Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiolcia84

termin czerwiec 2011

Polecane posty

Gość martika:)
Muchy - nie martw się będzie na pewno oki, ja też miałam stresa przed połówkowym. A jk lekarka długo przyglądała się jak bije serduszko mojej niuni to po prostu myślałam że zawału dostanę bo już najgorsze myśli mnie nachodziły. Ale wszystko jest dobrze, usg trwało długo ok pół godziny bo jescze 3d robiliśmy żeby mieć pamiątkę na płytce, a wyszłam z gabinetu jak na skrzydłach bo mi dodatkowo potwierdziła że to dziewuszka siedzi sobie w brzuszku.

hej zaraz ide z Erykiem obejrzec przedszkole, jest tam jego luba i juz sie boje co sie bedzie dzialo, bo on nie bedzie chcial wyjsc :( Palusia- ja u tego sprzedawcy od karuzeli kupuje smoczki, butelki, tetre, wkladki lakt (bylam zadowolona z tych baby ono), termometr no i karuzele. czyli wiekszosc dupereli. przynajmniej 1 koszty przesylki. Hanka- o zusie to by chyba mozna nie jedna ksiazke napisac, szkoda nerwow. Muchy w nosie- ja mam jutro usg i sie jak zwykle doczekac nie moge, daj znac po wizycie jak tam Twoja kruszynka. na pewno bdzie wszystko dobrze, ja tez mam zawsze stresa. Daria- u mnie tez ten bialy badziew na chodnikach, na szczescie niewiele, ale ja tak niecierpie tak bialych krajobrazow, ze mna trzesie :P juz i 4 jak szlam siusiu wydawalo mi sie dziwnie jasno na dworze, wrrrr :( Izunia- koniecznie pogadaj z tym lekarzem, po co masz lazic i do niego i do pracodawcy co tydzien, bez sensu. jakby sie mialo cos w ciagu tygodnia poprawic, a raczej im blizej tym ciezej...

wlasnie sie wykapalam i szykuje sie powoli nawizyte . Mamy kawal drogi wiec musze wyjechac wczesniej i meza sciagnac z pracy po drodze.Odezwe sie dopiero wieczorem bo wrocimy pozno.

Witam Was, umnie to troche bardziej zakręcone.ja mieszkam w Anglii a dla nich chorobowe w ciąży to coś dziwnego,dlatego tak mam.I to L4 mam od zwyklego lekarza bo z położna widuje sie co 2 miechy.takze to ja poszłam do lekarza i powiedziałam o swojej sytuacji w pracy,że mam ciężko,bo musze stać itp,że koleżanka poroniła niedawno.Poprostu wyłudziłam chorobowe.I jeszcze mam z nim problemy bo dla szefa to nie jest chorobowe tylko informacja ze ja jestem w ciąży i nie moge ciężkich rzeczy nosić i wogóle ciezko pracować.Takze jurto znowu ide i zobaczymy

no to chyba wezmę te toomme tippie butelki bo sprzedawca ma rożek który mi się podoba i inne bzdety ale to i tak raczej nie wszystko hmm izunia to powodzenia u lekarza. muchy chyba każda ma takiego stresa przed wizytą a szczególnie jak UsG ma być. Ja mam za tydzień wizytę ale jak na razie synek chory i to zaprząta moją głowę.

Cześć Dziewczynki! No i zmogło mnie, jakieś choróbsko się do mnie przywlokło, katar, kaszel. Zobaczę jak będzie jutro, jeśli nie będzie poprawy lecę do lekarza, bo boje się o moje maleństwo. Słuchajcie Kochane co można brać w czasie przeziębienia? izunia no to masz się z tym szefem, a te zwolnienia na tydzień to rzeczywiście jakieś nieporozumienie kurcze.

necia na przeziebienie z moich sprawdzonych super rzeczy to polecam Ci bardzo syrop dla dzieci bez cukru i alkoholu HEDELIX orazNasivin soft na katar a na gardlo tantum verde w psikaczu.Powodzonka w kurowaniu aha i duzo pij soku z malin zalanego wrzatkiem to sie wypocisz :)

a na zaparcia i wzdecia polecam Wam kminek zaparzony pod przykryciem przez kilka minut. Przechodzi jak reka odjal :)

muchy w nosie dziękuję Ci kochana;) Bo w tej chwili to ratowałam się tylko rutinoscorbinem, bo nie wiedziałam co brać. Buziaczki;*

Cześć Kobietki!! Ja dzisiaj odebrąłam wyniki badań i wszystko mam w normie dzięki bogu :) Jak dzisiaj przed szpitalem wywinełam orła to aż się moj mezul wystraszył. Na szczęście udało mi sei zamortyzowac upadek rekami więc malusia nie ucierpiała :) Karuzele już sobie zamowiłam i właśnie do nas jedzie. Tak samo pościel z kubusiem i do tego zamowiłam sobie jeszcze takie pianki na ściane z Kubusiem :) Juz sie nie moge doczekac kiedy przyjdą :D Necia - szybkiego powrotu do zdrowka Palusia - zdrówka dla małego :) Izunia współćzuje Ci. Wiem ze w angli maja takei idotyczne zasady bo moja kuzynka tez jest teraz w ciązy i tak jak ty boryka sie cotygodniowym L4

