Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiolcia84

termin czerwiec 2011

Polecane posty

ehhh Bugaboo jeden z najdrozszych i najmniej praktyczynch wozkow. o ile gleboki wozek jest ok to spacerowka to masakra :P strasznie plytka, niezabudowana jedynie na cieple i upalne dni, a zima? spiwor jednak to nie wszystko, zwlaszcza ze nasze dzieci wkrocza w chlodne dni juz jako 5 miesieczne bobasy. nie wiem czy wdzialyscie wozek na zywo, ale do tego wydaje mi sie niski. jak prowadzi go wyzsza osoba to dziwnie to wyglada. poza tym niepraktyczny kosz tzn kiepski dostep do niego. tutaj jest sporo ich na ulicach, ale widze tez ze szybko sie ich pozbywaja, wlasnie jak dziecko przekladane jest do spacerowki, wiec jak kogos stac na niego a potem na spacerowke to czemu nie.

Witajcie moje kochane :) Dawno nie pisałam ale na bieżąco was podczytuję :) Wczoraj dostałam pierwszą partię ciuszków od siostry bo jej mała już powoli wyrasta (ma dwa miesiące i tydzień :) ) Co do śluzu to mi też się tak zwiększył ale nadal biały i bezwonny tylko czasem ma konsystencję jakby lejącego kefiru a czasem gęsty i ciągnący. Lekarz w piątek powiedział że to normalny śluz w ciąży a że jest go więcej to wina mojej nadżerki... Za dwa tygodnie pobierze mi cytologię żeby sprawdzić czy wszystko ok. Także nie ma się co martwić moje kochane :) Kurcze nie wiedziałam że są wskazania np kardiologiczne do cc. Tak przez przypadek jestem umówiona na 8 marca bo teściowa chciała siebie sprawdzić a że to jakiś wybitny specjalista to zapisała i mnie i męża. Nie wiem w sumie czy mam coś z sercem czy nie ale zgodziłam się na wizytę bo słyszałam że częste anginy w młodości mogą mieć wpływ na stan serducha. Hm a to mi dałyście do myślenia. Ja to chyba wolałabym naturalnie ale nie wiem bo to w sumie mój pierwszy poród. Moja siostra ma wózek Tako Natalia, kolor 28 (który mnie osobiście się nie podoba ale to kwestia gustu) http://allegro.pl/tako-natalia-gleboko-spacerowy-wys-o-parasolka-i1449439009.html Amortyzacja fajna, dużo schowków i kieszonek. Nie ma się do czego przyczepić w sumie :) Siedzę sobie w pracy i podjadam ciasteczka :) Miłego dzionka :)

ewcia, faktycznie nie pomyslalam o tej spacerowce, a przeciez dziecko wiekszosc czasu siedzi a nie lezy w wozku. W sumie od pazdziernika az do marca nie jest za cieplo. Kiedys widzialm faceta z tym wozkiem i myslalam , ze to taki "zabawkowy" bo byl dosc niski :D Dziekuje ci bardzo za rade. Ten drugi Navara faktycznie jest ok, porownuje sobie z TAKO jumper, ale nic nie pisze o atescie. Chyba skontaktuje sie ze sprzdawca. Czy wiecie moze gdzie te wozki sa produkowane? W Polsce czy chinszczyzna?

zadzwonilam do tej firmy. Pani poinformowala mnie, ze NAVARA ma wszystkie atesty i produkowana jest w Polsce. Wiec teraz NAVARA czy TAKO JUMPER????

Dzień doberek :) /ja dzisiaj wyspana mimo ze Mimi szalała prawie do 2 w nocy i zrobiła sobie chyba zmojego pecherza bębenek :P Martika kojec bardzo ładny :) ja tez kupuje własnie z tego powodu co Ty :D uważam ze jest to bardzo wygodne włąsnie jak gdzies jedziesz itd. A cena tez super bo ogladałm ostatnio bardzo podobny za 260 zł. Kasiunia - mam identyczna koszulę :D przyznam ze jest bardzo wygodna i jestem zadowolona z jej zakupu. ziolka mnie osobiscie sie ten bugaboo czy jak to sie tam pisze nie podoba. zbyt kwadratowy. ja słyszałam duzo dobrych opinii o Tako. Prolaktynka ja tez mam bardzo duze upławy. tez musze dosc czesto wkładke zmieniac więc to chyba naprwde normalne. to samo mi w sumie ostatnio gin powiedział. Wiec myśle że puki nie zmienia zapachu i koloru to nie ma sie co martwić :D

Gość kasiunia
co do wozka to tez znow nie wiemy jaki , bo poczytalismy o opiniach i nic eh, znalezlsimy jeszcze 1 sklep wbiałym wiec sie tam przejedziemy jeszcze i sie zobaczy , strasznie ciezka sprawa ztymi wozkami codo wagi to zaczynam 24 tydz , i 8 kg na plusie , aa chcialam przytyc 12 ale widze ze nic ztego chyba nie wyjdzie , takwiec juz waze 51 kg , :( ale wzystko poszlo w brzuch i cycki

