Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiolcia84

termin czerwiec 2011

Polecane posty

Daria- nikt nie bierze Cie za Nimfomankę:) Masz w tym 100 % racji:) Sex i przyjemność to też nas dotyczy:) ja własnie weszłam na wagę- 63,2 kg. Czyli od momentu zajścia w ciążę +3,2 kg. Ale dodatkowo w czasie pierwszych 3 miesięcy ciąży (wymioty) schudłam do 57 kg.

agnik83 dlatego kiedy nie mogliśmy, to poprostu trzeba było to przetrwać :) ale teraz jest już ok, nie ma zagrożenia, a taka bliskość jest ważna w każdym związku :) więc uważam,że kiedy można ( tzn kiedy nie ma przeciwwskazań medycznych) to trzeba z tego korzystać, a nie nakręcać się niepotrzebnie,że coś się stanie :) bo po porodzie będzie tak jak piszesz- bezwzględny zakaz, a wtedy o seksie można naprawdę zapomnieć. A po co tyle czasu w celibacie żyć? ;)

wiecie co... ja nie jestem zdania ze facet to tylko facet, ten konkretny facet to moj maz, ojciec naszych dzieci no i kochanek, dlatego wymagam od niego sporo.zyjemy razem, wiec bez kompromisow, zaufania sie nie obedzie, w kazdej dziedzinie. rozumiem gdy on jest zmeczony i wymagam by rozumial ze mam do tego samego prawo. jesli jest tak jak teraz, ze sam stosunek nie jest dla mnie taka przyjemnoscia to staram sie by w inny bylo nam dobrze i zadna ze stron nie narzekala, wiem tez ze on zrobilby to samo. ja tam za rownouprawnieniem nie jestem ale w tej dziedzinie jest to niezbedne :P uciekam w swiat, brr zimno, ale trzeba pozalatwiac kilka spraw i zmeczyc juniora na dworze :)

No i po wizycie.Znowu mam bakterie w moczu.Kurde...;/znowu antybiotyk:(dziewczyny czy wiecie lub znacie jakies tabletki,które można brac żeby zapobiegac nawrotom infekcji??jakies suplementy któe można brać w ciązy.Bede musiala mame poprosic zeby poszla do apteki i zapytala to mi wysle.Bo jak ja pytalam lekarza to powiedzial ze to normalne w ciązy i nic na to nie poradze.połozna mi poradzila zurawine,mam herbate ale 2 wypiłam i myslalam że sie pozygam. z małym wszystko ok.jest ułożony głowka w dól,jak sluchałysmy serduszka to sobie kopną:)I podobno mam za wysoki puls.A połozna sie mnie zapytała w sumie powiedziała na pewniaka"dziewczynka bedzie"jak jej powiedzialam ze chlopak to sie zdziwiła.No i teraz sobie tak mysle czy rzeczywiscie bedzie chłopiec.Bo bedzie niespodzianka przy porodzie,a usg juz nie bede miala.

Izunia-wiesz co ja też miałam cały czas bakterie w moczu. Nic nie pomagało, dopiero jak dostalam globulki clotrimazol to mocz wyszedł "czysty".

JA TEŻ ostatnio mialam bakterie w moczu- nawet b.liczne. Ale Moja Gin nic nie powiedziała,że to coś groźnego.

Gość martika:)
Izunia, jak to nie będziesz już miała usg? Mój lekarz robi mi usg za każdym razem mimo że jest wszystko w porządku a poza tym wiem że przynajmniej 3 razy w ciąży robi się usg jakoś pod koniec ostatni raz.

Martika Izunia chyba w UK mieszka. A tam są inne procedury lekarskie ;-)

Izunia jak nie możesz pić herbatki to może kup sobie suszone owoce żurawiny? Są słodziutkie i smaczne, ja podjadam je czasem zamiast słodyczy :)

Gość jagna841
tez miałam ostatnio liczne bakterie w moczu ale lekarz mi nic nie dał ... Moze mało groźne było... ale dziś za mną chodzi burito bede musiała sobie zrobic, jak mi coś wejdze do głowy to muszę i juz...

Gość mam pytanko....
dziewczyny po czym w poznajecie że macie bakterie w moczu ? po leukocytach? izunia , a mi posmakowała ta herbatka żurawinowa,może nie każda firma jest dobra . ja mam Bofix firmę i daje 2 saszetki na dzbanek + cukier , czasem cytrynę dodam i pycha . a ostatnio podjadam tez żurawinę . ja przytyłam 7 kg . ponoć chudsze osoby mogą więcej kg przytyć , niż te grubsze,ale nie wiem ile w tym prawdy

Gość mam pytanko....
jagna ja bym na twoim miejscu kurtę zaniosłam do krawcowej dobrej , dobierze materiał i zrobi ci wstawkę.ja tak zrobiłam z płaszczem zimowym i jest super, bo nie wiadomo kiedy będzie ta wiosna a w czymś trzeba chodzić. tak samo planuję wiosenny płaszczyk zanieść do przeróbki .taniej mnie wyniesie niż kupno nowego .

