Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niki02

Kto był w Egipcie prosze o pomoc!!!

Polecane posty

Czesc wszystkim bardzo prosze was o pomoc, chce wyjechac na 2 tygodnie do Egiptu i chcialamby znalesc fajny hotel najlepiej w Sharm el Sheih co dla mnie bardzo ważne zeby byla hotelowa plaża obok i cos ciekawego dla dziecka. Kto był w ciekawym ładnym hotelu prosze pisac:)

Gość onetttta
zapisałaś sie już,skąd jesteś?

Gość Ja bym sobie kupila 6 mieszkan
Palmyra hotel jest ok ale do plazy trzeba dojechac busikiem albo przesc z 10min.Tam jest plac zabaw dla dzieci i "przedszkole" jest to hotel dla rodzin z dziecmi.Bylam w tamtym roku bez zastrzezen

Gość Boluś Oluś
Czy to jest twoje dziecko z poprzedniego małżeństwa ?

Gość hakunamamatataaa
Hej, ja polecam hotel na pobyt z dziećmi w Hurghadzie "Pickalbatros jungle aqua park". Byliśmy tam z mężem w grudniu i na pobyt z dziećmi jest najlepszy. Wielki aquapark dla dzieci z atrakcjami i mnóstwo atrakcji i zajęć dla dzieci. Polecam

Gość Odpowiem szczerze
w Egipcie jestem dwa razy w roku, głownie ze względu na nurkowanie, sharm polecam hotel regency, sułtan gardens śliczna rafa, plaża baseny tez ok. ale mnóstwo schodów do pokonania więc jesli dziecko jest małe i bedziesz musiała dzwigać dziecko plus wózek po tych schodach, to jednak regency, palmyra resort jak ktoś wspomniał tez jest ok. ale nie ma plaży. jeśli masz jakieś pytania pisz śmiało, może cos Ci doradzę, byłam tam z dwojka dzieci, malutkie i ciut starsze. spróbuj poczytac tez na forum gazety wyborczej, jest tam ogromny watek egipski. pozdrawiam

Odpowiem szczerze możesz jeszcze opisac hotele na Hurghadzie jesli znasz jakies fajne z hotelowa plaża ja jeszcze nie wiem czy wybrac sharm czy Hurghada ale słyszalam ze w sharm jest lepiej moze ty cos powiesz na ten temat? :)

byłam w maju.polecam hotel farana.blisko plaż.dużo wspaniałych basenów na terenie hotelu.

Gość kalafiorrrrrr24
Sharm jest piękne ale taniej znajdziesz coś w okolicach Hurghady. ja polecam hotel Tia Hight nad zatoką Makadi. Ogromny kompleks i teraz już nie ma tłoku. Dzieciakom bardzo by się spodobało, animacje kiepskie, ale jedzenie ok i bardzo dużo przestrzeni.

Bylam i w Hurghadzie i w Sharm i rzeczywiscie Shram jest fajniejsze. Podobalo mi sie centrum Naama i wszystkie inne dzielnice. Szczegolnie Savoy ;) Plaze w Egipcie nie sa ciekawe, ale mozna cos tam wybrac. W Hurghadzie juz ktos wyzej wspomnial jest wlasnie duzy kompleks Aqua Blue i to sa bardzo fajne hotele kolo siebie. ZObacz a Scan holiday. W Sharm przychodzi mi na mysl Amway Oyoun 5*. Wrocila z niego wlasnie moja szefowa i jest zadowolona. Ja mialam do niego leciec ale w koncu wybralam "niezle shit" ;) ale i tak bylo super :)

W Harmony w Makadi Bay jest teraz moja znajoma i pisala, ze jest fantastyczny. Duzo animacji i caly czas cos sie dzieje i a basenach i w amfiteatrach.

Gość kalafiorrrrrr24
W ogóle to Egipt jest taki sobie. Może na pierwszy wyjazd wakacyjny jest ok i morze przepiękne. Sam kraj to wielkie śmietnisko i arabski żebraczy styl bycia działa na nerwy. Zamiast do Egiptu jedź do Grecji szczerze polecam.

