Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pamciaramcia

dzidziuś w pokoju z tv

Polecane posty

Gość pamciaramcia

mamuśki, czy wasz dzidzius przebywa w pokoju gdzie tv?? czy jest to az tak szkodliwe, to rzekome promieniowanie?? przeciez niektorzy nie maja wyjscia i i tak dzidzius musi byc tam gdzie tv, bo np. nie maja oddzielnego pokoiku dla malca

Gość pamciaramcia
halo, dziewczyny

Gość a ja w sumie nie robilam nic
ja całe życie spędziłam w pokojugdzie byl tv i jakoś nie świece w nocy:D

Gość getge
Moje dziecko praktycznie od narodzin jest w małym pokoju z telewizorem, bardzo często włączonym. Też mnie to martwi ale warunki lokalowe mam jakie mam a bez telewizora trudno mi się obejść (próbowałam przez pierwsze meisiące życia dziecka ale czułam się jak w szpitalnej izolatce).

Gryzzelda - można, można :) My nie mamy - tv kłamie, zabiera czas, uzależnia, robi papkę z mózgu. Więc wyrzuciliśmy niepotrzebny balast. kupiłam sobie dobry monitor i filmy oglądam na kompie :)

Gość ja bym zwariowala bez TV
:D Podziwiam was, naprawde.

Gość autorko, rozumiem, że
komórki też przy dziecku nie używasz?

Gość zzzgryza
Spokojnie, moze byc telewizor. Niekoniecznie musi wyć cały dzień i niekoniecznie dziecko powinno leżec w jego poblizu, ale nic mu sie nie stanie, jak sobie włączycie. Nie za głosno, no i lepiej, zeby nie mialo tego tv w zasiegu wzroku.

moja siostra też się dziwi jak mogę wytrzymać bez "M jak miłość" :) No cóż, dla mnie to poprostu głupoty :) Wolę oglądnąć jakiś porządny film na DVD. Poza tym nie chciałabym aby moje dziecko cały czas patrzyło w TV, bo wg mnie to ogłupia. Moi rodzice tam robili ze mną; sadzali przed TV i mieli spokój na kilka godzin, w konsekwencji praktycznie przez całe życie gapiłam się w włączony telewizor. Dopiero niedawno mi się oczy otworzyły i uświadomiłam sobie ile fajnych rzeczy można robić zamiast marnować czas na kanapie :)

Ja mam tv w sypialni gdzie dzidziuś będzie niedługo spał, ale używam go bardzo rzadko. Kup sobie nawilżacz z funkcją jonizacji powietrza i po kłopocie :)

Gość gryczka
Ja myślę, że promieniowanie to przesadzone obawy, natomiast na pewno tego rodzaju bodźce, zwłaszcza migające światło, nie służą noworodkowi. A nie można pozbyć się telewizora, przynajmniej na jakiś czas (np.przechować w piwnicy lub u rodziców), aż dziecko będzie trochę starsze? Przyznam, że nie wiem, jak pomóc. My tv nie mamy i mieć nie będziemy. Filmy oglądamy na kompie (w planach rzutnik, ale chwilowo nas nie stać, bo kończymy remont), który też nie będzie stał w tym pokoju co synek będzie spał. Nie chodzi o popadanie w paranoję, raczej dziecku nic się nie stanie, jeśli nie ma możliwości usunąć tv (w końcu z komórek też przy dzieciach korzystamy, jak ktoś słusznie zauważył), ale jeśli można tego uniknąć, to myślę, że warto.