Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 .......to ja

prosze pomozcie chrzakanie!!!!

Polecane posty

Go艣膰 .......to ja

pd kilku lat mialam co jakis czas napady chrzakania (tak jakby wydzielina splywala mi po gardle) i wrazenie ze jak nie chrzakne to sie udusze teraz mi to wrocilo i juz sobie z tym rady nie daje,bo ilez mozna chrzakac..juz mnie gardlo od tego czasami boli...lekarze nic nie widza czy ktos tez tak ma?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 stressantum
prosz臋: nie chrz膮kaj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ojejku, jakie okropne...
mo偶e masz za suche powietrze w domu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stressantum
mo偶e ci si臋 co艣 nie podoba wtedy si臋 chrz膮ka, ale co ci si臋 nie podoba 偶e chrz膮kasz 艂o jaju

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 .......to ja
no raczej nie...bo chrzakam nie tylko w domu ,poprostu wszedzie i to juz mam od kilku lat z tym ze szybko przechodzilo teraz to sie bardzo nasililo i juz niewiem gdzie mam z tym isc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 .......to ja
czasmi to juz mi glupio bo jak ide i tak sobie chrzakam to sie inni odwracaja myslac ze to na nich :P ostatnio pani w sklepie zapytala mnie czy dobrze sie czuje bo jak mnie zlapalo to nie moglam powietrza zalapac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do autorki....
Mo偶e masz podra偶nion膮 艣luz贸wk臋 gard艂a, zbyt suche powietrze w mieszkaniu, mo偶e nadwyr臋偶asz g艂os. KUp sobie tabletki do ssania na z艂agodzenie podra偶nienia i to powinno mie膰 r贸wnie偶 wp艂yw na odruch chrz膮kania, po tabletkach mo偶esz zacz膮膰 ssa膰 np. landrynki, ale nie mi臋tusy (podra偶niaj膮 wra偶liwe gard艂a).

Udost臋pnij ten post

a wg mnie to nerwica i tylko Ci si臋 wydaje 偶e "co艣" masz w gardle i musisz to odchrz膮kn膮膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 skmdnjcm ksjksc
ja tez bym powiedziala ze nerwica, a moze bierzesz np retinoidy? od tego bardzo wysycha blona sluzowa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 forever singielka
nie masz zapalenia zatok?????? Zr贸b rtg g艂owy (zatok)

Udost臋pnij ten post

sama piszesz 偶e lekarze nic nie widz膮,id藕 lepiej do psychologa/psychiatry,pisz臋 to powaznie bo u mnie objawy nerwicy by艂y niemal identyczne