Dziewczynki!! Czy Wam też powoli zaczyna brzuszek ciążyć? U mnie nie jest najgorzej,ale z tygodnia na tydzien coraz większy. I najgorzej z kozaków ubieraniem. Chcę już wiosnę by zacząć nosić jakieś inne buty!!

mam pytanko.... no to chyba nieprawda,że chudsze osoby mogą więcej przytyć, w sumie nie wiem, ale ja przed ciążą miałam 48 kg i teraz kilogram i trochę na plusie. To chyba zależy od predyspozycji :) no nic, idziemy odpoczywać po obiadku, mężuś leży, dołączę do niego :) Miłego popołudnia :) 🖐️

No tak,połowa juz po obiadkach a ja jeszcze nic nie zrobiłam ;p;p Może coś zaraz wymyśle. A bakterie są osobno wymienione na wynikach , jako "bakterie". Bynajmniej ja tam mam. Mnie hemoglobina ostatnio strasznie spadła- ale to normalne, bo okolo 20-22 tyg ciąży u maluszka wytwarza się układ krwionośny, więć troszkę mi podbiera:)

Mam pytanko, u mnie na wynikach było napisane- liczne bakterie - i w karcie ciąży tam gdzie są wyniki badań też mi położna wpisała że liczne bakterie ale lekarz przejrzał wyniki i powiedział że są bardzo dobre ogólnie więc to chyba dość normalne, nie wiem.

Zula oj podbiera na maxa, ja biorę sobie Femibion to są witaminy dla kobiet w ciąży tam jest wszystko - żelazo, magnez witamny itd. i mam dobre wyniki, hemoglobinę 12,5 , nie mam skurczy i ogólnie ok się czuję.

Witam was serdecznie dziewczynki!!! Widzę że już wykopałyście mnie z szeregów hm... Przepraszam że się nie oddzywałam miałam troszkę problemów ze zdrówkiem . dwa tygodnie byłam w szpitalu miałam anemie i mam problemy z nerkami kroplówki , leki i jeszcze raz leki ale już lepiej. Odpoczywam w domu , synuś w moim brzuszku ma się świetnie wszystko rozwija się super wagę ma 560g -to chyba dużo co bo w porównaniu domojego pierwszego synka który urodził się 2600 to raczej mały nie bedzie . No i lekarz mi zmienił termin na 10.06 Tak po za tym 2,5 kg na plusie brzuszek już spory a i powiedzieli w szpitalu że mam mało wód płodowych ... Widzę że troszkę forumowiczek się wykruszyło . Piszecie o mężach i seksowaniu no ja muszę z przykrością przyznać że mój M się ostatnio strasznie zmienił smutno mi sprawia wrarzenie jakby się mnie bał dotknąć tak tesknie za pieszczotami a on nic ucieka o demnie głupio mi z tym ahhh. Teraz w sumie moja dzidzia jest najważniejsza . Muszę was nadrobić co się działo bo minęło troszkę . Jeżeli oczywiście pozwolicie mi zostać no to pozdrawiam serdecznie wszystkie was gorąćo !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Buziolki!

Za Wami ciezko nadążyć :P U mnie sytuacja sie unormowała :) wszystko już jest w porządku :) mam nadzieje że sobie M wziął do serca moje słowa i przemyślał co nie co :) co do bara bara-to my bardzo rzadko :P po pierwsze jakoś nie mam teraz ochoty a po drugie ostatnio tak dziwnie mnie bolało... może nawet nie był to ból ale taki ucisk czułam. kilogramy na plusie? 4-4,5 :) A! zaraz wysle przepis na chatke puchatka na maila bo ostatnio zapomnialam, za co bardzo przepraszam :P wiecej sie to nie powtorzy ;)

Witaj Stell, jeśli mogę zapytać to w jakim szpitalu leżałaś Ja jestem z Lubina dlatego pytam bo jestem ciekawa jakie tam warunki a wiem że Ty chyba blisko mnie mieszkasz.

martika:) tak, tak -ja też biore Femibion:) wczesniej mialam hemoglob 14 a teraz 11,9--> dlatego mi troszke spadla :) ale niech Maluszek bierze ze mnie co może:) stell Witam Cie serdecznie:) Mam nadzieje,ze teraz sie u Ciebie unormuje i wszystko z synkiem będzie dobrze:) no i z Toba:) martolinka89 No właśnie, też czasem takie uciski czułam podczas zbliżenia. Ale gdzies na necie wyczytałam-ze to nic groźnego, w końcu mamy w sobie maluszka i on troszke miejsca zabiera:) A po drugie to macica nam sie powieksza i robi sie twardsza, wieć to też możemy odczuwać.

