Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanieeee

jaki samochód do 3200zł?

Polecane posty

pasek jest z gumy która ulega zestarzeniu może pęknąć lub przeskoczyć o ząbek lub dwa i będzie płacz. Chyba że niedługo zmieniasz auto to nie ma sensu robić .

psek to zależy jakie firmy. Koszt max ze 150zł za markowy pasek. Zależy ile zawoła mechanik ale max za robociznę 100zł . Chyba że sama wymienisz bo to proste.

Jedynie jaki pasek mi strzelił to ten od akumulatora :D ale to był koszt 10 zł :P No niestety na razie samochodu nie zmieniam, dopiero za rok :)

Gość HEJ JA JEŻDZĘ AXem z 92
mam go od 7 lat i jeszcze sie nie zepsuł , blacha tez ok . Szkoda mi zmieniać na inny

jak Ci strzeli pasek od rozrządu to spotkają się zawory z cylindrem. Efekt głowica do wywalenia, panewki do wyrzucenia. Koszt duży wtedy.

a wogóle to ktoś ten samochód jeździ dogląda co trzeba wymienić / czy tylko jak coś padnie to robisz? pewnie ma pełno wgnieceń n bokach;)

hehe szczerze to tylko jak coś pada :D ale mam teraz jechać na przegląd to powiedzą mi czy coś trzeba zrobić :P Wgniecenie jakieś ma :D no i trochę rdzy :P ale mi to autko tylko służy w weekendy i to 20km w jedną stronę, no i jeśli trzeba to gdzieś jadę. Ogólnie jeżdżę częściej samochodem od chłopaka :D

na przeglądzie najbardziej sprawdzają hamulce. Czyl standardowo trzeba przed przeglądem sprawdzić tylne cylinderki czy nie są zapieczone. Bo to dość częste w tico/matiz. Czy wogóle działają samoregulatory. Często nie działają bo je rdza wcieła od brudu też mogą się blokować. Jak na przodzie z tarczami zmierzyć grubość ewentualnie usunąć rant na tarczach. Jak Ty masz prawie 100 tysięcy to smutna wiadomość bębny na tyle już są wytarte mogą też być szczęki zużyte. Pewnie do wymiany płyn hamulcowy bo go się wymienia co 2 lata.

sprawdzić też grubość klocków hamulcowy oraz usunąć brud z zacisków,prowadnic. Sprawdzić czy nie wyją łożyska czy koła nie mają luzów. Czy podczas skrętów nic nie puka.