Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Agula85*

Pleśniawki - jak sobie z tym poradzić?

Polecane posty

Przede wszystkim pytanie co to są pleśniawki? Mój synek ma lekko białawy nalot na języku, czy to już pleśniawka? W jaki sposób to czyścić? Nawet jeśli jakoś próbuję to albo zamyka buzię i się nie da otworzyć albo tak gryzie że też się nie da. Macie jakiś sposób?

sam biały nalot moze występować i nie jest to pleśniawka. nalot często jest po mleku. jeśli natomiast zaczyna go to boleć, nie chce jeść, a do tego nalot nie zmywa się po podaniu picia, czy przetarciu języczka gazikiem to to są pleśniawki.

Próbowałam mu to czyścić, raz się udało! Ale teraz gdy się tylko zbliżam to ucieka, buzi nie otworzy albo strasznie gdyzie. Ma 14 miesięcy i 8 zębów. Martwi mnie to bo stracił apetyt, mało je i nie wiem czy to przez to

Gość paulaoneduetres
u nas też były pleśniawki i raz zdarzyły się afty. Ja robiłam fioletem, niestety, buzia cała w fiolecie ale pomogło, gazik moczyłam w nim i smarowałam buzie w środku. Kupiła też aphin i nie pomogło. Tydzień temu na bolące gardło synka kupiłam Hascosept i na ulotce przeczytałam, że również można go użyć w pleśniawkach i aftach. Aphin- ok 3zł Fiolet ok 6zł Hascosept ok 17zł:( Powodzenia!!!! Bo wiem co to za udręka te pleśniawki, ze apetytu i trudność w piciu!

Gość paulaoneduetres
Dodam, że Hascosept jest w sprayu, super sprawa