Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majeczka1983

BECIKOWE 2011

Polecane posty

Gość marcówka 1122
też bym chciała wiedzieć,pierwszy raz słyszę o 1500 zł. od kogo to od gminy czy z ZUSu????? i jakie są warunki by to dostać

Gość ppppgppp
...

Gość Lithuana18
to jest od pomocy spolecznej czy cos w tym stylu najwazniejsze jest to zeby nie minelo 3 miesiace po narodzinach najlepiej zlozyc 2 tygodnie po zeby rozpatrzyli itp u mnie to jest mops ale rejonowy i tam sie o tym dowiedzialam i to przez przypadek bo chodzilam sie pytac o zywnosc z UE ale zamiast tego dowiedzialam sie wlasnie o 1500 zl zla bylam nieprzecietnie:( ale na przyszlosc juz bede wiedziala. a co wiecej jest potrzebne to niewiem bo z nerwo sie nie dopytalam :( kazdy grosz sie liczy w dzisiejszych czasach ale nie okazdym nam przyslugujacym jestesmy informowane.

Gość O_L_A26
A to 1500 zł należy się bez względu na dochody? I czy w takim układzie poza tym becikowe też przysługuje, czy albo jedno albo drugie? Zaczynam się gubic w tych procedurkach:)

Gość lithuana18
to napewno jest na tej zasadzie ze sa podliczane dochody z 3 miesiecy z tyl od dnia zlozenia podania o to 1500 dlatego warto zlozyc ten wniosek jako pierwszy zeby pozniej inne becikowe nie byly doliczane i to chyba jest tak ze na osobe (dochod miesieczny jak juz pisalam 3 miesiace w tyl)) nie moze przekraczac 584 zl albo 600 nie pamietam dokladnie

Gość zyc sie nie chce
a dzis mowili o zniesieniu nie tylko becikowego ale i ulgi na dziecko w rodzinach gdzie jest jedno lub dwoje dzieci.....żenada

Gość O_L_A26
To podobno jest dodatek od gminy dla rodzin tzw. ubogich, ale niestety tylko od tych bogatych gmin, a moja niestety zalicza się do tej biednej i mi się nie należało:(

Gość becikowe2012
jesli ojciec dziecka zameldowany jest w innej gminie niz mieszka z rodzina czy jest wymog prawny aby w mopsie zlozyc zaswiadczenie z tej drugie gminy o tym ze nie wzial becikowego tam pytam o zaswiadczenie z urzedu a nie oswiadczenie rodzica iz nie wzial tej zapomogi przeczytalam ustawe i nic o tym nie znalazlam u nas w mopsie panie nalegaja zeby przyniesc z tamtej gminy zaswiadczenie a dla nas to jest klopot bo to wyprawa 600 km w obie strony

Gość becikowe2012
podbijam

Gość kamila4393
Pani z MOPSU moge same wystapic z zapytaniem do takiego Ośrodka czy było pobierane becikowe. Pracuje przy tym takze dokładnie wiem, pisze sie na pismie o udostpnieniu danych.

Gość u mnie sami się
dowiadywali.