Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kryczkaaaa

I JAK TO JEST Z TYM KWASEM???

Polecane posty

Gość kryczkaaaa

hej ciezaroweczki:) przyszlam do was po rade.moj gin przepisal mi kwas foliowy 15 mg 2x dziennie po 1 tabletce. Procz tego biore zestaw witamin Pharmat maturelle,ktory polecila mi aptekarka bo ma zawartosc jodu 200,0 mikrog. Oraz kwasu 600 mikrog. Pharmatonu 1x dziennie. Konsultowalam to z moja lekarka,ona stwierdzila,ze tyle moge brac. nie podwazam kompetencji lekarza,jednak zastanawiam sie czy nie za duzo tego dobrego..?

Gość wnioskuje....
jak bedziesz miala za duzo witamin to organizm sam je wydali.....

skoro lekarz powiedział że ok to raczej nie masz się czym stresować :)

Czyli bierzesz 30 mg + 600 mikrogramów na dobę. Faktycznie sporo. Czy był jakiś szczególny powód, dla którego lekarz przepisał Ci taką dawkę? Masz jakieś problemy neurologiczne? Ja brałam 10 mg i inny lekarz stwierdził że to stanowczo za dużo i że 5 mg w zupełności wystarczy.

Gość no nie mowcie
a moze tak posluchac lekarza zamiast forumowych madrosci....nie wiem czy wiesz,ale duza czesc osob piszacych tu nadal wierzy w rzucanie urokow itp bzdury...

lepiej poszukac informacji o tym w jakichs konkretnych artykulach niz na forum pytac, a juz w ogole najlepiej zrobic tak, jak lekarz mowi :)

Gość kasiaaaaaaa.....
to jest moja 1 ciąża, i tak jak pisałam biorę 2x1 tabletkę po 15 mg, lekarka nic nie mówiła, tylko powiedziała żebym tyle brała do 3 miesiąca, a od 3 tylko 1 dziennie. no i ten pharmaton.konsultowałam te dawki jeszcze z internistką, i ona stwierdziła że nie mam powodu do obaw, żebym brała tak jak mam powiedziane. a ponoc nadmiar kwasu nie zaszkodzi ani mamie ani dziecku, tylko zostanie wydalony z organizmu..

Gość upppppppppppppppppp
!!!

Gość żona małego głodka
jeśli twój organizm będzie miałza dużo kwasu to go wydali i nie zaszkodzi Ci że bierzesz takie ilości. Jak to mówią zbędną ilość poprostu wysiusiasz :)