Gość maxx...
W Sharm polecam hotel Dreams Beach Resort 5*. Wróciłem 3 tygodnie temu. Ma własną plażę i śliczną rafę. Pokoje, obsługa, jedzenie bardzo pozytywnie jak na egipt. Jedyny minus to brak basenów z ochładzaną wodą - dla mnie była trochę za ciepła. Taki basen jest w sąsiadującym kompleksie Dreams Vacation. W sumie do dyspozycji w obu hotelach 8 basenów. Inny hotel godny polecenia to Grand Plaza 5* - nieco lepszy od Dreams Beach. Poza tym polecam też Sunrise Select Island View Resort 5* - też doskonały hotel z własną plażą (rafa), 5 basenów, niezłe jedzenie. Ten jest trochę na uboczu w Shark's Bay i daleko jest z niego do Old Market i Nama Bay. Dla dzieci dużo atrakcji jest w Hotelu Aqua Park Sharm - super zjeżdżalnie itd. Ale tam raczej trudno wypocząć, bo bardzo dużo ludzi przyjeżdża codziennie do aquapqrku i jest straszny młyn.

Gość Odpowiem szczerze
nie znam hoteli w Hurgandzie, znane mi są Taba, Safaga ale to miejsca dla takich odludków :) jak ja, typowo nurkowe. musisz zwracać uwage na kategoryzacje, bo egipskie ***** to niezupełnie europejski odpowiednik. osobiście wybieram hotele najmniej ****gwiazdkowe. moją corke zabrałam pierwszy raz w wieku 5 miesięcy, lot, pobyt, wyprawy na łodzi zniosła znakomicie, od tamtej pory była ze mną już trzykrotnie, teraz lecimy we wrzesniu 4raz, jak do tej pory obyło się bez zadnych sensacji zoładkowych czego poczatkowo troche sie obawiałam bo dziecko było na etapie raczkowania i wpychania wszystkiego do buzi. Egipcjanie bardzo dobrze traktuja takich małych podróżnikow, poczawszy od steewardes i steewardow a skończywszy na obsłudze hotelowej, i nie JEST TO WYMUSZONE. z tego co przyszło mi do głowy to włoskie hotele ciesza sie dobrą opinią, hałaśliwi bywają Anglicy, za to Rosjanie - dusza towarzystwa. bywają tez tacy malkontenci jak nasi rodacy, majacy pretensje, ze nie ma polskich kanałow w TV... Egip to magiczne miejsce, za kazdym razem zostawiam tam czastke siebie, powoli staje sie moim drugim domem... Albo pokocha sie ten kraj albo nie. pomysl o wycieczkach, polecam góra sw. katarzyny, izrael, obowiazkowo kair, chociaz uprzedzam to meczaca wyprawa, perspektywa kilkunastu godzin w autokarze. z podrecznych lekarstw mozesz zabrac nifoksazyd dla dziecka, nie zaszkodzi miec pod reką, srodki typu nurofen buty do wejscia do wody srodki do opalania dla dziecka z faktorem 50, dla Ciebie w zaleznosci od karnacji jesli cos jeszcze, pytaj

Gość w SeS bylam w hotely 5* ale
nazwy nie pamietam, Byl nad sama rafa - to wazne,zebys nie musiala byc dowozona busikiem na plazę. Sprawdz w Interbncie, tam tez a opinie. W dobrych hotelach sa zawsze animacjie i zabawy dla dzieci, no i raczej sie ie strujesz, a cena po sezonie dla ludzi.

Gość Odpowiem szczerze
z biur podrozy polecam Exim i Alfa Star, to tour operatorzy, ciut wiecej niz zwykłe biuro podrózy, nie mam doswiadczeń z Itaką z klubow nurkowych jak dla mnie bezkonkurencyjni są DivingPro i Nautica, ze wskazaniem na pierwszych nie pisałas kiedy sie wybierasz, ja wylatuje 29 wrzesnia do sharm

tripadvisor.com- tam znajdziesz recenzje, opisy, fotki, lokalizację. Skarbnica wiedzy. Odkąd czytam to nigdy nie zdarzyło mi się aby wakacje nie spełniły moich wymagań

dziekuje wszystkim za wypowiedzi napewno cos wybiore ostatnio bylam na Dzerbie w klubie calimera yati beach i bylam zadowolona:) Teraz bardzo chce poznac Egipt i mam nadzieje ze bedzie mi sie podobac. Ja osobiscie tez myslalam o 4 gwiazdki ale jak zobacze fajny hotel co ma 5 to tez bedzie okey. Dzieki za pomoc i prosze pisac wiecej ;)

Gość Kazio z Polski
Ja byłem w Egipcie w starożytności. Wtedy jeszcze nie było tam żadnych hoteli.