Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majeczka1983

BECIKOWE 2011

Polecane posty

Gość na bank zniosą
nara:p no jeszcze niezaszłam, planuję i chciałabym coś takiego wykupić...

Gość Wiesz co ja Cie rozumiem
Wszystko znoszą kurwa1 Wszystko!! Dotacji dla rolników tez nie bedzie..Moze was to nie interesuje,ale ja mam np 5 hektarow ziemii uprawianej i nieraz jak pognilo wszystko to tylko dotacja mnie ratowala i wielu rolnikow.Ale nie bedzie,bo trzeba łatać dziurę budżetową.A skurwysyny zarabiają po 200tysiecy rocznie.Chuj nie kraj,

Gość tuskol da becikowe

Gość na bank zniosą
no i co my możemy? najwyżej wyjść na ulicę i powiedzieć dość! ale czy naród się tak skrzyknie? czy potrafimy być tak solidarni? hmm....

Gość Ankaaa2525252
Ty, rolnik przez małe "r", te twoje 5 ha ziemii to chyba raczej hobbystycznie uprawiasz, albo po to tylko, żeby płacic ubezpieczenie i składki emerytalne w KRUSie zamiast dużo droższego ZUSowskiego, bo jeszcze nie słyszałam, zeby na 5 ha mieć jakiś zysk. A chyba hobby nie podtrzymuje się dla zysku . Moi rodzice maja 12 ha i jest to o wiele za mało, zeby jakakolwiek uprawa czy hodowla (biorąc pod uwagę konieczność posiadania maszyn rolniczych takich jak pług, ciągnik, przyczepy, siewnik, brony, prasa, kombajn, i wiele innych) była opacalna. Także może odsprzedaj te swoje 5 ha sąsiadowi, który ma 100ha i rusz dupe na etat zamiast psiapsioczyć.

Gość 342d
bo polska to kraj dla bogatych

Gość aggi123
Sami wybraliscie swojego prezydenta, no i ten Tusk taki slowny!!! Wybraliscie sobie taki rzad to nie narzekajcie teraz!!!

Gość wnioskuje....
Ankaaa2525252........ ty idz sie poloz jeszcze raz do lozka i wstan ale prawa noga! AA i sie nie mądrzyj i nie obrazaj tutaj nikogo. Jak masz cos do powiedzenia to powiedz kulturalnie.......:O......chyba ze nie potrafisz....

Gość do anki...
ty glupia jestes..do czego mi kombajny,ciagniki:D tylko kretyni w tych czasach maja pszenice,zyto:D hahaha,zalosna jestes.niech twoj tatusiek odsprzeda wszystko i wezmie sie za porządną robote gdzie trzeba sie ruszac,bo maszyny do truskawek nie sa mi potrzebne:D idiotka,zalosne,wiesz?gowno wiesz a sie wypowiadasz,haha

Gość Anka25252522
Weź sę ogarnij wieśniaku, to nie mój ojciec płacze, ze nie opłaca mu się, tylko ty, te rady były dla ciebie :classic_cool:

Gość jagusagus
Ankaaa2525252 a ty to idz na forum dla dzieci bo widać że dopiero pieluchy zostawiłaś. a 5h to dużo. moi tesciowie mają 4,5h i dla twojej wiadomości srają kasą... ciekawe... a to że twoi rodzice maja 12 i biedują to tylko pokazuje jakimi są nieudacznikami ale pewnie jak i ty skończyli edukacje na 3 klasie szkoły podstawowej. A po za tym nie jest to forum rolnicze dziecinko tylko forum dla kobiet w ciąży lub planujących ciąże czyli NIE DLA DZIECI TAKICH JAK TY. A teraz co do tematu.Becikowe ma być nadal tylko ma być dla tych najbardziej potrzebujących. czyli pani poseł zarabiająca 15tyś becikowego nie dostanie a dostanie je matka która tego potrzebuję bo zarabia np 1500zł. A żeby becikowe dostać trzeba będzie pokazać zaświadczenie od ginekologa (lub położnej) że się było na wizycie lekarskiej przed 10 tygodniem ciąży i o ile niczego nie zmienią to to są chyba wszystkie wspaniałe nowości.

Gość ło matko, wirtualna ciąża
w 2011 jeszcze bedzie becikowe i teraz wystarczy tylko zaświadczenie, że w ciąży była przynajmniej jedna wizyta u gina lub połoznej nie trzeba, że przed 10 tygodniem....

