaturke a tak bronil miski ze kazdy go omija艂 wielkim 艂ukiem!!i co sie stalo??nikt nie zostal pogryziony a jesli nawet to wiedzial na rpzyszlosc ze psa sie nie dotyka jak je!! teraz tez mam psa kundla i rowniez broni swojej miski...najpierw sie czyta ksiazki o psach i ich zachowaniu a pozniej sie psa kupuje!!!! poza tym jak mozna oddac psa????chyba serca nie masz wiesz??? ja moje zwierzaki kocham i nie wyobnrazam sobie nikomu ich oddac!! tacy ludzie nie powinni nigdy miec zwierzat bo po roku juz im sie zwierzak nudzi i sie go pozbywaja!! a to ze nie radzisz sobie z psem na spacerze to tez nie problem....wystarczy go potresowac i nauczyc chodzi膰 艂adnie na smyczy!!!ale oczywiscie tobie szkoda czasu na tresury bo lepiej sie psa pozbyc... a co do mezusia to brak s艂ow...pewnie leje psa z tego co piszesz...co za ludzie:-o biedny piesek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co za ludzieee
"dlaczego wi臋kszo艣膰 z was my艣li o mojej "wygodzie" 偶e oddaje psa bo si臋 znudzi艂 a nikt nie we藕mie pod uwag臋 tego 偶e pies si臋 m臋czy. Lepiej niech si臋 psina kilka lat pom臋czy abym tylko ja by艂a w porz膮dku (wg. was) Ja my艣l臋 o dobru psa kt贸rego znam i kocham, wy my艣licie o nim nie znaj膮c go." dziewczyno a nie wiedzilas tego wczesniej?????? trudno to bylo rpzewidziec???po cholere go kupowalas skoro moglas przewidziec ze pies sie bedzie meczyl??? a teraz co oddasz go do schroniska i myslisz ze bedzie szczesliwy??????????psu naprawde niewiele potrzeba...3 spacery dziennie, miska wody i jedna miska karmy i takie zwierze da sie za ciebie nawet zabi膰....

Udost臋pnij ten post

Podkre艣lam m贸wicie o psie kt贸rego nie znacie ja jestem z nim na co dzie艅 i wiem, widz臋, chcia艂 by wyj艣膰 ja nie mog臋 w tej chwili, chcia艂 by si臋 pobawi膰 ja nie mog臋.z reszt膮 dalsza dyskusja nie ma sensu bo wy wiecie lepiej co dla mojego psa dobre wi臋c Mi艂ego dnia wszystkim.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 opowiedz cos wiecej
autorko zamiast siedziec na forum i almentowac godzinec to ruszy艂abys dupe i wysz艂a na spacer z psem :-P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co za ludzieee
klementynka kolejna znawczyni zachowania psow:-o dziewczyno jedna zasada...nie dotykaj nigdy psa ktory je!!!nawet najbardziej oddany pies potrafi rzucic sie na wlasciciela gdy ten mu odbiera miske...taka natura psa i nic tego nie zmieni

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czyyyyscioooszekkk
idx si臋 utop idiotko

Udost臋pnij ten post

Pies chodzi 艂adnie na smyczy. Przyznaj臋 偶e dosta艂 po ogonie kilka razy( podkre艣lam KILKA)( np p贸l roku temu gdy skoczy艂 na mnie chc膮c si臋 pobawi膰 ja by艂am w zaawansowanej ci膮偶y) Ma偶 si臋 zrobi艂 ostrzejszy, bardziej wymagaj膮cy, on nie musi mu grozi膰 ani bi膰 by pies by艂 karny, wystarczy 偶e poniesie troch臋 g艂os g艂os a pies jest ju偶 grzecznie na swoim miejscu.Mniejsza o to. Do widzenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cvxvcxvxcvvcxvxc
Czy Ty zdajesz sobie spraw臋, jak on b臋dzie t臋skni膰 za Tob膮? Co艣 mi si臋 wydaje, 偶e kieruje Tob膮 nie jego dobro ale Twoja wygoda :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jeste艣ci r膮bnieci
dobrze wychowany pies nie gryzie ani nie warczy na swojego pana nawet podczas posi艂ku - je偶eli autorka nie moze sie dalej nim zajmowa膰 to szuka mu nowego domu i uwa偶am ze to ok, sytuacje s膮 r贸zne w zyciu i nie wam ocenia膰 kogokolwiek, wystaw lepiej og艂oszenie na gumtree powodzenia

