Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiolcia84

termin czerwiec 2011

Polecane posty

Maz wyprawiony do pracy, a jaznowu samaotnie w nocy. Niecierpie jak ma nocki :( Izunia wózek przecudaczny hihihih ale słyszałam ze to sa wózki dla mam ktore aktywnie biegają. Co do pasów to ja nie zamierzam rezygnować z zapinania. robie tak ze dolna cześć mam ponizej brzusia a górna normalnie chyba ze jedziemy gdzies dalej to robie tak jak Luciola. Uważam ze napewno jest to o wiele bezpieczniejsze. martuska moja znajoma 5 lat temu chciala w niemczech rodzic ale bylo tyle formalności ze sie nie wyrobiła i wkoncu urodziła w PL. Słyszałam ze w DE jest o wiele lepsza opieka ale czy chcesz narazac sie na taka daleką podróż w tych ostatnich dniach?? dobra uciekam na wieczorną porcje mleczka i do łożeczka Spokojnej nocki :*

Gość myszka pyszka
Dzień dobry dziewczęta:) Mam nadzieję, że ostatnia noc minęła Wam spokojnie i wyspane witacie w dobrych humorach nowy dzień:) Ja wczoraj położyłam się dość późno ale robiłam bardzo duuuże porządki w szafie... prasowanie, odkładanie na bok rzeczy już niepotrzebnych lub rzeczy do wyrzucenia. Stwierdziłam niestety, że muszę należeć do zakupoholiczek. Wczoraj też nie obyło się bez zakupów:) sweterek, sukienka i apaszka.. mam nadzieję, że jak dzidzia się pojawi to przeleję zakupy chociaż po części na nią:) Bomi:) bardzo dobrze Cię rozumiem jak to jest spędzić noc samotnie bez mężunia..;( Ja niestety cały tydzień jestem sama bo mąż w delegacji..;( a mała też za tatusiem tęskni bo kopie jak szalona. W którym tygodniu robiłyście glukozę? mój lekarz nic mi nie mówił a powitałam już zgodnie z OM 23 tydzień:)

Gość kasiunia
witam dziewczyny i nowa mamusie wczoraj na zakupach kupilam sobie w hM bojowki ciazowe jeszcze troszke przyszerokie ale mniejszych nie bylo niz 36 noi kosuzle w paski moze na swieta jeszcze starczy w brzuchu za szeroka tylko w cyckach nie wiem mniejsza sie nie zapiela , noi dla Zuzi biale rurki znalazlam wkoncy w h&m a i co do cesarki to mam nadzieje ze bede ja znow miala, zapominam caly czas porozmawiaco tym z lekarzem, ja nie czulam zadnych buli przedporodowych minimalnie plecy zaczelymnie bolec moze mniej niz teraz rwa kulszowa wrocilam z ktg do wc odszedl czop zadzownilam do kliniki i kazali przyjechac z powrotem zadzownili po mojego lekarza i po godzinie corcia byla juz z nami rana bardzo szybkomi sie zagoila , na 2 dzien ranowstalam juz złozka do wc , a po 3 dniach po wyjsciu zkliniki jezdzilam wozka szukac, bo oczywiscie wtedy nie kupilismy przed porodem teraz juz bedzie wszystko gotowe, wiec kazdy wspomina inaczej , ja mam nadzieje ze bedzie tak samo jak w przypadku 1 porodu

Gość myszka pyszka
Kasiunia jaka ta koszula w paski? Bo ja też byłam w sobotę i też koszulę kupiłam paski biało niebieskie dżinsy rozmiar 36 bo nie było mniejszych no i troszkę spadają... apaszkę i bluzkę ze ściągaczami na boku też w paski ciemny niebieski i biały ( taka marynarska)

Gość kasiunia
myszka umnie dzis 24 tydz sie zaczal , apolowkowe mam po niedzieli zrobic, a obciazenie glukoza na za 5 tyg kazdy lekarz chyba inaczej wysyla

Gość kasiunia
koszula biala wiebieskie paski ale niemoge znalezc na necie zaraz posuzkam , tez sie zastanawialamnad dzinsami ale mam pare par w domu wiec wybralam czarne bojowki

