Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

vera icona

Apel do wszystkich! Ustawa o powrocie do Polski wysiedleńców

Polecane posty

Ja wpisałem sie na listę.. i uwazam, że jesteśmy to winni tym Ludziom.. Oni nie chcieli tam być, nie wyjechali za chlebem, za bogactwem..zabrano im to.. siłą.. płacili krwia, szykanami, smiercia..za nasza wolność..że dzieci tam sie urodziły? a miały inne wyjście? Ich Rodzice uczą ich języka, i polskich zwyczajów..mamy swoich ludzi, aby im pomagac-tak ktos napisał..a czy Oni kuurwa nie są Ludzmi, naszymi Luzmi, Polakami?należy sie im szacunek..za konskie łajno na sniadanie, za wszystkie cierpienia..😠

Gość rajtar to
zaproś ich do domu ,utrzymaj i nakarm ,a ci którzy cierpieli od prześladowań już nie żyją albo mają tylko mglisty obraz-wspomnienie dawnej Polski,pozostały ich dzieci które nawet nie wiedzą jak ten ich kraj wygląda i wolałyby życie w innych bardziej rozwiniętych miejscach na globie, gdzie miałyby lepsze widoki na przyszłość ,bo nawet nasi rodacy spieprzają z Polski gdzie pieprz rośnie.......

Gość aquariuss
Vara do kogo Ty w ogóle piszesz? Do miłosiernych Katolickich Polaków? Nic dziewnego tyle w nich pokory, współczucia, tacy to są synowie Boży i pokolenie jp2, tak właśnie wygląda wiara w Bogu MADE IN POLAND!

Gość Najlepiej każdemu bezpłatne
mieszkanie przez 20 lat, zasiłek 2500 do końca jego żywota, podnieść podatki na 22% ŻEBY ICH FINANSOWAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! INNYM PODNIEŚĆ WIEK EMERYTALNY DO 70 LAT, ŻEBY ICH FINANSOWAĆ!!!! O YES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość aquariuss
Najlepiej każdemu bezpłatne a w kościele...wierze w Boga itd. Polska hipokryzja i podobno 98%towa

Gość aquariuss
bierzcie i jedzcie z tego wszyscy to jest bowiem ciało moje które za was bedzie wydane. chuj im w dupe i wam też - to zawsze w pierwszej ławce siedzi, co tydzień w niedziele...

Pomarańcze..tu nie ma katol, czy laik..Dac, to nie? a brac to pierwszy? Jeszcze jedo; jeśli myslisz, ze męczarnie tych Ludzi skonczyły sie wraz ze smiercią Stalina, jesteś w błędzie.. po Stalinie nastali godni jego nastepcy..mówisz, że juz nikt nie zyje z tych szykanowanych? a w którym roku upadł komunizm w Rosji? średnia zycia nie wynosi ok 30 lat.. czyzby wszyscy wymarli ?..a czemu każdy zabiega o głos w wyborach takiego Polaka? bo On pójdzie głosowac ..Ty ? watpliwe.. nie jestes patriota..tyle na razie..i nie pisz głupot, bo wstyd..

Gość następny miłosierny co
sie podpisuje a potem mija z odrazą żebrzących na ulicy ziomali

aquariuss -ale z ciebie tepy idiota

o raj... cos tam nie wspomne

i sam nie pier...jak potłuczony

pan i władca kur...auto mu pilnują

Gość aquariuss
Nastepny miłosierny, oby Ci się nigdy pomoc w życiu nie przydała módl się do swojego księżulka, którego odwiedzasz tak pokornie co niedziele i całujesz stopy

skad wiesz palancie jeden z drugim jakiej pomocy,komu i czy w ogóle jej udzielam?moze jestem bardziej milosierny niz ty i nie rob zemnie katola bo jestem ateista i realnie patrze na swiat a ty naco dzien patrzysz na czubki swoich butow nie widzac co sie wokol dzieje...zenada

o komunizmie wiem wiecej niz ty ,lyknąłes troche wiedzy z ksiazeki madrego udajesz

Gość aquariuss
następny miłosierny, a co się takiego dzieje że Ci tak jest źle?

dyskusje uwazam za zakonczona a to czy bedziecie po mnie jechac mam w du...pie

Sami tak naprawdę nie potrafimy zadbać o siebie. :( Buńczuczna akcja, ale dla samych zainteresowanych, mam tu na myśli naszych rodaków może się to okazać ( jak mówiła moja babcia :) ) "zamienił stryjek siekierkę na kijek" :O I jak to zwykle się okazuje, dobra "prasa" na świecie a cierpią zwyczajni ludzie. :O :(

Gość aquariuss
No nic dziwnego, że kończysz rozmowę. Skoro nawet racjonalnie nie potrafisz argumentować swoich przekonań to skąd też masz czerpać pomysły na rozmowę. Ludzie pieniądze to wbrew temu co nam wpaja telewizja, banki, korporacje nie wszystko. Człowiek nie został stworzony z portfelem w 4 literach, ale z poczuciem prawości solidarności i współczucia. Ono daje nam sens życia, bo każdy wie że zależymy w od siebie i każdy chce być traktowany z respektem i chce aby o nim pamiętano. To że nie którzy z nas mieli więcej szczęscia nie daje nam prawa skazywać kogoś na męczarnie, tylko dlatego bo jest nam tak wygodnie. I Ci wszyscy co piszą 1000zł to im za uja nie dam, to są zgorzkniali, puści ludzie nie posiadający żadnych wartości oprócz swoich papierków. Jesteśmy wszyscy ludźmi i nie ważne, czy katol, ateista, czarny, biały, homo czy hetero. Każdy ma prawo do godnego życia i do własnego DOMU!

Gość sama jestes
szmata buraku!!!