Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiony anioł :(

ojciec ukochanego ma raka :( a ja nie wiem jak mu pomóc...:(:((:

Polecane posty

chyba okropna ze mnie dziewczyna bo kiedy mi wczoraj o tym powiedział nie byłam w stanie wydusić z siebie nawet słowa :( ciągle o tym myślę i płakać mi się chce a nie wiem jak mu pomóc :(:(:(

Gość nie każdy rak kończy się
śmiercią.

Powiedz mu że jego stary nie musi umierać na raka. Że możecie pojechać z nim do Holandii i dokonać eutanazji.

no mam nadzieje że to też nie skończy się najgorszym :( już raz z czegoś podobnego wyszedł...:( ale i tak boli:(:(:( nie wiem co mówić , robić aby mu choć trochę pomóc...

Gość sdcsdsfsfsdfdsssdsfdsfdfsfdsfd
jaki to rak?tzn czego dokladnie?

Master111 --> jesteś nie ludzkim egoistą! jeśli masz pisać takie okropieństwa to nie pisz wcale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Musi się leczyć, dbać o siebie, nie denerwować. A rodzina musi okazywać cierpliwość i wsparcie. Moja mama jest jest już po kuracji, wraca do siebie, choć rokowania były złe. Bardzo dużo zależy od właściwego podejścia.

Mój dziadek miał raka jelita. Wycieli mu kawał jelita. Wszyscy myśleli że dziadek umrze. Ale on jest twardy i żyje do dzisiaj.

A zaproponowałeś dziadziowi wizytę w Holandii? :classic_cool:

Powiem tak: Gdybym miał wybór między śmiercią na nowotwór a eutanazją, to wybrałbym eutanazję. Śmierć na nowotwór do przeważnie powolna śmierć w męczarniach. Eutanazja, to tylko jeden zastrzyk.

rak płuc :( jutro mają go przetransportować do Bystrej na badania i tam dopiero dowiemy się co dalej ...

Nie interesuje nas, co byś wybrał. Wypierdalaj :classic_cool: 🖐️

Master111 jak ciebie bedzie wpierdalal rak to rozumiem ze swojej starej i bachorom kazesz uspac sie w Holandii? poza tym nie radze szydzic z tego problemu bo moze to spotkac kazdego czlowieka bez wyjatku, takze i ciebie.. rak nie wybiera tylko atakuje kazdego : czy mlodego, czy starego, czy chudego, czy grubego itp..nie ma reguly

ale ja bym NIGDY nie pozwoliła na eutanazję kogoś bliskiego!!!:( Mój dziadek też ciężko chorował i 6 lat leżał tylko w łóżku bez ruchu ale nie zrobilibyśmy mu tego...

Rak płuc ma nie najlepsze rokowania, ale nigdy nic nie wiadomo. Znam gościa, który wyszedł z raka płuc, wycięli mu kawał płuca, ale żyje, już chyba z 10 lat będzie albo i więcej. Musicie wierzyć, że będzie dobrze.

aaaa rak pluc... nie martw sie, jest szansa ze on z tego wyjdzie, tylko musi walczyc i sie nie poddawac. gdyby to byl rak trzustki to wtedy bylaby kaplica, ale takto jest szansa ze wyjdzie z tego:) glowa do gory. poza tym rak to nie powolne umieranie(znaczy zalezy ktory)..raka da sie pokonac odpowiednia dieta(duzo warzyw i owocow, zero chemicznych przetworow i miesa), leczeniem i wiara w ozdrowienie.

no wierze w to z całych sił..nawet nie chcę myśleć co będzie gdyby..:( i tak już jego rodzina miała wystarczająco ciężkie życie

dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa wsparcia! :*

Niech twój teść pije soki ze świeżych warzyw. Przede wszystkim z buraków. Tak jak ktoś wspomniał, niech przestrzega diety lekkostrawnej, unika konserwantów, uważa na siebie, unika sytuacji w których mógłby się przeziębić.

Ja sadystą nie jestem. Jak widzę że ktoś cierpi i prosi o strzał łaski, to zawsze użyczam naboju. Choćby ostatniego.

Zamknij pysk i wypad, Master 🖐️

Gość ahhahhahaha
na pocieszenie moj teściu miał rok temu wykrytego raka płuc ,rak płuc w fazie nieoperacyjnej z naciekiem na żebro i śródpiersie rokowania fatalne po poczytaniu w internecie myśleliśmy ze góra 6 miesięcy mu zostało a tu prosze bardzo miną rok czuje sie dobrze sam kołosiebie robi jeżdzi samochodem jagby nie był chory ,czasem pobolewa go w miejscu guza , narazie trzyma sie naprawde dobrze jak na ta chorobe ,przeszedl hemie i naswietlania w brzozowie.

Gość ...ot...co....
moja mama tez ma (a ja mowie ze miala) raka. na poczatku bylam zalamana, myslalam ze rak to wyrok. teraz juz tak nie mysle, wierze ze bedzie jeszcze dluugo zyc. choc jest jeszcze w trakcie terapii (od wykrycia raka minely 4 miesiace) to mama jest dobrej mysli, czuje sie dobrze i oby juz tak zostalo!

Niestety, ale tego cholerstwa będzie coraz więcej. Każdy z nas jest zagrożony. Najgorsze jest to, że nie można się w stu procentach przed nowotworami zabezpieczyć. Możemy tylko mieć nadzieję, że nas to ominie.

Gość ...ot...co....
wszystko zalezy w jakim stadium jest rak, jaki to jest rodzaj, jaka ma skale zlosliwosci itp. sa raki bardziej i mniej zlosliwe. rak pluc to ciezki rak, poniewaz trudno go wykryc, ale to nie wyrok!

Gość ahhahhahaha
my jak sie pytalismy lekarza jak to jest że po teściu nic nie widac to wlaśnie lekarz nam powiedział że zazwyczaj jest tak ze jest ok potem ktos zaczyna sie np. skarżyc na bół glowy i po trzech tygodniach osoby juz niema ,tak szybko przeżuty konczą ludzi :(

ale ja i tak wierzę że on z tego wyjdzie!