Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda mama Aneczki

Dziwne rzeczy z moją wagą po porodzie !!!

Polecane posty

Gość młoda mama Aneczki

Jestem 2 tyg po porodzie. Wiem, ze mało czasu upłyneło, ale wyglądam tak jak przed ciążą z tym, że mam jeszcze troszkę brzucha. Malutki - Wygląda jakbym miała wzdęcia. Wchodzę w każde jeansy itp. Ogólnie wydaje mi się, że ciało jak przed zajściem w ciąże, a ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam dziś na wadze 5,5kg na PLUS. Gdzie są te niby kilogramy? Zdziwiło mnie to BARDZO

Gość młoda mama Aneczki
Dodam, że podczas ciąży przytyłam 11kg

Gość bueheheheheheehheheehhiee
afASdfsadsfasdfasdfasdfasfasf - Ty za to NIE WALISZ debilnych tekstów. Aż się czytać nie chce! Inteligencji za grosz!! Pewnie zazdrosisz autorce, ze 2tygidnie po porodzie wchodzi w swoje jeansy. Pewnie gruba locha z Ciebie hahahahahahahhaha Autorko - nie odpowiem, bo nie byłam jeszcze w ciązy i nie wiem :)

Może to jeszcze waga macicy gdyż napewno całkowiecie się jeszcze nie zwinęła a wiadomo że produkowane były dodatkowe włókna mięśniowe któe tak ot sobie nie znikną nagle:) i waga dodatkowej krwi jaka wzrosła podczas ciąży? Poczekaj jescze dwa albo 3 tygodnie i zobaczysz wtedy czy jest różnica czy nie. Moja kolezanka po ciąży nigdy już nie wróciła do swojej poprzedniej wagi sprzed ciąży pomimo że jest szczuplutka. Napewno ciało się zmieniło i niektóre zmiany pozostaną już na zawsze ale nie są to zmiany widoczne jakoś bardzo dla oka.

Gość Bo po prostu....
nie widzisztych dodatkowych kilogramów, bo z dnia na dzien straciłaś dużo wagi i uważasz się teraz za wyjątkowo szczupłą. Teraz waża trochę więcej piersi, i masz zapas tkanki tłuszczowej, którą organizm sobie na tą okazję zmagazynował.

Gość mama prawie 3-latka
Zgadza się, w dużym stopniu macica i biust. Piszę jednak po to, żeby Cię nieco ostrzec przed pułapką zbytniej radości.... Ja w ciąży przytyłam b. mało - 8,5 kg. wychodząc ze szpitala byłam nieco szczuplejsza niż przed ciążą. Cieszyłam się i wszyscy mówili mi, że super wyglądam.... A zabieganie i folgowanie sobie sprawiło, ze jak mały miał rok, to ważyłam tyle co tuż przed porodem. Wtedy wzięłam się za sibeie i znów jest OK. Piszę to po to, żebyś była ostrożna. Super, że fajnie wyglądasz i że nie skusiło Cię jedzenie za dwoje i w zasadzie nie musisz nic zrzucać, ale teraz nadal pilnuj się, czy czasem waga nie szybuje w górę. Trzymam kciuki, będzie super

Gość etgetget
Też to samo mnie dziwiło. Szybko zaczęłam wchodzić w spodnie sprzed ciąży, wydawało mi się że jest jak wcześniej, a wciąż miałam trzy kilogramy na plusie. Gdzieś te trzy kg wchodziły, w biodra, nogi ale tak że nic nie zauważałam. Dopiero w jakieś 9-10 miesięcy po porodzie straiłam resztę dodatkowych kilogramów. Udało mi się to wtedy gdy wróciłam do starych nawyków jedzeniowych czyli niejedzenia przez większą część dnia.

Gość etgetget
Z tym że nie polecam glodzenia się! Ty i tak zrzuciłaś ciążowe kilogramy błyskawicznie. A przecież twój organizm się oczyszcza, wraca do normy. Chyba więc bez zbędnego wysiłku pozbędziesz się tych ostatnich kilogramów. (U mnie znikały samoistnie, nie licząc tych ostatnich.)

Miałam bardzo podobnie. Ale w sumie do swojej wagi sprzed ciąży wróciłam dopiero po ok 5 miesiącach (chociaż po 3-4 tygodniach już wyglądałam "normalnie"). A teraz, 13 miesięcy po porodzie, ważę 13 kg mniej niż przed ciążą!

Gość Ja po ciazy przytylam
20 kg:( hormony-leki.Nie bylo jak cwiczyc