Dorota wysłałam Ci namiary na naszego maila :)

neciaa - jest syrop dla kobiet w ciąży - Prenalen, czy jakoś tak piłam go i żarłam ogromne ilości czosnku - w sałatkach mi pomogło na bolące gardło - woda z solą na katar - oil of olbas - kropelki na podgrzewaczu w pokoju

Necia-ja brałam jeszcze na kaszel Drosteux, na ból gardła neo-angin. A tak to piłam dużo wody z cytryną i miodem i sokiem malinowym, tak jak któraś wspominała. A ja wróciłam z początkiem wyprawki. co prawda ciuszków niewiele.Ale mam kołderkę, śpiworek do wózka, kocyk ciepły,chyba z 4 komplety pościeli, rożek i kilka cieplejszych kombinezonów. Więc z takich rzeczy to muszę kupić cienką podusię do łóżeczka i wózka, cienki rożek,ewentualnie ten otulaczek. No i nie wiem co na lato do wózka można dać? cieknki kocyk? Dziewczyny! Powiedzcie jaki magnez bierzecie? bo mi lekarka kazała brać maggnez+wit b6. A w aptece jak poprosiłam do dała mi magneB6,a on strasznie drogi jest. A zwykły magnezB6 przynajmniej to przynajmniej 1/3 ceny... A mnie dziś brzucho pobolewa-troszkę w pachwinie i troszkę cały... rano już wzięłam no-spę,było troszkę lepiej,a teraz znow coś tam boli :-(

Dziękuję Dziewczynki, Kochane jesteście wszystkie;* Ukochany podjedzie dzisiaj do apteki i zakupi wszystko co napisałyście;) Kurcze ja to też nie wiem co kupić do wózka, chyba jakiś cieńszy kocyk? Bo to ciepło już będzie;)

hej dziewczynki:) dzis bylam na pobraniu krwi i pierwszy raz zrobilo mi sie slabo:( dobrze ze tesciowa ze mna byla bo nie wiem czy bym dojechala sama do domu wiecie co jakies 15min temu dopadlo mnie przerazajace kolatanie serca...nawet nie od zmeczenia bo od mniej wiecej pol godz leze na lozku z zamiarem malej drzemki i tak mi zaczelo serce walic ze myslalam ze wyskoczy z piersi. myslicie ze to moze byc grozne? trwalo to moze z pol minuty...do lekarza w poniedzialek dopiero:O ja dzis dostalam od kuzynki mojego M lozeczko turystyczne:) czyli mam juz jeden zakup mniej. powiedziala ze lozeczko drewniane tez mi da razem z materacykiem i jakies ubranka, wszystko w bardzo dobrym stanie. to dobrze bo to lozeczko ktore mialam miec bylo bardzo niewymiarowe i ogolnie nie wiem czy bym dokupila do niego materacyk. juz pare groszy w kieszeni:) mama tez przyslala mi gruby kocyk 110/90 za 30zl. bo tu ogladalam i byly po 50zl takie same:o szok mnie tez przeziebienie lapie i kupilam sobie dzis rutinoscorbin. uciekam sie zdrzemnac bo M wraca ok 2 w nocy wiec musze byc przytomna:)

Ja własnie wrociłam z miasta... wykonczona jestem.oczywiscie wszystko z malym musialam zalatwiac bo na moja tesciowa nie moge liczyc bo moze znowu malego z hustawki zrzuci... a moja mama niestety w pracy... Ale na szczescie wszystko załatwilam ale ich opierdzielilam ze szok. ilez mozna czekac. na szczescie juz wszystkie sprawy papierkowe mam zalatwione...dzisiaj zamowilam reklame na samochod i dlugopisy firmowe....qrde 50 dlugopisow 160zl..masakra-odmowilam tej kobieci i za miesiac zamowie te dlugopisy bo na jeden miesiac to za duzo wydatkow... tzreba jeszcze z czegos zyc...a teraz wiadomo wszedzie kryzys... a ja znowu zajadam sie zelkami z lidla..mniam mniam. moj maly to szaleje dzisiaj jak ho ho...ale to dobrze przynajmniej wiem ze mu dobrze:):):)

No i zostałam sama w domu:(bo mój poszedł na 14 do pracy.Nie lubie jak tak pracuje,bo cały dzień siedze sama w domu.. Ja też mam czasami przyspieszone bicie serca,jakby mi miało wyskonczyć.Szczególnie jak juz leże w łóżku. Bomi widze ze też szykujesz dzidzi pokoik z kubusia puchatka.Ja tez mam taki zamiar,tylko najpierw musimy odmalowac pokoik.Juz sobie naklejki na ściane uparzyłam,też oglądałam te pianki,no i pościel,która któraś z was pokazała.Tak mi sie spodobała że sobie nie mogłam odmówić.Nawet mojemu sie spodobała. No i jutro do lekarza.mam nadzieje ze cos załatwie bo już krew mnie zalewa.Wiecznie coś.