Udost臋pnij ten post

Zdaj臋 sobie spraw臋 i jak pisa艂am to decyzja wynikaj膮c z kilku miesi臋cznych rozmy艣la艅 a nie nag艂a. W ko艅cu m贸j rozs膮dek wzi膮艂 g贸r臋 nad sercem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cvxvcxvxcvvcxvxc
"i wiem, widz臋, chcia艂 by wyj艣膰 ja nie mog臋 w tej chwili, chcia艂 by si臋 pobawi膰 ja nie mog臋." No nie, trzymajcie mnie... o czym my艣la艂a艣 kiedy zdecydowa艂a艣 si臋 na psa? Cho膰 "zdecydowa艂a艣" to chyba za du偶e s艂owo; zobaczy艂a艣 szczeniaczka i jak dziecko musia艂a艣 go mie膰, a potem okaza艂o si臋, 偶e musi wychodzi膰 na spacery :O

Udost臋pnij ten post

pies od ma艂ego jest uczony nie skaka膰, czasami mu si臋 z ekscytacji zapomina膰 o tym po mimo komendy, wtedy te偶 dosta艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cvxvcxvxcvvcxvxc
Jaki rozs膮dek? Hahaha Ty by艂a艣 kiedy艣 w schronisku? Widzia艂a艣 PORZUCONE psy? ONE CIERPI膭! Swoje dziecko te偶 oddasz, bo nie b臋dziesz mia艂a dla niego czasu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiesz co autorko
ja przygarnelam suke gdy byla szczeniakiem ktos j膮 wyrzuci艂.By艂o to 8miesiecy temu i ciagle mam problem-suka sika noc膮-ile ja sie oszuka艂am jak zwalczy膰 problem ile rad wypr贸bowa艂am,pozatym suka jest zaborcza na mi艂os膰 i daje czasem przez to popali膰.Wiele razy my艣la艂am z wielkim b贸lem 偶e sobie nie radze i chcia艂am znale藕膰 taki dom gdzie w艂a艣ciciel bedzie umia艂 j膮 z tego wyprowadzi膰 i suka bedzie szcze艣liwsza.Takiego domu nie znalaz艂am a byle komu nie oddam.Kocham j膮 cho膰 to trudna mi艂o艣膰 ci膮gle pr贸buje upora膰 si臋 z problemami i wierze 偶e si臋 uda-musi

