Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pimpalimpa

kto byl w tunezji?

Polecane posty

hej, wybieram sie za kilka dni do tunezji (konkretnie do stolicy) - byl ktos moze? nie wiem na ile moge sobie pozwolic w kwestiach ubioru (poza plaza, chodzi mi bardziej o zwiedzanie), mozemozecie tez polecic jakies jadalne wegetarianskie potrawy, napoje (!!!) :), moze cos o tym co wypada a czego nie wypada, no i jakie jest podejscie miejscowych facetow do turystek (czy nie napastuja itp :) ). jade z chlopakiem wiec nie powinno byc problemu, ale tak na wszelki wypadek chetnie sie dowiem jak sobie radzic z natretami :) z gory dzieki za wszystkie komentarze

Gość ja byłam w Egipcie ale słyszał
am, że w Tunezji jest bardziej niebezpiecznie. Byliśmy w 6 (3 pray) w Egipcie i postanowiliśmy się wybrać na centrum, taksówkarz wywiózł nas na jakąś wiochę daleko od centrum :O Każdy się próbował ocierać niby przypadkiem, jak nie weszliśmy do danego sklepu to właściciel za nami wybiegał, a jak nadal odmawialiśmy to był taki zły, że myślałam że zaraz nóż z kieszeni wyciągnie. Krzyczeli za nami "czy to są silikony?" Zaczęło się robić już szaro (ok 20:00 w Egipcie już się robi ciemno), a ja się modliłam, abym do dzieci wróciła cała :O A moja kumpela była w Tunezji i była tam młoda para na miesiącu miodowym, pan młody zakumplował się z Tunezyjczykami, wypili flaszeczkę i jakiś Tunezyjczyk powiedział "kupię od Ciebie żonę za wielbłąda, młody pan już napity odpowiedział (w żartach) ok i rano gdy się obudził, żonki w hotelu już nie było :O co dalej było to nie wiem, bo moja znajoma już wyjeżdżała. Słyszałam, że jak dziewczyna idzie wyzywająco ubrana (dla nich to zwykła bluzeczka na ramiączkach to przypalają ją papierosem) Osobiście uważam, że bezpiecznie jest na terenie hotelu, plaży czy basenach oraz na wycieczkach organizowanych przez hotel lub biuro, ale samemu to się lepiej nie wypuszczać w miasto!

Gość co wy za bzdury opowiadacie
tunezja jest super, o wiele bardziej cywilizowana od Egiptu

Gość ja byłam w Egipcie ale słyszał
co wy za bzdury opowiadacie - to chyba zależy od regionu i szczęścia :) Ja byłam w kraju muzułmańskim jest to zupełnie inny świat, jest pięknie, ale otoczenie nie dla mnie :O Teraz odpuszczam sobie te kraje i chcę zobaczyć coś bardziej europejskiego :)

Gość co wy za bzdury opowiadacie
tunezja jest najbardziej europejska z krajów arabskich, wpływy francuskie zrobiły swoje :)