Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TRENERKA interp.

Asertywność - czy ktoś zna jakieś ćwiczenia

Polecane posty

Gość TRENERKA interp.

Czesc Jestem trenerem i obecnie szkolę ludzi z firmy z technik sprzedazy. Moje kolejne zajecia beda sie skupialy wokol asertywnosci. Czy jest wsrod Was ktos, kto zna jakies ciekawe cwiczenia z tej tematyki? podam chetnie swoj email zeby taka osoba mi cwiczenie przeslala

Gość darciuchaaaa
a sama nie znasz? chcesz jakiekolwiek czy interesuje cię coś konkretnego?

Gość TRENERKA interp.
no wlasnie znam tylko testy psychologiczne, kwestionariusze osobowościowe, jakies pierdółki typu "przeksztalc zdanie na asertywne" a interesuje mnie jakies ciekawe cwiczenie w grupie albo w parach. Moj mail ju5tk4@go2.pl

Gość tjaaaa jasne trenerka
hłe hłe chyba fuszerka:P ludzi na forum pytasz a powinnaś być lepsza od googli:P:D

Jedno oczywiste - niech jedna osoba próbuje coś sprzedać , a druga nie kupić. Ale nie w sposób: nie kupię, bo nie, tylko musi wymyślać jak najwięcej argumentów

Gość TRENERKA interp.
chodzi o to ze nigdy nie zajmowalam sie szkoleniem z tejze tematyki, zostalo mi to narzucone odgórnie, zawsze szkolilam z innych obszarow, no ale mus to mus - musze wykraczac poza swoje obszary.

Gość TRENERKA interp.
sugar_kane tez o tym myslalam, ale to cwiczenie mi podchodzi bardziej pod obiekcje klienta aczkolwiek obiekcje moga byc skonstruowane zgodnie z wytucznymi asertywnego zachowania. Dzieki

Gość TRENERKA interp.
*wytycznymi

Gość karolinawaw
ja pierdziele prawdziwa z ciebie profesjonalistka.

Gość darciuchaaaa
Poszukaj w jakichś ksiązkach specjalistycznych. Kiedyś na stronce dr Z. Martena był fajny skrypt z tego typu rzeczami ale niestety stronka jest już nieczynna.

Gość zzdegustowana
darmochy szukasz? pewnie, tak najłatwiej, chociaż niemało ci pewnie płacą za wysilenie mózgownicy... odpaliłabyś koleżance ze dwie stówki za takie ćwiczenia, miałaby dziewczyna na jakiś ciuszek

Gość TRENERKA interp.
dla malo doswiadczonych upierdliwcow - tak wlasnie sie pozyskuje wiedze nt cwiczen. Teog nie ma w internecie. Nawet w literaturze specjalistycznej, jest b. niewiele ksiazek z cwiczeniami na tego typu szkolenia. Ale wymiana wiedzy miedzy osobami ktore szkola jest tutaj sprawa naturalna. Ja tez jak znam jakies cwiczenie ktore robilam na warsztatach i ktos mnie porposi o niej to bez problemu wysylam.

Gość TRENERKA interp.
jezeli umiesz uwaznie czytac "specjalistko" to wlasnie nie o takie cwiczenia mi chodzilo. A to co mi przeslalas juz przesledzilam na wszystkie mozliwe strony. Nie interesuje mnie zamiana zdan na asertywne. Tylko konkretne cwiczenie w grupie lub w parach. Jak widac asertywnosc choc temat wg Ciebie jakze powszechny niewykorzystywany przez Ciebie w relacjach z innymi.

Gość karolinawaw
i kto to mowi :D:D:D:D:D:D:D:D

Gość TRENERKA interp.
juz pomijajac to, ze podalas stronki na ktorych sa zamieszczone cwiczenia dla uczniow i nauczyciela - szkolne - proste cwiczenia praktycznie dla dzieci

Gość karolinawaw
a to tak trudno przerobic troche na dorosłych. ojj kochana nie chciałabym miec z toba zajec bo byłaby to strata czasu i pieniedzy mojej firmy na szkolenia u ciebie. napisz z jakiej jestes firmy bym nigdy na ciebie nie trafiła?!