Udost臋pnij ten post

Autorko, moim zdaniem my艣lisz odpowiedzialnie i szukasz najlepszej opcji - to si臋 chwali. Nie oddajesz psa byle komu, tylko szukasz dobrych ludzi. 艁atwizn膮 by艂oby oddanie psa na wie艣, na 艂a艅cuch, lub porzucenie w schronisku albo na drodze - ludzie, opanujcie si臋 z krytyk膮! Sama mam trzy kundle po przej艣ciach i wiem jak mo偶e by膰 ci臋偶ko, gdy jest brak czasu, psy niewybiegane, pe艂no rzeczy na g艂owie... Trzeba porz膮dnie rozwa偶y膰 sytuacj臋. Opcja 1: pies zostaje w domu. -Wstajesz o p贸艂 godziny wcze艣niej, hop na rower i pies biega przy rowerze. Jest zm臋czony i szcz臋艣liwy. Po powrocie do domu, jak masz troch臋 czasu na spacer, bierzesz 15-metrow膮 ta艣m臋 (do kupienia w internecie pod nazw膮 "smycz treningowa") i wybiegujesz psa - rzucaj膮c mu zabawki, uciekaj膮c mu, bawi膮c si臋 z nim aktywnie. Nie wiem w jakim wieku jest Twoje dziecko, ale fajn膮 zabaw膮 jest, gdy jedna osoba zajmuje psa, a druga si臋 chowa - i pies musi jej szuka膰. Wybiegasz psa, zm臋czysz, nauczysz przychodzenia na wo艂anie i zacie艣nisz wi臋藕 z dzieckiem. -M臋偶owi musisz wyt艂umaczy膰, 偶e ostre traktowanie psa zaostrzy konflikt. Pies b臋dzie zestresowany i jego reakcje b臋d膮 mniej przewidywalne (pod wp艂ywem kortyzolu, hormonu stresu). Podaj mu do r臋ki kr贸ciutkie ksi膮偶ki o wychowaniu psa Zofii Mrzewi艅skiej - s膮 艣wietnie napisane i zawieraj膮 tylko to, co trzeba. Albo kupuj Mojego Psa, ja tak robi臋 z rodzin膮 - podczas posi艂ku przegl膮daj膮 gazet臋 z czystych nud贸w i si臋 du偶o dowiaduj膮. -Co do miski - pies ugryz艂 m臋偶a przy "pr贸bie nauczenia zabierania miski", tak? Obawiam si臋, 偶e ta "nauka" to by艂o po prostu zabieranie tej miski, prawda? Pies od szczeniaka dostaje 偶arcie i mo偶e je艣膰. A tu nagle kto艣 mu zabiera misk臋, kto艣 kto traktuje go ostro - znowu dzia艂a hormon stresu - "Atakuj膮 mnie! Zabieraj膮 jedzenie!" i pies bezmy艣lnie gryzie. Nauka zabierania miski NIGDY nie zaczyna si臋 od zabierania jej! Naucz psa, 偶e Twoje r臋ce przy misce s膮 DOBRE - trzymaj misk臋 w r臋ce, kiedy je. Nie puszczaj jej, sko艅czy - zabierasz. Potem trzymasz misk臋 przy dziecku, a pies je. Skojarzenie: obecno艣膰 dziecka = jedzenie = dziecko to jedzenie, jest fajne i NIC MI NIE ZABIERA! Wi臋c potem, jak dziecko do miski podejdzie, pies ma dobre skojarzenie i nawet nie pomy艣li o ugryzieniu, nie wystraszy si臋 przecie偶... Potem trzymasz misk臋, pies zjada wszystko, ka偶esz mu usi膮艣膰, dziecko wrzuca do miski super-smako艂yk, pozwalasz psu zabra膰 smako艂yk. Pies uczy si臋 pos艂usze艅stwa, dostaje nagrod臋 od dziecka, wi臋c wie, 偶e to ono jest "藕r贸d艂em atrakcji". -Mo偶esz poszuka膰 kogo艣 do spacer贸w. Jaka艣 znudzona nastolatka, kt贸ra nie mo偶e mie膰 psa? Daj og艂oszenia. Raz dziennie niech we藕mie psa na przechadzk臋. Cho膰 wiesz, psy przyzwyczajaj膮 si臋 do trybu 偶ycia w艂a艣cicieli, wi臋c jak b臋dzie wybiegany przy rowerze czy na ta艣mie, odsikany, to wszystko b臋dzie ok i b臋dzie zadowolony, 偶e ma swoje stado. -Naprawd臋 polecam stron臋 pies.onet.pl - tam pe艂no jest rad i to prostych, dobrych i skutecznych. Szczeg贸lnie od Mrzewi艅skiej, Ga艂uszki i K艂osi艅skiego. Opcja 2: pies zostaje oddany. -Og艂oszenia daj na allegro, dogomanii, portalach w stylu adopcjepsa, e-zwierzak. Tak najcz臋艣ciej si臋 znajduje dom. -Zr贸b wizyt臋 przedadopcyjn膮! To wa偶ne. Ludzie cz臋sto m贸wi膮 przez telefon: tak, tak mamy ogr贸d, pies b臋dzie biega艂 sobie po nim. A potem okazuje si臋, 偶e pies jest przykuty do 艂a艅cucha... Powiedz, 偶e chcesz ich odwiedzi膰, niech poznaj膮 psa... A Ty przy okazji poznasz ich i stwierdzisz, czy to dobry dom. To czu膰, wierz mi, mam na koncie kilka wizyt przedadopcyjnych. -Przez pierwsze miesi膮ce nie odwiedzaj psa, bo dla niego takie rozstanie na pewno b臋dzie bolesne i mo偶e t臋skni膰. Uczul nowych w艂a艣cicieli, 偶e mo偶e ucieka膰 do domu, wi臋c niech uwa偶aj膮 na niego i kupi膮 mu adres贸wk臋. -Nie ukrywaj, 偶e pies ma problem, kt贸ry trzeba rozwi膮za膰. 呕eby potem ludzie nie byli rozczarowani - wzi臋li mi艂ego pieska, a ten warczy przy misce! To nie jest skomplikowany problem, ale w艂a艣ciciele musz膮 wiedzie膰, z czym si臋 przyjdzie im zmierzy膰. Inaczej wystrasz膮 si臋, nie daj Bo偶臋 oddadz膮 psa do schroniska albo wywal膮 na ulic臋... Po co mu to? lepiej od razu znale藕膰 ten w艂a艣ciwy dom. Nie wiem jaka b臋dzie decyzja, ale powodzenia! Mam nadziej臋, 偶e psiak b臋dzie szcz臋艣liwy. Jak co艣 to pisz: zmierzchnica@gmail.com