czesc:) ale naskrobalyscie:) jagna a wlasnie sie zastanawialam gdzie sie podziewasz bo dawno nie pisalas:) ja tez nie moglam sie dopiac w plaszczyku i przeszylam sobie guziki:p mam nadzieje ze do wiosny starczy choc z moimi cyckami to kto wie. brzuszek mi nie ciazy tylko wlasnie piersi. mam ochote je zarzucic na plecy bo mi strasznie przeszkadzaja. mam takie wrazenie nawet sa wieksze niz moja glowa...:O nie wiem co ja zrobie jak jeszcze urosna. co do bara bara to ja sobie nie odmawiam:P skoro mnie sie chce i mojemu tez a nie ma zadnych przeciwwskazan to na razie szalejemy:D ale nic mnie nie boli podczas igraszek ja 4kg na plusie ale wszystko w cyckach:P stell oczywiscie ze cie nie wykopalysmy ale nowa tabelka jest na poczcie:) bo na forum Nam ginie i ciezko ja odnalezc:) takze wpisz sie na naszej poczcie cos jeszcze mialam.....ale nie pamietam..

stell tabelka jest w wersjach roboczych. a i jeszcze mam pytanie do Ciebie. moglabys mi napisac z jakimi wynikami morfologii trafilas do szpitala? bo ja tez mam anemie i mimo wczesniejszego brania lekow krew mi spadla. teraz biore 3x1 zelaza ale boje sie ze winiki i tak sie nie poprawia. i fajnie ze do Nas wrocilas:) ciesze sie ze juz wszystko ok

Ja sobie kupiłam fajny płaszczyk wełniany i to firmowy na lumpkach, rośnie razem ze mną bo jest szeroki a ma fajny pasek zapinany pod brzuszkiem więc swobodnie sobie reguluję a zapłaciłam 80zł, stwierdziłam że nie ma co nowego kupować w sklepie bo potem i tak się nie przyda.....mam nadzieję hihi, chyba schudnę do następnej zimy:)

super to się wpiszę !!! martika - Tak byłam w lubinie jestem z okolic .Hmmm co do szpitala rodziłam tam bardzo dawno i specjalnie mnie to wtedy nie interesowało jakie są warunki miałam swoich lekarzy którym ufałam . Teraz leżałam na ginekologi , nie ma co narzekać super położne i nawet czysto to tyle ale dla ciekawośći zjechalam piętro niżej na porodówkę zerknąć co tam słychać szok... ciemno smutno i straszny smród przepraszam że tak piszę ale się przeraziłam ... Byłam zdecydowana na Lubin teraz powiem że chyba jak zdąże to cisne do Nowej Soli sale trzy , dwu ,i jednoosobowe i po remoncie pięknie wesoło kolorowo .No jeszcze się zobaczy ...

Ja też słyszałam że w Nowej Soli jest dużo lepiej ale tak jak piszesz nie wiadomo czy się zdąży, ja też rodziłam dawno temu ale w Legnicy w wojewódzkim tylko wtedy jakoś inaczej podchodziłam do wszystkiego. Myślałam o Feminie ale zdania są bardzo podzielone a jednak szpital to szpital, odpukać ale jakby coś się działo to mają sprzęt na miejscu a w Feminie nie bardzo.

inka linka moje wyniki : Hgb 10,2 No i dwie kroplówki mnie podratowały troszkę teraz biorę sorbifer -durules witaminy i jeszcze jakies tabletki nie chcę teraz przekręcić nazwy ale to chyba hydrocoś

martika - moim zdaniem Femina odpada boje się to bardziej hotel z lekarską obsługą niż szpital !!!

witam, dawno się nie odzywałam, a to dlatego że u mnie nic nowego. leżę jak ginka przykazała, czasem mnie brzuch zakłuje. może w przyszłym tyg. pójdę w końcu zrobić badania: krew, mocz i glukozę po obciążeniu. nareszcie się wyrwę z domu, ale mężul już marudzi że to kawałek drogi jest i żadnego spaceru tylko pojedziemy. my mamy szlaban na seks z racji tej skracającej się szyjki, ale wcześniej było normalnie. więc teraz radzimy sobie inaczej :) co do wózków to ja mam 2 typy: tako jumper x i baby merc q7 exclusive. tako miałam okazję obejrzeć w sklepie (wersja piratz) i jak dla mnie to ma fajną amortyzację, wydaje się miękki, szybko się składa i wypina gondolkę/spacerówkę. jak dla mnie ma dużo plusów, szkoda tylko, że gondolka ma 75cm. z kolei baby merc ma większą gondolkę 80cm, ale nie było go w tym sklepie i nie wiem jak on w ogóle na żywo wygląda. brałam też pod uwagę jedo 4fyn ds, ale sprzedawca mi mocno odradzał, kurczę już nie pamiętam co za wady wymieniał (ahh ta nasilona skleroza w ciąży ;) ), ale zrezygnowaliśmy. poza tym nie było tego wózka w sklepie i tylko sprowadzane na zamówienie, bo nie schodzą. ziolka twój typ wózka wydaje się również ciekawy, wezmę go pod uwagę. izunia ja kupiłam sobie sok z żurawiny, taki do rozcieńczania z wodą i jest bardzo dobry :)

o kurcze to mi duzo nie brakuje. ja Hgb mam 10,6:o dostalam Hemofer ktory lykam rano i wieczorem i tardyferon biore w poludnie. za tydzien badania kontrolne. mam nadzieje ze bedzie dobrze. a jeszcze cos na temat testu obciazenia glukoza. dlaczego niektore maja 50g a niektore 75g? ja mam 50g.