Gość TRENERKA interp.
jestem z tak znanej w calej Polsce firmy ze wole nie podawac by kiedys na szkoleniu nie zrobilo Ci sie niezrecznie:) 🖐️

Gość karolinawaw
"tak znanej w calej Polsce firmy " :D:D:D:D:D:D:D:D ehhh

Gość TRENERKA interp.
dziekuje za cwiczonka na mailu:) przydadza sie bankowo

Gość koment
a coż to za pustak z Pani, Pani Karolino

Gość Karamalka
Na tej stronie można zamówić poradniki na temat asertywności www.przemiana.otwarte24.pl Księgarnia Przemiana Literatura Uzależnień Alkoholizm Współuzależnienie DDA Narkotyki Hazard Przemoc w rodzinie Asertywność Psychoterapia

Gość brin
Trening Asertywności http://pilumnus.dl.pl/s/asertywnosc_e-trening Trening asertywności skierowany jest do wszystkich, którzy mają trudności w bronieniu i egzekwowaniu swoich praw, nie potrafią mówić stanowczo „nie, przez co czują się wykorzystywani lub nie szanowani. Trening pomaga tym, którzy chcą zyskać motywację do stanowczego przedstawiania swoich racji i odpowiednie po temu umiejętności oraz korzystać ze swoich praw bez naruszania praw innych. Zastanów się czy... dokucza Ci nieśmiałość ? trudno Ci wyrazić to co czujesz ? masz problemy z komunikowaniem się ? czujesz, że musisz się bronić się przed innymi ? brak Ci siły przebicia ? boisz się, że Twoje zdanie nikogo nie interesuje ? nie potrafisz odmawiać ? chcesz zwiększyć swoją pewośc siebie ? Zastanów się czy... dokucza Ci nieśmiałość ? trudno Ci wyrazić to co czujesz ? masz problemy z komunikowaniem się ? czujesz, że musisz się bronić się przed innymi ? brak Ci siły przebicia ? boisz się, że Twoje zdanie nikogo nie interesuje ? nie potrafisz odmawiać ? chcesz zwiększyć swoją pewośc siebie ? http://pilumnus.dl.pl/s/asertywnosc_e-trening

Gość Gosiaczek211
Czy mógłby mi ktoś również przesłać na pocztę jakieś ćwiczenia do zrealizowania na warsztatach przeznaczonych dla osób dorosłych? Potrzebne mi to do stworzenia warsztatów na zaliczenie do szkoły.

Gość firaMira
Dla mnie jak trening asertywności to tylko tutaj - http://success-story.pl/index.php/pl/oferta/szkolenia-otwarte Byłam tam już dwa razy na powiązanych szkoleniach i byłam zachwycona. Mówi się, że asertywność to taka działka, że trudno kogoś czegoś takiego nauczyć. A to nie prawda moim zdaniem! Warto pójść i posłuchać specjalistów i trochę poćwiczyć.

Gość ania56k
W publikacjach i książkach jest wiele cennych rad, ale nic nie zastąpi kontaktu z dobrym trenerem. Najlepiej szukać takich, którzy mają odpowiednie kwalifikacje do tego np. w Wrocławiu działa http://harmonycoaching.pl/ którego właścicielka i trenerka jest członkiem Izby Coachingu i dyrektorem Dolnośląskiego Oddziału Izby Coachingu. Dobrze szukać właśnie takich osób, które mogą się pochwalić dobrymi referencjami, bo takie szkolenia nie są za darmo, a jak płacić to za coś dobrego.

Gość gość
Cześć, napisałam taki artykuł, który może Ci pomóc: http://mepi.pl/blog/item/768-umiej%C4%99tno%C5%9Bci-mi%C4%99kkie-asertywno%C5%9B%C4%87.html Dodatkowo polecam bardzo książkę z której korzystałam pisząc: "Stanowczo, łagodnie, bez lęku"

Gość Natasza27
Bez asertywności nie ma życia... Mądrze powiedziane. Bo wtedy nasze życie polega na podporządkowywaniu się innym. Męczyłam się tak przez całe moje życie. Skończyłam studia i postanowiłam, że jak nic się nie zmieni to się załamię. Książki nie dały skutku, poszłam do psychologa. Na początku mówienie swojego zdania to była tortura, teraz czuję się z tym już swobodnie, ale nie było lekko. Pomogła mi wspaniała Pani Psycholog, ile ja u niej łez wylałam! Pani Psycholog przyjmuje w poradni http://psycholog-ms.pl/poradnia/ we Wrocławiu, polecam każdemu!