Gość kasiunia
a uplawy tez mam , ostatnio mi przepisal jakies globułki dopochwowe na 5 dni , nie mam duzo tej wydzieliny ale cos tam leci i wydajemis ie taki inny zapach niz zawsze i chyba 5 dni to za krotko nbylo i slabo pomoglo , pojde na polowkowe za tydz to powiem

witam Kochane Mamy:) Ale naskrobałyście od rana- potrzebowałam 10 min,zeby to przeczytac:) Ze śluzem to widzę, że mamy bardzo podobnie. Czyli jest ok:) Na glukoze mam iść za miesiąc- czyli mniej więcej w 25 tyg. Jak to wygląda? Pobierają Ci krew---> pijesz szklanke wody +50 ml glukozy----> czekasz godzinke---> znów oddajesz krew:) Także luz. Moja Gin powiedziała,żebym dodałą sobie pół cytryny do tego napoju,bo jest taki słodki. A cytryna nie zmienia wyniku badań.

no jedna paczka ogrooomniasta juz przyszla :) nieukrywam ze Pan kurier troche sie zasapal :) ale juz rozpakowalam i wszystko sie zgadza :) jest przewijak, butelki tt, materacyk, mata antybakteryjna, wklad do poscieli :) teraz czekam az maz wroci to zlozy moze jeszcze dzisiaj przyjdzie reszta czyli posciele itd :) a jak nie to pewnie jutro :) ale sie ciesze!!! a teraz relaksuje sie i czytam ksiazke krystyny jandy rozowe tabletki na uspokojenie :) uwielbiam ja!!!!buzki!

muchy w nosie A Ty gdzie zamawiałaś te wszytskie rzeczy? Na allegro? Kurcze, ja jeszcze nic nie kupowałam... zaczynam sie martwić,że sie nie wyrobie.. No i to,że w ogołe się na tym nie znam.. i nie wiem co ważne, dobre,konieczne... :(

zula, ja zamawialam wszystko u jednego sprzedawcy na allegro i placilam za przesylke tylko raz :) z poscielami i wkladami do wozeczka i tego typu rzeczami tez placilam raz bo tez wybralam jednego sprzedawce:) tak najlepiej robic bo wszystko Ci przyjdzie za jednym zamachem i nie doplacasz za przesylke :)

zula :) nie martw się, ja też jeszcze nic nie kupiłam, no oprócz wózka. Dostałam też rzeczy od siostry, ale zimowe, bo mała urodziła się późną jesienią. Także ubranka letnie muszę dokupić i całą resztę, od butelek, kocyków, łóżeczka po wszelkie inne rzeczy :) ale myślę,że jeszcze z 2 miesiące poczekam :)

ja kupuję tylko ciuszki jak mi się podobają :) a z akcesoriami poczekam do połowy kwietnia :) no może rozeznanie zrobię wcześniej bo nie wiem jak mi się będzie chodzić z coraz większym brzuchem :)... A rozkładać wszystko będzie małżon jak ja będę w szpitalu :) pomoże mu moja mama tata i bracia dadzą radę :)... teraz w marcu musmiy wymalować pokój i kupić nowy dywan :) także to wszystko są już przygotowania na przywitanie naszego maleństwa :)

a właśnie dziewczyny czy Wy od razu będziecie zakładać ochraniacz do łóżeczka???? Bo spotkałam się gdzieś w necie z opinią że się go nie powinno zakładać od pierwszych dni maleństwa bo może się przyczynić do śmierci łóżeczkowej.. No ale w sumie nie widzę związku i w sumie nie wiem ile w tym prawdy???

dziekuje bardzo za pocieszenie. Bo juz myslalam,ze tylko ja jestem w tyle. Ja tak pod koniec marca-poczatkiem kwietnia chciałabym zaczac kupowac po troszke. Tylko mam nadzieje,ze plan wejdzie w życie;p in Faktycznie najlepiej na allegro.pl bo są rzeczy tańsze , a takie same jk w sklepie. A ciuszki dostane od Szwagierki. Od niej córeczka również urodziła się w czerwcu, ale 4 lata temu;p

ochraniacze podobno ograniczają dostęp powietrza i jego obieg w łóżeczku... Dlatego może odradzaja od pierwszych dni..

prolaktynka23:( ja myślę, że to chyba nieprawda, ja go założe, ale odkryję tę stronę, w którą będzie zwrócone łóżeczko do naszego łóżka, żeby wiedzieć dzidziusia :)

