Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwne....

Co może powodować zaparcia?

Polecane posty

Gość dziwne....

Moje dziecko ma 7 miesięcy. Jest na mleku modyfikowanym. Po skończeniu 4 miesiącu zaczęłam pokolei wprowadzać pokarmy stałe. Po mleku jakie podaję nigdy nie miało zaparć. Zaczęły się jakoś 2 tygodnie temu. Dzisiaj powtórzyło się to 3 raz. Obiady gotuję sama. Podaję mięso z warzywami głównie marchewką, ziemniakiem, selerem, pietruszką w tym natką. Wczoraj podałam brokuły z żółtkiem gotowanym. Z owoców podaję słoiki: jabłko, jabłko z marchewką, jabłko z bananem, jabłko z brzoskwinią itd. I pytanie: co może zapierać moje dziecko?? Jaki produkt? Nigdy nie mogę tego wyłapać. Wydaje mi się, że to może być marchewka, ale nie jestem pewna.. Ryżu i kaszek ryżowych nie podaję, bo po nich jest tragedia z wypróżnieniem. Dodam, że dziecko mi dużo pije, a podaję herbatkę koperkową, po której nigdy problemów nie było. Doradźcie mi mamy.

po marchewce nie powinno być problemów :/ bardziej bym się nad jajkiem zastanowiła a te zaparcia to ilu dniowe???

Gość dziwne.....
Zółtko podałam wczoraj pierwszy raz. Jeżeli chodzi o zaparcie to nie trwa to dzień czy dwa, ale męczy się np. pół godziny albo godzinę i marudzi przy tym albo płacze. Jak trzymam ją na rękach to czuję jak próbuje wyprzeć kupę, bardzo się pręży więc wiem, że trudno jej zrobić :( Wiem, że marchewka nie powinna zapierać, ale odnoszę wrażenie, że to po niej. Już sama nie wiem. Zrobiłam taki test, że nic jej nie dałam przez 3 dni po tym jak dostała zaparcie. I jadła samo mleko. Super kupę robiła bez żadnych problemów. Po trzech dniach podałam znowu jakiś obiadek, popołudniu słoiczek i zaś kupy 2 dni nie zrobiła, a potem było zaparcie :o

Gość pani doktorowa
praktycznie wszystko co wymieniłas moze dziecko zapierac(oprócz brokołów), daj surowe jabłuszko(najlepiej poskrobac łyżeczką i odrazu dawac) zamiast słoiczkowego i zobacz czy będzie poprawa

Gość pani doktorowa
gotowana marchewka (a taka jest w słoiku) może bardzo zapierac, wszystko zależy od wrażliwości dziecka na dany produkt

mleko modyfikowane 2 moze powodowac zaparcia; poza tym banany, marchew gotowana w wiekszych ilosciach; sprobuj podawac czesciej warzywa zielone: szpinak, fasolka szparagowa, cukinia, no i sliwki - ladnie pomagaja przy zaparciach

Gość dziwne.....
A ja myślałam, że cokolwiek będzie z jabłkiem to problemu nie będzie :( A podaję słoiczkowe tylko dlatego, że normalnego nie chce jeść, bo się krzywi, że kwaśne.

Gość dziwne.....
lionne Po mleku jakie podaję nie ma zaparć. Już to sprawdziłam i jest okej:)

to to nie jest zaparcie tylko dziecko ma twardszą kuokę po prostu (co jest normalne przy zmianie diety z mlecznej na pokarmy normalne). po prostu odchody mają inną konsystencję, to normalne. zaparcie to by bylo gdyby pare dni wcale nie mogla kupki zrobic.

Gość pani doktorowa
to poszukaj bardziej słodkich jabłek ja np skrobałam jabluszko, wrzucałam na sitko, odsączałam troszke tego soczku i dolewałam do picia, efekty super!

Gość dziwne.....
Napisałam, że kupy niekiedy nie widać 2-3 dni :o A po tym czasie jak chce zrobić to nie może i płacze:o Więc raczej to zaparcie :o

Gość pani doktorowa
to zdecydowanie jest zaparcie

Gość dziwne.....
pani doktorowa Spróbuję dzisiaj z tym jabłkiem:) Może się skusi na niesłoiczkowe ;)

Gość pani doktorowa
zobaczysz, uda się, a jak nie to spróbuj z tym soczkiem, wystarczy kilka łyżeczek,a przecedzic trzeba bo smoczek sie zatyka kawałeczkami jabłka

Gość dziwne.....
Dzięki za pomoc :)

Gość pani doktorowa
nie ma sprawy dodam jeszcze że marchewka i ryż to dwie najlepsze rzeczy by pomóc przy biegunce, więc zdecydowanie przy zaparciach powinnaś ich unikac

Gość mammmmmmmma mia
słuchaj, ja po porodzie dostałam w szpitalu takie pudła z próbkami kosmetyków i były tam też książeczki dotyczące żywienia, jakiegoś producenta, byl tam wykaz ich dań słoiczkowych i działania - zapierajace, rozluźniające. Na bank ryż, marchewka, banan zapierają, jabłuszko, suszona śliwka rozluźnia.

Gość dfgfhgfhg
marchewke sie daje na biegunke u dziecka :o

Gość co to znowu za bzdura
no pewnie, że marchew zapiera :o

Gość gość
Ja mojemu maluszkowi na zaparcia podaję kompot z suszonych śliwek i Dicopeg-Junior.