Witam :) Ja juz po obiadku i sprzataniu :) maz pojechal do klientów wiec mam chwilke dla siebie ;) Palusia-gondola w coletto matteo jest naprawde wielka :> bez obaw zmiesci sie w niej dziecko polroczne w spiworku. Wlasnie mam przed soba ulotke i podaja takie wymiary: dlugosc-80cm, szerokosc-34cm, głebokosc-21 cm. Co do pochylenia-rzeczywiscie chyba calkiem na plasko nie jest zamocowana.

Ja po lekarzu. naczekałam się jak głupia i weszłam ale tylko dlatego że skłamałam że mam na 13.35 heh bo tak to do tej pory bym czekała. Z małym ok mam go inhalować a antyb- jest dobry. Tyle dobrze. Mój M też dłużej dziś siedzi w robocie ale za to jutro i pojutrze wolne, z jednej strony fajnie z drugiej będzie jęczał eh maruda jedna martolinko do że jest długa to wiem ale taka właśnie pochylona i jakby płytsza od innych. Nie mniej gdyby nie to pochylenie byśmy kupili bo jest bardzo fajny. Mnie gardło pobolewa ale to też z niewyspania bo mały wariował. Położyłam go spać więc też mam chwilkę na gadu gadu;)

standardowo gondole maja głębokosc 20cm :) takze mysle ze jest ok. Co do tego pochylenia...mam nadzieje ze nie bedzie odczuwalne podczas uzytkowania..:/ nastraszylas mnie teraz ;P a! i powiedz jaka cena za zestaw z fotelikiem jest u Ciebie w sklepie?

coś ok 1400 było ale nie wiem czy z fotelikiem to taka niby hurtownia a cena chyba bez vatu bo tam wszystko pokrecone idziez do kasy a tu zonk. Jak na razie nic nie wybrałam. Jeszcze mi do obejrzenia jedo został jak to nie będzie strzał w 10 to nie wiem co kupić

Witam Przepraszam Was, że nie zaglądam codziennie ale od momentu tego przeziębienia nie czuję się najlepiej :( a trwa to już 2 tygodnie Magne B6 - to podobno najlepszy magnez - tak mi powiedziała babka w aptece i doktorowa też - jest drogi bo u nas ok 12,60 za 50 tabl a ja łykam 3 razy dziennie po jednej . Dobrze się wchłania i jest bezpieczny dla dziecka

palusia-my mamy podobny gust i wymagania jesli chodzi o wózki takze mysle ze JEDO bedzie tym Twoim strzałem w 10 :) z tym ze JEDO poszedl do góry o ok 300 zl za komplet z fotelikiem :/

Gość ocet
hej :) tu Wasz kochany ocet ;) z kolejnym pytaniem.co sadzicie o tych majtochach .chodzi mi tylko o ten okres ciazy bo obecne uciskaja mnie w podbrzusze.http://moda.allegro.pl/sliczne-figi-w-kolorach-teczy-komplet-i1423291315.html warto za ta cene,czy to szmatki(zadko zamawiam na all) .potem je spale na stosie ale poki co :O no i czy macie juz upolowane koszule do porodu/karmienia.

ocet fajne majtaski i niedrogie :) nawet z przesylka oplaca sie je kupic :) co do koszul to ja mam 2. Kupiłam sobie w Auchanie po 25zl :) jedna mam taka stara co wezme do porodu.

kochaniutkie powiedzcie mi kupujecie posciele z baldachimem? jak to sie sprawda na codzien? pieknie wyglada, ale czy warto to kupowac..?

martolinka ja fotelik mam po Olku i tak na długo ten 1 nie starcza a nie zależy mi na wpinaniu fotelika bo jestem zdania że w gondolce najwygodniej. majtasy ok;) Ja pokupiłam w tesco na wyprzedaży bokserkowe po 4,6 zł śliczne i super jakość, zresztą ja tam zawsze bieliznę kupuję. koszule chcę takie: http://moda.allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-s-m-i1433244735.html plus z domu do porodu. ja nie koszulowa wiec tylko do szpitala a później piżamki jak zawsze. jeszcze staniczki do karmienia zmówię ale od innego sprzedawcy i ok kwietnia bo cyc musi się unormować Kiedyś pisałam by do szpitala kupić pieluchomajtki dla siebie takie z Tena powinny się lepiej sprawdzić niż siatkowe gacie i pieluchy nic nie rozchlapie się chociaż. Wiem że to obrzydliwe ale jednak na początku troche tej wydzieliny jest

marta ja mam 2 takie komplety i na początek będę używać. Może z 1 kpl kup fajne są te z woala, ja mam bawełniane