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jeste艣ci r膮bnieci
wystaw og艂oszenie na gumtree, predzej tam kogos znajdziesz

Udost臋pnij ten post

No tak zostawi臋 p艂acz膮ce dziecko(dla przyk艂adu) i wyjd臋 z psem na spacer... A propos spaceru nadchodzi godzina wiec do widzenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cvxvcxvxcvvcxvxc
To we藕 dziecko ze sob膮, proste. Nie szukaj problem贸w tam gdzie ich nie ma. Co do schroniska - pies porzucony cierpi i tak i tak. Ty jeste艣 po prostu wygodna, masz dziecko, wi臋c na pieska, kt贸re swoj膮 drog膮 nie jest ju偶 s艂odkim szczeniaczkiem nie ma miejsca.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blehblehbleh
Ja pierdziele, powinni robi膰 jakie艣 testy czy kto艣 nadaje si臋 na opiekuna psa :O Faktycznie oddaj go, nawet z bezdomnym mia艂 by lepiej ni偶 z Tob膮. Widzicie jaki ma charakter (tak, nie zawsze to kwestia wychowania) to po cholere mu wsadza膰 艂apy do miski? Mam psy, znajomi czasem podrzucaj膮 mi dziecko i psy siedz膮 pare godzin oddzielnie "na wszelki wypadek", a w og贸le nawt przez my艣l by mi nie przesz艂o zostawia膰 dziecko same z psami (chocia偶 wiem, 偶e s膮 艂agodne i lubi膮 dzieci). Mieszkam w bloku, bior臋 poprostu psa na smyczy na spacer, te偶 nie mo偶e si臋 za bardzo wylata膰 poza weekendami, a nie wydaje mi si臋 specjalnie nieszcz臋艣liwy i zaniedbany. Da si臋! Zauwa偶, 偶e nawet zaniedbane psy 艂a艅cuchowe przewa偶nie kochaj膮 w艂a艣cicieli i odda艂yby za nich 偶ycie, a Ty przecie偶 wcale go tak bardzo nie zaniedbujesz.

Udost臋pnij ten post

To ty nie rozwi膮zuj problem贸w nie znaj膮c ich. Ups. dzi臋kuj臋, niestety problem polega na tym 偶e ca艂y dzie艅 jestem sama, ma偶 wraca p贸藕nym wieczorem i na spuszczanie i zabawy we troje mo偶emy sobie pozwoli膰 tylko w weekendy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 izaaziizaazi
Wszyscy jeste艣cie pojebani. Autorko, mam nadziej臋 偶e znajdziesz odpowiedni dom dla psa. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka jedna................
Aquana, ale z dzieckiem wychodzisz na spacer? Po艣wi臋casz czas na zabawy z nim? Je艣li tak, to po co bredzisz o tym, 偶e ca艂y dzie艅 jeste艣 sama wi臋c nie masz czasu? (a mo偶e raczej ochoty) na zaj臋cie si臋 psem :((( Dla psa: wybieganie, po艣wi臋cenie czasu na zabawy, zmiana diety! I b臋dzie ok. Oczywi艣cie je艣li nie chcesz zaj膮膰 si臋 psem, to nie czytaj tego powy偶ej...

Udost臋pnij ten post