Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ladyXtinaa

Ile waza wasze dzieci?? Sa grube?

Polecane posty

Gość ladyXtinaa

Podaj plec,wiek,wage i wzrost swojego dziecka. Ja mam corke,5 lat,116,5 wzr,26 kg.

uuuu sporo moja mała ma 4 latka, wzrost 99cm, waga około 16kg ale ona drobiazg jest :)

prawie 7 lat, chlopiec, 120cm, 23 kilo prawie 4 latka, chlopiec, 102cm,17kilo

Gość bukaa
Chłopiec 8 lat 136 cm 26 kg

Gość mama samma
córa 3,5 roku waga 16 kg, wzrost 101 cm syn 2 lata, waga 12 kg, wzrost 89 cm córka jest pyzka, synek szczupły.

najlepiej sobie sprawdzić jak to ma się na siatce centylowej :) moja ze wzrostem to na 25 centylu a z wagą na 50 więc idealnie :)

Gość gorace lato i bikini
4 latka rozm 104 waży 14kg Koleżanki córeczka 2,5 l też ma rozmiar 104 i waży... 22 kg ;) Wygląda jak mały pączuś, ale... ona potrafi zjeść 3 hamburgery z mc donalda, więc... nie dziwię się, że wygląda tak a nie inaczej.

syn 2 latka 89cm i 11kg bardzo szczuplutki jest mimo ze duzo je

Gość mam dwoch synkow
1). 3,5 lat, 21,5 kg, 108 cm. 2) 12 mc, 10,5 kg, ubranka roz. 92-98

Gość taka jedna co sobie podczytuje
ja też mam problem z córką. Waźy 22 kg, ma 115 cm i ma 4 lata. Uwielbia słodycze... a ja już chyba wpadam w jakąś manię albo depresje. Ciągle pilnuję ją aby nie jadła i w domu nie dostaje słodyczy ale u dziadków ciągle coś, nie pomagają prośby, kutnie z rodzicami bo i tak po kryjomu dają. Już nie wiem co mam robić ograniczyłam jej wyjazdy do dziadków ale jak jest chora to musi siedzieć u nich bo ja jestem w pracy

"Koleżanki córeczka 2,5 l też ma rozmiar 104 i waży... 22 kg Wygląda jak mały pączuś, ale... ona potrafi zjeść 3 hamburgery z mc donalda, więc..." dwuipółlatce pozwalają zjeść trzy hamburgery Mcdonaldowskie?? ja pomijam kalorie juz, ale przecież to jest absolutne przekroczenie norm spożycia soli jak na takie dziecko...

Też byłam w szoku, ale ... Oni się cieszą, że dziecko ma apetyt. Na obiad zjada po 2 lub 3 kotlety. Koleżanka ostatnio mówiła, że ona z mężem zjedli na obiad jednego na pół, bo mała chciała jeszcze, a przecież jej nie odmówią. Ja bym się martwiła, gdyby moje dziecko miało tak rozciągnięty żołądek i nic tylko jadło i oglądało bajki. Mogła posłać ją do przedszkola teraz, ale tego nie zrobiła, bo boi się, że mała będzie głodna. A przydałoby jej się trochę ruchu, bo dziewczynka nie wie co to znaczy zmęczenie, bieganie itp. Więc tłuszczyk się niestety odkłada, a oni sobie "hodują" przyszłego balerona.

mzoe ich uswiadom co do tego Mcdonaldsa? juz mowie, pal szesc kalorie, ale tyle soli - rozwalą dziecku nerki, windują ciśnienie... i pewnie fryty do tego. druga kopalnia soli. ja - dorosła baba - jak mam w planach zestaw z MD to nie jem przez cały dzien nic solonego, a tu dzieciakowi tyle...

