Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fidu

Książki o niepełnosprawnych.

Polecane posty

Gość Fidu

Znacie jakieś książki o niepełnosprawnych ?

Gość ostatnio widziałam książkę
Jeśli nie przekręcam nazwiska: Anna Cholewa - Selo (?) "Oswoić los" - o chłopcu z dużym guzem mózgu, który stał się przyczyną licznych schorzeń. Poza tym "Cela" Anny Sobolewskiej - na temat zespołu Downa i chyba moja ulubiona: "Oblężenie" C. C. Park - napisana przez matkę dziecka autystycznego (obecnie to dziecko, Jessica Park jest znaną malarką).

Gość Fidu
A czytałaś Chwast Iwana Banacha ? bo zastanawiam sie nad kupnem ,a gdzieś słyszałam ,ze to denna ckliwa historyjka. I dzięki Ci za te bardzo mi pomogłaś przydadzą sie :)

Janusz Świtaj "12 oddechów na minutę". Bauby "Skafander o motyl" Bauby. Mariusz Rokicki "Życie po skoku". Te tytuły są zapisem życia niepełnosprawnych. Bauby umarł, ale Rokicki i świtaj nadal żyją. A jaki typ niepełnosprawności cie interesuje, bo mogę podać ci dużo tytułów? O dzieciach? O niewidomych?

"CHwast" to idiotyczna, ckliwa historyjka o matce, która chce zabić swoją córkę, lecz pojawia się niewidomy mężczyzna i ściąga je z dachu :O Lepiej tego nie kupuj.

"Poczwarka" Doroty Terakowskiej, o małżeństwie w którym rodzi sie dziecko z zespołem Downa

Gość Fidu
głównie chodzi mi o tzw dzieci gorszego boga (no czyli w skrócie niepełnosprawni) ale dorosłych chyba mogę pod to podciągnąć :)

No to jeszcze znam "Białe na czarnym" Gallego. To o niepełnosprawnym fizycznie chłopcu. Oraz "Kaj znów się śmieje" o upośledzonym chlopcu Kaju. Autora nie pamiętam niestety.

Gość Fidu
książka Białe na czarnym musi być niesamowita najbardziej mnie zaciekawiła.