Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani Pomidor

co zlego w pracy po znajomosci?/

Polecane posty

Gość Pani Pomidor

Gość pracuj i się ciesz
że masz znajomości :)

Gość a jaaaaaaa
wszyscy patrzą na ciebie jak na intruza bo nic nie umiesz a kasę zbierasz nie małą Niestety ale po znajomości przyjęci ludzie zwykle nawet wykształcenia nie mają takiego jakiego wymagano on nas. To sa ZNAJOMOŚCI :)

Gość ggodsso
nic zlego. kazdy by poszedl do pracy po znajomosci gdyby takowe mial, nawet ci co sie zarzekaja ze nie

raczej nic złego, ale bywa różnie - bo to zależy od "znajomego" ludzia ;) też mam pracę "po znajomości" i zapierpapier od x lat na wysokich obrotach mimo, iż od 10 lat nie ma już osoby, która mnie zatrudniła, ja pracuję dalej :) co z tego, że często omijają mnie premie :O a są zatrudnieni znajomi, którzy przychodzą wypić kawę i pocisnąć pierdoły parę godzin, a potem sobie wychodzą...gdzieś (zakupy, lekarz) dziwne, ich nie premie nie omijają hmm :P

Gość odezwaly sie te co dostaly
prace po znajomosci:/ pewnie, dla was to nic zlego. szkoda tylko ze ci ktorym na prawde zalezy na pracy nie moga jej znalezc a wy siedzicie i dupy grzejecie na cieplych posadkach o ktore nawet nie musialyscie sie starac:( i kiedy w tym durnym kraju bedzie dobrze? watpie czy kiedykolwiek. nie liczy sie wyksztalcenie, doswiadczenie, zaangazowanie tylko i wylacznie znajomosci!

O posadkę się nie starałam, to fakt, bo przyszła do mnie sama, ale to nie znaczy, że nie zapierdalam, zapierdalam i to 2 x więcej niż przeciętny pracownik, który się o tę posadkę usilnie starał.

Gość na pewno:/
raczej ten kto sam wlasnymi silami jakos cudem znajdzie prace musi udowodnic ze jest dobry i nadaje sie do parcy a nie ten kto dostal ja po znajomosci. ten to moze spierdolic wszystko a i tak go nie wyleja bo przeciesz ma tzw szerokie plecy i jest nietykalny. widac to zwlaszcza we wszelkiego rodzaju urzedach.

Gość aldona7897
Inaczej się patrzy, gdy ma sie własną firmę. Nie mówię oczywiście o zatrudnianiu bratanka/pociotka, który się na niczym nie zna. Ale przyznaję, że jeśli mam wakat, najpierw szukam wśród znajomych, ew. proszę o polecenie kogoś. Zawsze to mniejsze ryzyko niz przyjąć osobę, o której nie wiem nic.