Gość mamusia roczenj coreczki
rok ( za kilka dni) 75 cm i 9.800 jest okraglutka. Mam nadzieje, ze z tego wyrosnie

Gość moja 3,5 latka
Czasem dostaje coś z Mc donalda. Tak raz na 3 miesiące jej pozwalamy. Zazwyczaj dostaje ten zestaw z zabawką i zjada z niego pół frytek i zabiera sobie zabawkę. Reszta zostaje dla tatusia. Hamburgerów nie lubi, kotletów też nie jada. Ona wcale mięsa nie chce. Jeszcze jak jakaś szyneczka chuda drobiowa to zje na kanapkę, a tak to by się żywiła serem żółtym, warzywami i owocami. I je bez umiaru. Non stop buzią rusza, ale ja jej nie bronie bo ona sałatę zjada, albo surową marchewkę czy pomidory to niech je ile tylko chce. Ja mam mdłości jak widzę jak wsuwa liście sałaty bez żadnego sosu czy majonezu. Takie zwykłe umyte liście. Zyskała sobie w domu i w przedszkolu przydomek Króliczek.

Gość moja 3,5 latka
Ostatnio babci wyjadła szczypiorek z ogródka ziołowego :D:D Zjadła i mówi że pyszna ta trawka :D

Nie, nie.. Już raz jej powiedziałam, że przesadza z tym jedzeniem, to się obraziła :o To w sumie nie moje dziecko i nie moja sprawa, ale ze strachem patrzę jak ona ją zapycha jedzeniem. No i ma wtedy chwilę dla siebie...

"Ja mam mdłości jak widzę jak wsuwa liście sałaty bez żadnego sosu czy majonezu. Takie zwykłe umyte liście." no co ty? pysznosci taka swieża chrupiąca sałata :)

"gorace lato i bikini - Nie, nie.. Już raz jej powiedziałam, że przesadza z tym jedzeniem, to się obraziła" ale pal szesc jedzenie, ja mowie ze pomijam kwestie kalorii, ale chodzi mi o SÓL! niech se dziecko je co chce, ale nie tyle soli...

Gość harolcia
syn 188/90kg ma 32lata:D

Gość dorek
A moja ma 2 lata 87cm i 14kg, jak myślicie, czy to dużo?

No właśnie to mówiłam. Że w hamburgerach nie ma nic zdrowego. To się oburzyła i powiedziała, żebym patrzała swojego dziecka. Ja też nie jestem chodzącą encyklopedią zdrowego żywienia i zdarza się, że syn dostanie coś czego teoretycznie nie powinien np frytki czy parówki, które zresztą uwielbia, ale nadrabiamy też innymi, bardziej wartościowymi i bogatymi w witaminy posiłkami. A ona pcha w dziecko dosłownie wszystko. I nie ważne czy zdrowe. Ważne, że dziecko jest najedzone i szczęśliwe. W ogóle to jesteśmy sąsiadkami i jak ostatnio były u mnie, to mała zapytała co to jest na zupę jarzynową :o Dałam jej do miseczki... i nie zjadła nawet łyżki :o

Gość dfgyhuio
Syn - 4 lata ; 17 kg i 104 cm. Normalna waga Córka 2 lata ; 13 kg, 90 cm Także też norma :) Moje dzieci nie są grube i bardzo się z tego cieszę ! Mam nadzieję, ze szczupłość odziedziczyły po tatusiu bo mamusia niestety ciągle walczy z nadwagą !

Gość przy nas je mało
córka lat 15 -171cm wzrostu ubolewamy z mężem 76 waży kontrolujemy co je, ale niestety nie da się przebywać przy niej 24 godz. na dobę

Gość kjdbh
synek- za 1,5 m-ca ma 3lata, ma 100cm i waży ok. 15 kg, córka ma 20 m-cy, waży 13 kg i ma 87cm.

Gość irqaaa.
Do mamy 15 latki. Chcecie zeby corka schudla to wspierajcie ja razem.Zamiast samemu wsuwac schabowego gotuj zdrowe posilki dla WSZYSTKICH.A nie tylko dla corki.Zapisz ja na areobik,basen itp.

Moja 5 letnia córcia waży 22 kg a ciuchy na rozmiar 116 Moja 3 letnia córcia waży jakieś 14 kg a ciuchy 98 czasami 104 ale jest bardzo szczuplutka i spodnie w pasie wszystkie są na nią za duże:(