Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nanananaan28

od kiedy można ćwiczyc po cesarce? nosiłyście pas ciążowy?

Polecane posty

Gość nanananaan28

Gość pytajaca testujaca
mi powiedzieli ze po 3 mc. pasa nie nosilam, wszystko potoczylo sie dobrze:-)

raczej dopeiro po kilku tygodniach jak wszystko CI sie ladnie zrosnie. Ja jestem 2 tyg po porodzie naturalnym ale mialam komplikacje ze szwami po nacieciu krocza i do dzis nie jestem w stanie nic cwiczyc (i zamiast brzucha mam galaretke, choc tyle ze wygladam szczuplej niz perzed ciaza;p) a co do pasa poporodowego to ja nie nosilam (jakby ktos chcial mam nowy, nigdy nie uzywany do sprzedania rozmiar XS) ale jak bedziesz miala cesarke to wydaje mi sie ze przez pierwse 2 tygodnie bedziesz wolala umrzec niz ucisnac TYM szwy :)

Ja nie jestem pewna, ale chyba po cesarce można ćwiczyć po 6 miesiącach. Ja po cesarce własnie po pół roku podjęłam próby ćwiczeń, ale bolały mnie blizny w brzuchu i właściwie super mi się ćwiczyło dopiero po roku (mam na myśli robienie brzuszków). A inne lekkie ćwiczenia sądze, że można wykonywać już po paru tygodniach, przeciez po urodzeniu dziecka i tak trzeba się nagimnastykować nieźle żeby wszystko zrobić :) Pasa poporodowego nigdy nie nosiłam, nie miałam potrzeby, w zasadzie po kilku dniach brzuch się całkiem wciągnął a po paru tygodniach nabrał jędrności. A tak na marginesie jak tu poprzedniczka napisała, te szwy tak ciągną i bolą, że to chyba masochizm zakładać taki pas :P