Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ten ostatni niedziel

Jak rozpoznać Kanie? Znalazłem i zamierzam jutro zjeść, ale nie jestem pewien

Polecane posty

Konsternacja89 Cieszę się z twojej radości :D, szkoda tylko że na tym forum nie można założyć "normalnego" tematu bo zaraz się grupa idiotów zleci. Chociaż teraz wiem jak czasem moje komentarze muszą być irytujące :O

Gość anka firanka
ten ostatni niedziel... ja naprawdę jestem znad Bugu i powiem Ci, że te kanie na foto to raczej kanie. Mój ojciec mne karmił nimi całe życie a mam 30 lat i żyję. Nawet wczoraj takowych nazbierał. Ja nie jadłam bo mam kredyt.

Gość anka firanka
No i naogląda się człowiek tego tvn-u i boi się zwykłej kani, a pokolenia na niej się wychowały! I potem na polanie kani a kaniiii....

anka firanka Wiem że kania smażona jest super, raz jadłem, ale to dawno było, no i jak je dziś zobaczyłem to mi smak naszedł na nie. Myślę że to raczej kanie, tyle że u mnie się ich nie zbiera i ja ich nie zbieram więc 100% pewności nie mam i się chciałem spytać bo naopowiadali w tym telewizorze o tych grzybach. Ale swoją drogą, skoro zbierasz kanie to może mi odpowiesz. Bo jak w internecie dziś szukałem czy to kania to na znajdowałem tych zdjęć i opisów trochę, no i właśnie jak można kanie z tym całym muchomorem sromotnikowym pomylić? Przecież one są inne, nie wiem jak w rzeczywistości ale przynajmniej na zdjęciach wyraźnie widać że muchomor nawet jak jest podobny do kani to nie ma tego garba na czubku kapelusza. Te ludzie co się mylą ślepe są czy co?

Gość anka firanka
A więc kochanieńki. Kania jest: wysoka, brązowawa ale młoda może być jasno brązowa, ma jakby łuski na kapelutku no i sama nazwa świadczy o wyglądzie! KANIA CZUBAJKA. Czubek ma tak brązowy i ten zapach... Sromotnik wogóle niepodobny. Blady, seledynowy, nie wiem jak wogóle można z kanią pomylić?! No chyba, że po litrze spirytusu z Terespola rodem:-}