Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kingston

planowanie ciąży po tabletkach

Polecane posty

Gość Kingston

Hej, troszkę ponad miesiac temu odstawiłam tabletki anty, jestem juz po 1 okresie po odstawieniu i właśnie tu mam pytanie.Czy odrazu po odstawieniu tabletek organizm wraca do normy w sensie dni płodnych i nie płodnych?Bo jeśli tak to w dniu płodnym udało nam sie spłodzić maleństwo:)Czekam do niedzieli i jak nie bedzie okresu to robie test i heja do lekarza:)))))Oby sie udało:)))))

Gość uk girl
z tego co mi wiadomo to najszybciej zachodzi sie w ciaze po odstawieniu tabletek,ja tez mam zamiar tak zrobic ale musze brac tabsy 3 miesiace .Takie mam zaleceie od gina

Gość ja zaszlam w drugim
cyklu po odstawieniu,wiec chyba szybko zaczyna na nowo pracowac

Zaraz po odstawieniu tabletek powinno się odczekać ze 3 miesiące, żeby organizm wrócił do normy. U niektórych kobiet nie ma od razu owulacji, u niektórych jest normalna, a jeszcze u innych jest podwójna, więc wzrasta ryzyko ciąży mnogiej. Dlatego trudno odpowiedzieć na Twoje pytanie jednoznacznie :)

Gość Kingston
No z tą mnogą ciążą to nie żartuj ;P oczywiscie tak jak piszesz kazdy organizm jest inny...

Gość checicheci
ja odczekalam kilka cykli po odstawieniu tabletek, bo nasluchalam sie ze zaraz po, isnieje wieksze ryzyko ciazy mnogiej, ale z tego co mi wiadomo to plodnosc wraca bardzo szybko tylko lepiej zeby organizm mial troche czasu na oswojenie sie z brakiem hormonow z tabletek

Gość mam ciemny braz farbowane
rilla_marilla zgadzam sie z owa pania :)

Gość Kingston
A jeszcze pytanko,czy jest jakies inne ryzyko oprócz ciaży mnogiej? tez sie troszkę obawiam ze cos moze byc nie tak z powodu ze minąl krótki czas po odstawieniu.

Gość mam ciemny braz farbowane
nie wiadomo jakie ryzyko mozesz np poronic ale tez rowniez nie bedzie wiadomo czy to z powodu tabletek i nie odczekania 3 miesiecy bo kobiety nie biora tabletek a poroniaja wiec .. kazda jest inna kazdy ma inny organizm .

Gość no to ja ci powiem
że to z tą ciazą mnogą jest jak najbardziej realne. powiem więcej nie chodzi tutaj tylko o bliźnięta, ale o trojaczki, czworaczki itd... zaraz po odstawieniu tabsow moze dojrzeć kilka jaj na raz...wiem to z zzajęć z anatomii więc źrodło jest pewne:) a kolejna sprawa to to ze organinzm powinien się oczyscić z tego syfu;) wiem wiem ze zdarzają się wpadki podczas brania tabsow i nie ma mowy o oczyszczaniu organizmu wtedy, ale jak już się planuje to myślę ze powinno się o to zadbać:) zyczę powodzenia:)

Moim zdaniem nie masz się co zamartwiać na zapas. Różnie może być, ale jakbyś odczekała 3 miesiące to też różnie może być. Niektóre zachodzą w ciążę podczas brania tabletek i biorą je nie będąc świadomymi ciąży przez jakiś czas i nic się nie dzieje. A z tą mnogą to ja widzę pewne plusy. Raz jesteś w ciąży, raz rodzisz i od razu masz dwójkę ;)

Gość Kingston
No dzięki dziewczyny za odpowiedź, myśle ze w przyszłym tygodniu sie okaze:)Na zapas sie nie bede denerwować bo to nie ma sensu.Dzięki raz jeszcze;)

Ja zaszlam po 8 miesiacach z cyklem bylo ciagle cos nie tak niestety stracilam dziecko nigdy wiecej pigulek...

Nie chcę straszyć ,każda z nas jest bowiem inna , ja odstawiłam w grudniu i dopiero dostałam dwie @ :( wcześniej miałam obrzydliwe brązowe plamienia :( oczywiście cykle są bardzo nieregularne :( Ale tobie życzę powodzonka , głowa do góry :)

Gość Kingston
No i jednak sie nie udało:((((

Gość Masia26
ja brałam tabletki 6 lat, lekarz zalecił mi minimum 6 miesięczna przerwę, żeby organizm doszedł do siebie. W ciąże zaszłam w marcu tego roku, przed planowaną ciążę przez 3 miesiące brałam kwas, zrobiłam cytologię.

lekarz pozwolil dzialac od razu i chwala mu zato bo i tak zaszlam dopiero po 18 miesiacach dzieki stymulacji owulacji. Tabsy bralam prawie 5 lat.

Gość ira1
hej dziewczyny co tu tak pusto ja bralam tabsy przez 3 lata teraz proboj zajsc w ciaze i nie moge ale nie wiem od czego to zalezy moze sie za bardzo stresuje minely cztery miechy i nic niestety nie wyszlo , ale nie ma co zracic sil i probowac dalej