Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna chiara berlusconi

co myslicie o tych imionach?

Polecane posty

Gość anna chiara berlusconi

hej chciałam zapytać co myslicie o tych imionach ? Nie mówcie że będą źle komponować się z nazwiskiem, bo nie mamy typowego polskiego nazwiska. więc: Sophie, Desiree, Denise, Leah, Gloria, Leila, Valentina. Dla chłopca: Nicholas, Alexander, Christopher, Amir, Karim. Powiedzcie które byście wybrali (jesli żadne to wybierzcie 'mniejsze zło') a które bezwzględnie wykluczyli.

Gość ksjshhsaaa
zadne okropne. a jelsi juz jako mniejsze zło to: Gloria Alexander

Gość golciaa
zadno z podanych:) Lena ,Dorian

Gość golciaa
Jovita, Erazm

Gość yoox
chyba nazywasz się Wiśniewska

Gość olej to wszystko
najmniejsze zło to: Leah i Alex najwieksze: Valentina i Amir

Gdybym miała wybierać- Gloria Alexander Imie Aleksander podoba mi się ogólnie, ale dla dziewczynki żadna z Twoich propozycji nie przypadła mi do gustu... A moze Bruk i Ridż? :classic_cool:

Gość parróva
Leila mi sie naprawdę podoba. Sophie tez ok, ale jesli dziecko ma mieszkac w Polsce, to po co chcesz mu dawac niespolszczone imię? Polski ogólnie lubi spolszczać (np. Szekspir, Waszyngton, Szopen) i o ile np. w Niemczech nieniemiecko brzmiace imiona dobrze sie asymilują, tak w Polsce brzmi to bardzo dziwacznie. Jak się w ogóle ma wymawiać ta Leah? Moze lepiej Lea - wyglada już jakos bardziej normalnie. Z meskich od bidy Nicholas (znowu kwestia wymowy - pewnie cio to wpiszą Nikolas), Karim tez moze być, reszta do kitu.

Gość Mala kijanka
Denise, mam sentyment do tego imienia, może tylko dlatego mi się podoba.

Gość golciaa
a nikomu nie podoba sie imie Jovita?

jestem Polka, wiec wybieralabym tylko z polskich imion, obojetnie jakie mam nazwisko. no ale to tylko takie moje, robisz jak uwazasz:) tak wiec: Sophie, Leah i Valentina lub tez: Alexander

Dla dziewczynki Leila - bardzo ładnie brzmi Ale z tych propozycji chłopięcych to nic mi się nie podoba. Alexander to już wydziwianie bo po polsku jest przeciez normalnie Aleksander, ale to imię skraca się Olek (jak dla mnie okropne). Christopher to tez b. podobne do naszego Krzysztofa i też wydaje sie wydumane, to juz lepiej nazwij go Chris bo pewnie taki byłby skrót. Nicholas, no please :O Naprawde tak bys na niego wołała? Nikolas, na obiad! Amir i Karim do przyjęcia tylko wtedy jeśli wyemigrujesz. Oczywiście to moje zdanie :P

Gość luska.s
Leah jest super ;) chociaż myslę, że lepsza byłaby wersja Lea, która funkcjonuje w Polsce Leila też bardzo ładnie chociaz tez wolę wersję Layla, ale bardzo ładne pozostałe podobaja mi się mniej: Denise- bo może kojarzyć się z męskim Denisem czy tez Dennisem Desiree - w ogóle mi się nie podoba Sophie - no może być, ale bez porównania z Lea i Leilą Gloria - ujdzie Valentina - jak dla mnie zbyt długie IMIONA MĘSKIE Wybrałabym Nicholasa - nawet ładne lub Christophera. Alexander jest jak dla mnie zbyt osłuchane- nic specjalnego Amir - niebyt Karim- nie

Gość ekhmmmm...
Leah - bardzo ładne Alexander