Gość kasiunia
jeszcze dla corci widzialam taka sama tylko ze rozowa , nastepnym razem kupie Zuzi

Gość myszka pyszka
martuska z de - Nad rodzeniem w Niemczech również się zastanawiałam, mój mąż jest Niemcem i jest też ubezpieczony w Niemczech... Z doświadczenia mojej koleżanki, która rodziła w szpitalu niedaleko Drezna a więc w nowych landach opieka była super, pielęgniarki i lekarze bardzo mili i bardzo pomocni. Oczywiście standard o niebo wyższy niż w państwowych szpitalach w Polsce. Wiem bo byłam ją odwiedzić:D Jedyny minus to droga... chyba że mieszkasz bliziutko granicy. Co do opłat to chyba teraz coś nie do końca zwraca NFZ. Ale warto się dopytać.. Mam pytanko- Ja zemdlałam ostatnio kilka razy do tego mam napady zimna i pocę się niemiłosiernie (przepraszam, że poruszam ten temat zaraz z rana) Mój lekarz stwierdził żeby się tym nie przejmować i nie wstawać gwałtownie. Wszystko jest w normie i to też zalicza się do uroków ciąży.

Gość kasiunia
zawroty glowy tez mam czasami , ale nie mdleje, i ostatnio przy czyszczeniu nosa krew non stop ale to tez norma w ciazy

Gość myszka pyszka
hmm to jak spotkasz kobietkę na ulicy w takiej koszuli to ja:D:D ( tylko ja mam jasno niebieską, nie widzę na zdjęciu czy to szary czy niebieski)

Gość kasiunia
chyba jasno niebieski , bo aj tez mam jasnoniebieska:) , a ty zbialego jestes?

Gość myszka pyszka
nie niestety nie z Rzeszowa:)

Gość kasiunia
:) hehe no niestety nie natkjniemy si ena siebie:)

Gość mam pytanko...
hej. pasy też mam zamiar zapinać do końca ,tak pytałam tylko bo wiem że niektóre nie zapinają . zresztą chyba 8i 9 m-c to zrezygnuję z prowadzenia samochodu sama , będę siedzieć z boku jak królowa a mąż mnie będzie woził :-) mdleć to ja nie mdleję jeszcze , ale te zawroty mam czasem . ale skoro to urok ciąży to jakoś przeżyję

hej oby ten dzien byl lepszy niz wczoraj :) wiecie ze ja podozowalam miedzy pl a de do samego porodu? czulam sie dobrze do samego konca i jeszcze 6 grudnia jechalam, a 8 grudnia Erys sie juz urodzil. jezdzilam tak by bylo mi wygodnie. fotel wygodnie rozlozony by brzucha nie uciskac, poduszka pod glowe, kocyk by sie przykryc, do tego przystanki na malutki spacer i rozprostowanie kosci i moglam jezdzic ile dusza zapragnie, a do pl mam 500km. Hannah jak zwykle w nocy aktywna, tyle ze to sa delikatne kopniaczki, raczej sie obraca, robi fikolki. tez slyszalam ze teraz zaczyna sie najbardziej aktywny czas naszych dzieci. potem zrobi sie juz ciasno i trudno bedzie o takie akrobacje :)

Dzień dobry :) U mnie zimowo, śnieg pada okropnie, nic przez okno nie widać. Zima wróciła- a ma prawo , bo to dopiero luty.. Ja się właśnie obudziłam, mąż jak wychodził o 4 to też mnie obudził i długo nie mogłam zasnąć. Teraz trzeba coś zjeść i wyruszyć do sklepu. A pewnie zimno jest :( No to miłego dnia 👄

popatrzylam na prognoze pogody na 16 dni i nie widac wiosny, w nocy ok 0 a w dzien w najcieplejszy dzien 7st. a u mnie na wielu drzewkach pojawily sie paczki, na trawnikach przebisniegi. niech juz sie zrobi zielono i choc te 15 st., ale nie wiecej niz 25 bo powyzej to bedzie masakra dla nas z tymi brzuszkami.