Gość karok
a skąd ta informacja, że nie będzie potrzebne zaświadczenie od 10 tygodnia? Bo ja mam książeczkę od 11 tygodnia i niedługo wizytę u gin. i nie wiem czy go molestować, żeby przepisał..;) (a opiekę lekarską w ogóle od 5 tyg., ale nie odnotowaną w książeczce)

Gość dokładnie111
do grudnia 2011 wystarczy ze się było przynajmniej raz u gina a że w 10 tygodniu to na razie tego zapisu nie trzeba

Gość aaag
Taki to właśnie rząd sobie ludzie wybrali!!! Naobiecywali cuda, a potem obywateli w du... mają!!! Mądrzy i POstępowi POlacy wybrali PO!!! :( Aż mi się niedobrze robi jak o tym wszystkim czytam! Ludzie- przejrzyjcie na oczy!!!

Gość ja rodzę w styczniu
i hamy mi zabiorą! muszę się zprężyć i może dzisiaj sobie urodzę przed północą to się jeszcze załapiuę

Gość jak czytam co wy piszecie to m
w hisszpani becikowe wynosilo 2500euro i tez im zabrali a wy sie tak trzesiecie nad tym marnym tysiakiem :P

no bo w hiszpanii tak jak w grecji :) nie zazdroszczę póki co w 2011 becikowe wciąż będzie bez względu na dochód i " z jedną wizyta"

Gość Jusiaa19
A becikowe jak na razie ma być dla kobiet, które urodzą do marca, ale planują przedłużyć do grudnia. Ustawa podpisana w czerwcu. Sama się bałam bo mam termin na luty a mówili, że od stycznia nie ma. Nie słuchajcie zazdrosnych reporterów ani plotek. Idźcie do Urzędu Gminy albo do MOPSu. Tam Wam powiedzą jak jest a nie będą opowiadać plotek.

Gość tysika
tak becikowego nie ma a opieka dla ciężarnych podła.Podobnie jak moja kuzynka byłyśmy w ciąży ,owszem we włoszech nie ma becikowego ale opieka nad kobietami w ciąży jest bardzo dobra;basen,dętysta,masaże itp.A tu ?nic i nAWET BECIKOWEG NIE BĘDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w innych krajach masz darmowe mleko i pieluszki a my wszystko mamy sami zapewnić.Więc nie ma się co dziwić jeśli nie będzię dzieci!!

Becikowe ma być normalnie, czytałam artykuł z października i trzeba tylko udokumentować jedną wizytę u lekarza podczas ciąży. Jest wiele stron, np. zobaczcie na strony pomocy społecznej. Daj link do artykułu/ustawy która mówi,że kobietom do marca będą wypłacali :o http://pomoc-spoleczna.wieszjak.pl/zasilki/250351,Becikowe-2010-2011-%E2%80%93-jak-ubiegac-sie-o-swiadczenie.html

Ja duzo czytałam i wyczytałam ze becikowe bedzie do konca 2011!!!tylko pod warunkiem ze dostarczysz zaswiadczenie ze byłas u lek.przed 10 tyg.ciązy!!My dostaniemy 3 tys bo 1 tys.bezikowe 1tys.dodatku bo dochody nam nie przekraczaja i 1tys.z pracy od tatusia:) ale co to jest..kropla ....

Gość allemka
Dziewczyny.Nie wiem jak u Was w pracy,ale ja mam ubezpieczenie w innej firmie niz pzu i jestem bardziej zadowolona,bo płacę 30 zł a dostanę 1500zł oczywiscie za siebie i męża.W pzu jestem tez ubezpieczona u męża i place prawie 50zl za kazde i dostane tylko 1200złPzu się bardzo popsuło.Oczywiście ja mówię o grupówkach

Gość do meeg
nieprezyzyjnie napisałas WARUNKI na jakich otrzyma się becikowe (bez względu na dochody) wcale zapis 10 tygodnia nie jest wymagany!

Gość do meeg
*nieprecyzyjnie

Gość Letni koszmar
Uściślając - becikowe jest!!! 1000 zł, tylko trzeba mieć jedno zaświadczenie od lekarza (nie wazne czy przed czy po 10 tc)

Gość Lithuana18
Hej wszystkim Kobietom i Matkom. Ja wam powiem cos na temat bedzikowego bo wychodzi na to ze duzo kobiet jest nie poinformowanych o tym: natomist przysluguje nam jeszcze 1500 zloty! ale to musi byc zlozone nie pozniej jak przed koncem 3 miesiaca po narodzinach dziecko a nawet najlepuiej zeby bylo zlozone jako pierwsze bo pozniej sa podliczane wszystki dochody w tym becikowe od panstwa i miasta. Ja sie dowiedzialam o tym jak mojemu synowi brakowalo 1 tygodnia do skonczenia 3 miesiecy . :(

Gość z tym 1500 zł
to jakiś żart??????????????????????