Udost臋pnij ten post

Moja matka, kiedy chorowa艂a na nerwic臋, skar偶y艂a si臋 na tak膮 "gul臋, czy "kluch臋" w gardle. Rzecz jasna, niczego tam nie by艂o. Podobno w艂a艣nie objaw nerwicowy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chrzakajaca
ja tez niewiem co mi jest bo chrzakam jak opetana :o czy to nerwica??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chrzakajaca
jak mam sobie pomoc?? ja chyba zwariuje..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rada jak ta lala
Do LARYNGOLOGA! on albo zacznie cie leczy膰, albo wykluczy schorzenie laryngologiczne i da ci skierowanie na leczenie u innego specjalisty. Chrz膮kanie trwaj膮ce od wielu lat mo偶e oznacza膰 wszystko, nawet to, co najgorsze, wi臋c nie zwlekaj. Oczywi艣cie mo偶e to by膰 tak偶e objaw czego艣 niegro藕nego, ale... lepiej sie przekona膰 zawczasu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chrzakajaca
od 5 lat??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hubi
ja mam od jakiegos czasu chrz膮kanie, jakiegos roku, mieszkam tam gdzie zawsze wiec wykluczam aspekty zwiazane z wilgotnoscia suchosci powietrza itp. ale mam takie cos jakby mi cos splywalo do gardla i jak chrzakne to czuje ze to przelykam normalnie. jestem zdrowy na nic nie chouje ale te chrzakanie niewiem z czego jest, mam jeszcze lekki nalot na jezyku bialo z贸lty moze tam w gardle jakis syf sie gniezdzi i nap艂ywa?:)no bo musze odchrzakiwac czasem dosc mocno i przysiegam ze czuje jak mi sie to dziadostwo tam odrywa i przelykuje to normalnie... aha i nie jestem jakis nerwowy czyli nerwicy niemam zadnej zeby bylo jasne.. I jak tam?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ale chyba nie zaprzeczysz
To mog膮 by膰 guzy na strunach g艂osowych Tzw 艣piewacze. Powstaj膮 przy nadu偶ywaniu g艂osu, jest to choroba zawodowa min, 艣piewak贸w i nauczycieli. Cho膰 moja 10letnia c贸rka te偶 to ma. No i m贸wi w艂a艣nie, ze musi chrz膮ka膰, bo "co艣" jej tam siedzi, ale odk膮d leczymy guzy to ju偶 tak nie chrzaka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 isegjhiehlaknvldkjf
przy problemach z tarczyc膮 te偶 jednym z objaw贸w jest chrz膮kanie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 -.........
To nie jest na tle nerwowym tylko jest to pewnego rodzaju pasozyt (grzyb). Odczuwa sie chcec odchrzakniecia wydzieliny. Najgorsze ze jest to zarazliwe i cala moja rodzina to ma w tym 10 letni syn. Aktualnie ma przepisane jakies tabletki i powoli, ale bardzo powoli kuracja przynosi skutki. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 id藕 do laryngologa, m贸j
m膮偶 ma ten sam problem, mnie ju偶 szlag trafia bo ci膮gle chrz膮ka, jego z reszt膮 te偶. By艂 u kilku lekarzy, raz mu powiedziano, 偶e to refluks, innym razem bra艂 antybiotyk na zapalenie gard艂a, jeszcze innym razem na co innego i tak przez 3 lata lekarze wymy艣lali inne przyczyny. Trafi艂 ostatnio do dobrego laryngologa i ten powiedzia艂, ze ma krzyw膮 przegrod臋 nosow膮 i potrzebna jest operacja. Operacje b臋dzie mia艂 za 3 miesi膮ce a jak by艂 u tego lekarza to 2 osoby tam by艂y, kt贸re tak samo ci膮gle chrz膮ka艂y i juz po operacji by艂y na kontrolnej wizycie i bardzo chwalily, ze juz w ko艅cu moga normalnie funkcjonowa膰. Tak wi臋c polecam wizyt臋 u laryngologa, jak si臋 oka偶e ze masz krzyw膮 przegrod臋 nosow膮 to ju偶 masz odpowiedz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Leslaw
Mam 64 lata. Od 3 lat chrz膮kam. Odwiedzi艂em specjalist贸w z NFZ i prywatnych. Straci艂em na wizyty prywatne du偶o kasy. Diagnoza: nie wiem co Panu jest. W najlepszej Klinice Laryngologicznej NFZ w Polsce Pani Profesor powiedzia艂a: Ma Pan szcz臋艣cie, 偶e Pan trafi艂 do najlepszej Kliniki w Polsce. Wnikliwie obejrza艂a krta艅 i powiedzia艂a: przyjdzie Pan za 3 miesi膮ce... i tak kilka razy. Teraz pij臋 mikstur臋 oczyszczaj膮c膮 uk艂ad oddechowy z zi贸艂...min臋艂o 4 tygodnie...czuj臋, 偶e jest lepiej. Wa偶ne, by zio艂a pi膰 ma艂ymi 艂yczkami. Receptura mikstury jest na stronie: www.bioslone.pl. Dodam, 偶e badania, kt贸re robi艂em wykluczy艂y raka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olk
M贸j syn tak ma co roku od 3 lat ,lekarze pediatrzy oczywi艣cie ,g贸wno wiedza ,zapisuj膮 syropy ,tantum verde i to wszystko ,posz艂am z nim w zesz艂ym roku do laryngologa to zaleczy艂a to sterydami ,teraz od 2 tyg to samo a my艣la艂am 偶e mamy spok贸j ,bo wcze艣niej to jego dziwne chrz膮kanie ,pokas艂ywanie zaczyna艂o sie listopad -grudzie艅 ,a teraz 2 tyg temu ,nic nie pomaga ,syropy ,inhalacje ,tabletki ,psikacze czy nawil偶acz ,kaloryfer贸w w og贸le nie w艂膮czam ,dzisiaj id臋 z nim do pediatry innej niz zawsze mo偶e co艣 poradzi bo to jego chrz膮kanie dla niego jest m臋cz膮ce a dla mnie denerwuj膮ce .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja mam ten sam problem leczenie nie pomaga

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja tez tak mam,odwiedzi艂am r贸偶nych lekarzy , zjadlam mas臋 antybiotyk贸w i nic... w ko艅cu mi powiedziano 偶e to alergia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 OLala la
... oj znam a wlasciwie znalam to co piszecie. Napisze wam bardzo krotko, moje siostra ma przyjaciela Chinczyka ktory uczy sie na lekarza i polecil na ta dolegliwosc zucie korzenia imbiru. Bez zastanowienia sie kupilam imbir i juz tego nie mam. Wyleczylam sie i jestem bardzo szczesliwa bo lekarze sie nie przejmuja i wszystko zrzucaja na nerwice a to nieprawca. Szczerze polecam sprobujcie na pewno wam pomoze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja chrz膮ka艂am i te偶 przypuszczali nerwic臋...A usg przypadkowo zrobione wykry艂o guza tarczycy....:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰alka
Chrzakanie jest od grzybicy grzybica powoduje alergie prosze zrobic badanie kalu na posiew na grzyby i leczyc grzybice lub alergie wszystko przejdzie

Udost臋pnij ten post