Gość jagna841
witajcie mamuski ale miałam do czytania .... co do wózka tako moja psiapsóła ma i jest bardzo zadowolona jest dość masywny ale bardzo wytrzymały ja juz mam 9 kg na + kurcze niby nie widac za duzo nie wiem gdze te kg moze dlatego ze jestem wysoka jakos sie rozeszło prolaktynka ta historia jak z horroru z tymi wieźniami uciekinierami bomi podawałas link do lózeczka turystycznego jak dla mnie oprócz takiego zwykłego drewnianego to niezbednik w razie jak bede jechać do tesciówki czy gdziekolwiek łózeczko przenosne bedzie potrzebne, Taki maluch to spać chce wszędzie... co do wózka odkąd uktadli mi kombi i pozostał tylko sedan planuje kupic bardzo dobrze skladany i najlepiej z wiekszymi kółkami, Kolezanka ma wózek z małymi kólkami z przodu i mowi tragedia bo wózek co chwile jej staje przy jakimkolwiek kamyku mam do was pytanko o bara bara jak u was jest... mnie wczoraj tak zabolało w prawym boku jakby kolka czy cos w tym rodzaju ze odechciało mi sie sexu do końca ciązy :-/ Ja najchętniej bym zrezygnowała ale Męzowi chce dac zyć ... Co do kocykow piekne... Najgorsze ze kurtka zimowa robi sie ciasna bym musiała sobie kupić coś w fasonie grzybka bo zimy końca nie widać...

jagna ja sex mam tylko we śnie czasami :) hehe śnią mi się nieraz takie zbereźne rzeczy że sama się siebie wstydzę jak wstaje :P.. a tak na serio to z bara bara zrezygnowaliśmy lekarz mówił że delikatnie możemy ale nie chcemy ryzykować :) dlatego męzowi czasem ulże inaczej :) a ja cóż muszę wytrzymać do sierpnia :) bo niestety nawet przy lekkim podnieceniu boli mnie cale podbrzusze więc kupa :)

No właśnie.. Wszystko bysmy zniosły, wytrzymały do porodu i jeszcze troszkę, ale mamy obok nas MĘŻCZYZN.. a Mąż jak to mąż- potrzebuje tegi;p delikatny sex jest nawet wskazany.. Ale czasem mam różne odczucia.. I to chyba każda z Nas tak czasem ma:)

My też mieliśmy mały post (zalecenie lekarza), ale od kiedy jest wszystko ok, to się nie ograniczamy :) nic złego się nie dzieje, więc nie ma się co nakręcać:) a szczęśliwa mama, to szczęśliwe dziecko :)

prolaktynka - prawdę mówiąc ochraniacze w łóżeczku nie są potrzebne na poczatku - bo jak dziecko ułożysz, tak będzie spać, więc nie ma szans by uderzyło główką. dopiero ma sens jak zacznie sie kulać :) i może faktycznie chodzi o przepływ powierza mychy - fajny ten wózek - tako jumper mnie zachwycił cały żółty - szok ale nie wiem czy odważyłąbym sie taki kupić do tej pory rozglądałam się za kolorami beż, jasny brąz czarne odpadają ewentuanie popiel z czymś..... tu jest więcej kolorków tako: http://allegro.pl/tako-jumper-x-najnowszy-stelaz-i-tapicerka-gratisy-i1445162076.html ja mam do wypicia 75 ml glukozy...feee....ale mogę rozrobić ją w słabej herbacie

Jagna ja przytyłam 13 kg i te wogóle u mnie nie widac więc to chyba domena wysokich :) Też przestaje sei mieścić w kurtkę ale na szczęśc mama ma dwie i jakby co to mi jedna porzyczy :) Ja juz sobie sprawiłam płaszczyk wiosenny i czekam tylko na cieplutkie dni. ach nie moge sie doczekać wiosny :) Co do seksiku to my tez zrezygnowaliśmy ale nie ze wzgledu na ból tylko że mezul sei strasznie boi ze cos sie stanie. Radzimy sobie w troszke inny sposób :P

Gość jagna841
kurcze ale trzeba pamietac ze facet to tylko facet i ma swoje potrzeby i niewiadomo jaki by on nie był lepiej nie zapominać o nim ... ;-)

Gość jagna841
a co do płaszcza to muszę polatać po lumpeksach bo nie ma sensu kupowac nowego na tą resztkę zimy...

jagna841 ale czy w seksie tylko chodzi o przyjemność dla mężczyzn? nasze potrzeby i uczucia też się liczą. I nie tylko mężczyźni potrzebują seksu ( zaraz odbierzecie mnie za nimfomankę) :D Ale każdy ma własne zdanie... :)

U nas tez od czasu do czasu jest delikatny seksik,na zmianę z czymś innym :D Jagna-ja sobie na poczatku zimy kupiłam kurtkę w lumpku za 20 zł i jestem mega zadowolona. Na poczatku była o 3-4 rozmiary za duża,ale teraz już coraz mniej miejsca mam. A na wiosnę mam 2 poncza i nic nie kupuję.

Daria-ja się z Tobą w 100% zgadzam. Jakoś trzeba rozładować nasze napięcia, stresy dla mnie to idealne rozwiązanie. My niestety czasem mamy obowiązkowe posty więc tak chyba musi być. A po porodzie będzie obowiązkowy zakaz,więc to już będzie próba dla nas i mężów.

Gość jagna841
na ponczo tez poluje na wiosne :-) ale jakieś w zywym kolorku...