Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentkazasdad

Powiedzcie mi czy mogą rosnać odsetki z odsetek ?

Polecane posty

Gość studentkazasdad

:O Chodzi o to, że zrezygnowałam ze studiów bo nie podobał mi się kierunek. Zrobiłam to w grudniu w zeszłym roku. Przyszło mi wezwanie jakoś w lutym, że muszę zapłacić jeszcze 1200 zł plus 56 zł odsetek. Zapłaciłam tylko te 1200zł. Jeszcze nie byłam odebrać dokumentów, mam nadzieje, że tam jeszcze są:O ale chodzi mi o to, czy te odsetki mogły urosnąć? Bo zdaję sobie sprawę, że jak już pojadę po te dokumenty to będą mi kazali uregulować to. Tylko ja się teraz zaczęłam martwić i zastanawiać czy to czasem przez ten czas nie ''rosło''? :O ale w sumie z czego? Przecież główną kwotę za studia 1200 zł zapłaciłam.

Gość studentkazasdad

odsetek by nie było, gdybyś uiściła główną kwotę w terminie. niestety przekroczyłaś termin do zapłaty, więc zaczęli - zgodnie z prawem naliczać odsetki, i niestety odsetki rosną z dnia na dzień, więc lepiej się dowiedz jaka to jest kwota, żebyś się potem nie zdziwiła jak dostaniesz nakaz zapłaty

Gość nie musisz zaplacic tylko
te naliczone odsetki w wysokosci 56 zl.

Gość studentkazasdad
ale ja zapłaciłam tą kwotę od razu jak przyszło mi wezwanie. Nie zapłaciłam tylko odsetek.. Czyli one cały czas rosną? :O to dlaczego od lutego nie przyszło mi jeszcze wezwanie? Kurwa jak one rosną to ja się nie wypłacę :O

Gość nie musisz zaplacic tylko
nie rosna bo nie maja juz od czego, tylko te 56 zl musisz zaplacic bo do zaplaty tego moze przyjsc ci pismi, ponaglenie itp.

Gość studentkazasdad
To mnie uspokoiłaś.. :D bo jakoś tak olewałam to, odkładałam to odebranie dokumentów, w końcu zapomniałam o tym. I dziś o tym pomyślałam :O Może zadzwonię tam dla pewności jutro i zapytam ''czy mam jeszcze coś do uregulowania?'' :D

sorrki, macie rację, niedokładnie przeczytałam twojego posta i się głupia wymądrzam musisz zapłacić tylko to 56 zł ja sądziłam że wytoczyli przeciwko tobie powództwo, wtedy mogliby się domagać odsetek od odsetek

Gość studentkazasdad
Ok dzięki :D :)