Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brak pomysłu na śniadanie

Brak poomysłu na śniadanie dla rocznego dziecka

Polecane posty

Nie mam juz pomysłu, mamy piszcie co Wy podajecie oprócz KASZY!!!!

Gość mamuska roczniaczki
ja podaje kasze na mleku ok 7 rano Potem mala je pietke chleba albo ciasteczko o 12 je obiad: warzywa z miesem plu deser - serek z owocami albo jogurt na podwieczorek owoce plus150 ml mleka na kolacje zupka warzywna przed snem butla mleka, czasem z kasza

o 6 to ja daje pierś :) w nocy tez i przed snem potem ok 8-9 sniadanie i tu nie mam juz pomusłów;/

Gość Możesz podać...
dziecku (o ile nie jest uczulone ne jajka) jajecznicę z jednego jajka z bułeczką, jakąś dobrą gatunkowo parówke, twarożek naturalny homogenizowany z owocami no i kanapkę z chudą szynka (szukaj w sklepie wędlin bez konserwantów- tzn takie całkiem BEZ to one nie będa, ale przynajmniej z małą ilością).

Ja daje na sniadanie kanapki zawsze zjada dwie kanapki albo z serem zoltym, twarozkiem, chudna szynka, czasami dzem. Lub jajecznica z 2 jajek

Pomysłów jest 100 ;) Tym bardziej że takie dziecko może jeść praktycznie to co my. Ja dawałam: jajecznicę omlet naleśniki kanapka z jajkiem na twardo kanapka z chudą wędliną drobiową lub wieprzową (zrobiona w domu - nie dlatego że dziecko małe,ale takie najlepiej smakują ;)) kanapka z pomidorem kanapka z dżemem własnej roboty kanapka z żółtym serem kanapka z białym serem kanapka + biały ser ze szczypiorem i jogurtem naturalnym zamiast śmietany kanapka z domowym pasztetem czasami parówka kanapka z serem topionym płatki z mlekiem (zalewałam modyfikowanym nestle junior) owsianka serek homo