Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LASKI DORADZCIE!

IŚĆ PO TABSY ANTY? MAM 20 LAT, BOJE SIE SEKSU - CIĄŻY! = NIE UPRAWIAM GO!

Polecane posty

Gość LASKI DORADZCIE!

Dziewczyny mam pytanie. Doradzcie coś błagam. Mam 20 lat i jestem z chłopakiem 2 lata. Panicznie boje się ciąży i porodu przez co nie kocham się z nim a jest naprawde wspaniały. Miała z was któraś tak? Czy branie tabletek anty i seks w prezerwatywie da mi komfort psychiczny? Wszystko przez to że tak panie boje sie ciazy i porodu. :(

Gość Myszolinka 9999
czy on ma dużego bananka?

Gość LASKI DORADZCIE!
Takiego sobie a co to ma do rzeczy?

Gość jadzka 8756
tabletki anty i bez prezerwatywy dadza pewnosc ale cz ja wiem czy warto zjebac sobie cykl i libido spada

Nie wszystkim libido spada po tabletkach. Mi tabletki + prezerwatywa daja 100% komfort psychiczny :-)

Gość LASKI DORADZCIE!
i tak za bardzo nie mam ochoty na seks przez ta ciaze i wielki strach przed tym :( Nie wiem już co mam robić, ale pzecioeż nie moge cały czas mu tego odmawiać jak jestesmy juz razem tyle czasu...

Gość jadzka 8756
to prawda , mi spadlo i jeszcze co jakis czas rozne infekcje itp. a po odstawieniu to cuda na kiju z cyklem a juz 2 lata nie biore

tabletki+gumki to dobre rozwiązanie jesli sie bardzo boisz ciązy rozumiem Cię sama mam 25 lat i bardzo sie boje ciązy. mam spiralkę ale przed kazdym okresem umieram z niepewnosci gdyby aborcja była legalna i łatwo dostepna nie było by tego panicznego strachu

aha 2 lata razem to już musi być seks bo tak nakazuje obyczaj? jaki obyczaj? współżycie powinno się zaczynać wtedy kiedy jest się gotowym na konsekwencje a nie bo tak robią inni

Gość LASKI DORADZCIE!
Nie wiem właśnie, boje sie spadku ochoty bo to juz by bylo zerowe dla mnie :( Może watro sprobowac... Nie wiem A co do Levviatana to twoj post nie wniosl nic co by bylo mi przydatne. Naucz sie czytac jaki mam problem, chce sie z nim kochac!

Gość jadzka 8756
ale moze jednak faktycznie nie jestes gotowa?

Gość LASKI DORADZCIE!
Nie jestem dziewica ani nic z tego. Z moim pierwszym partnerem kochałam sie dosc czesto dopoki nie zawiodla nas gumka ;/ I teraz z moim obecnym nie moge sie jakos przelamac chociaz wiem ze to sie zadko zdarza

Gość jadzka 8756
ale tu dziewictwo nie ma nic do rzeczy , nie ma 100% metody anty wiec ciaza zawsze jest mozliwa..

Gość LASKI DORADZCIE!
Wiem, niestety. Dlatego myśle o paru metodach naraz aby zwiekszyc skutecznosc. Ufałam samym prezerwatywa dopoki mnie nie zawiodly a potem nie mialam chlopaka i jakos tak odzwyczailam sie od seksu. Teraz mam studia i za duzo do stracenia gdyby pojawilo sie dziedcko...

Gość a plastry?
Hormony moga wywolac rewolucje w Twoim organizmie,albo mozesz czuc sie swietnie.Podstawa jest dobranie przez lekarza odpowiednich dla Ciebie pigulek,ja bralam po pierwszym dziecku prawie 6 lat cilest,po odstawieniu juz po 3 mies zaszlam w druga ciaze (planowana).Czulam sie swietnie,nie mialam infekcji,waga byla ok,libido tez.Zachcialo mi sie spirali,fajna metoda-inwazyjna niestety.Chcialam odpoczac od tabletek,bo watroba,bo zdarzalo mi sie zapomniec itd.Nie bede tutaj pisac co bylo dalej,bo temat nie o tym,ale popros lekarza o zrobienie badan przed zapisaniem tabletek,bo to co sluzy kolezance niekoniecznie bedzie dla Ciebie odpowiednie.

Gość LASKI DORADZCIE!
Chyba zaryzykuje na te tabletki albo plastry. Pogadam z lekarzem o jakies z mniejsza iloscia hormowo, moze jakies refundowane dodatkowo

Gość a plastry?
Sa jeszcze globulki (nie pamietam nazwy),wiem ze wszczepia sie pod skore taki cieniutki implant (uwalnia sie stopniowo hormon tak jak w spirali),zastrzyki chyba raz na trzy mies.Metod anty jest bardzo duzo,poszukaj,poczytaj.

Gość L.H.O.O.Q
Jedyną 100% metodą jest wstrzemieźliwość, ale kto normalny, mający 20 lat i stałego partnera zrezygnuje z przyjemnosci jaką daje seks... myśle, że same tabletki badz plastry są około 98% skuteczne, ale jeśli nadal masz wątpliowosci dodaj prezerwatywy a wtedy chyba potrzebowałabyś cudów, żeby zajść w ciąże. Bo tak naprawde zajscie w ciaze nie jest takie łatwe... ;) gdyby kobiety zabezpieczające się w ten sposob zachodziły w ciaze to popluacja wynosiłaby z 700 miliardów, a nie 7. Ja np. stosuje same plastry od ponad pol roku, kocham się na całego i jestem spokojna. Pozdrawiam ;)

Gość LASKI DORADZCIE!
Dziękuje wam, chyba po spodziewanym okresie pojde do lekarza po tabletki albo plastry. Ale to i tak zaczne brac dopiero za jakis miesiac. A tak w ogole to ile one kosztuja? Plastry wiem ze ok 50-60 a tabletki?

Gość Mala kijanka
Tabsy podobnie, zależy też jakie lekarz Ci przepisze.