Dzień dobry:)Ja juz nie spie,bo zaraz do położnej:)Mam nadzieje że posluchamy maleństwa,pewnie o glukozie bedzie mi mówić.i mam nadzieje że mi chorobowe wypisze,bo nie wiem czy ona może czy to musi byc lekarz.no nic zobaczymy.Odezwe sie jak wróce.papa

Ja się nie łudzę,że szybko ciepło się zrobi, w marcu też pogoda jeszcze różna jest, niestety tą niefajną zimę jakoś trzeba przeżyć, szkoda tylko,że taka dłuuuuuuuga jest ;)

Gość myszka pyszka
hej dla tych co czekają wiosny: Marzec już wiosenny Zima ustąpi wcześnie, więc w marcu będziemy się mogli cieszyć wczesną wiosną z wyższymi temperaturami niż zazwyczaj w tym miesiącu. Suma opadów w porównaniu z poprzednimi miesiącami znacznie się zmniejszy, jest więc szansa na więcej słonecznych dni. Dla rolników problemem może być niedostatek opadów, zwłaszcza na południu Polski. Kwiecień bardzo ciepły i suchy W kwietniu czeka nas eksplozja wiosny, 2-3 tygodnie wcześniej niż zazwyczaj. Temperatury bardziej będą przypominały maj niż kwiecień. Będzie słonecznie i sucho, dzięki obecności wyżu znad wschodniej Europy. Maj gorący i burzowy Maj przyniesie wiele gorących, ale przez to także burzowych dni. Musimy się liczyć z pierwszymi w tym roku nawałnicami, które mogą powodować spustoszenia. To nie będzie spokojny miesiąc. Na południu możliwe ulewne deszcze i podwyższone zagrożenie powodziowe.

Gość myszka pyszka
Oby się sprawdziło:) MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM MAMUSIOM:)

Witajcie czerwcowe mamy :) izunia no mnie też się ten wózek z rowerem skojarzył :) PASKUDZTWO :D co do pogody to widzę że w maju znów mogą być u nas powodzie :( biedni ci ludzie ja akurat mieszkam na górce więc wszystko nas omija ale ludzie potracili niekiedy wszystko co mieli :) no ale ogólnie to aż się rozmarzyłam jak czytałam o tej pogodzie oby to była prawda :) niech ten luty spada i bierze ze sobą tą wstrętną zimę :) ze mnie znów się coś leje :( grrr chciałam kupić te paski do badania ph ale nie było w aptece na szczęście dziś do gina mam nadzieję że to tylko jakaś infekcja... Chociaż nic nie boli, nie piecze, nie swędzi :(

dziś kończę 23 tc :) a od wczoraj liczę już 6 miesiąc :) za jakieś 4 tygodnie moja kruszynka otworzy oczka :)

Prolaktynko- a ja mysle ze lekarz powie Ci ze wszystko ok, teraz jest duzo wiecej uplawow i jesli nie odbiegaja od normy kolorem, zapachem to mysle ze jest ok.

jej ale mnie one tak denerwują że chyba zwariuje zapach ok kolor białawy więc chyba tez dobry cały czas się boję że to może wody płodowe tak sobie wszystko wkręcam.. Ale Adusiatko moje kochane chyba wie że się martwię bo od wczoraj czuję ją cały czas :) jak się rozpycha, wierci i kopie i szczerze Wam powiem nie znam cudowniejszego uczucia :D

Gość much w nosie
czesc dziewczynki, apropos wozkow to ja chcialabym napisac ze spotkalam sie z opinia wielu osob ze wozek tako jest rewelacyjny i niedrogi. Ma wszystko to co jest potrzebne bo jest 3 w 1 i cena jest bardzo fajna a wiele osob jest z niego mega zadowolonych. Sama sie zastanawiam na d nim ale mi sie podnozek niepodoba. Wyobrazcie sobie ze dzisiaj snil mi sie po raz pierwszy porod a raczej przygotowania do niego otoz snilo mi sie ze mi pielegniarka lewatywe robila......chyba juz zaczynam coraz bardziej myslec bo czas leci i ani sie obejrze a trzeba bedzie wydac na swiat ta slodka mala kruszynke ktora poki co kopie i siedzi w ciepelku :Ddzisiaj powinna przyjsc przesylka kurierska na druga chyba poczekam bo idzie poczta polska :)