Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama jednego aniołka

Mam 18 LAT i jetem drugi raz w ciąży - BOJĘ SIĘ KOLEJNEGO PORONIENIA

Polecane posty

Wczoraj dowidziałam się że jestem w ciąży. PRawie dokładnie rok temu poroniłam boję się że tym razem będzie tak samo. Nie ukrywam że bardzo chciałam mieć drugie dziecko ale przemyślałam i stwierdziłam że to za wcześnie... i dąłam sobie spokój. A tu nie spodziewana ciąża z jednej strony bardzo się cieszę a z drugiej że znowu będzie to samo co rok tremu ! : boję się! Chłopak jeszcze nić nie wie o ciąży boję się że może nie zaakceptować tego

Gość sfrustrowana matuchna
zaraz cie tu zwyzywają

Gość pytanie do pań.
czy ojcem dziecka bedzie ten sam chlopak co w poprzedniej ciazy?

Powiedz o tym jak najszybciej chlopakowi i bedziesz wiedziala jego reakcje bo tak to ty mozesz sobie gdbac:) No rzeczywiscie masz trudna sytuacje ale powiem ci ze twoj wiek to troche mnie przeraza ze masz 18 lat a tu juz druga ciaza!!

Najwazniejsze jest nastawienie. Najlepiej nie mysl o najgorszym tylko badz pelna nadziei , a chlopak moze Cie wesprze i bedzie Ci latwiej . Teraz to najlepiej wybierz dobrego lekarza i to jak najszybciej a moze on cos zaradzi . Pamietaj nie denerwuj sie bo to tylko szkodzi a wiec glowa do gory ;)

Gość Zaszyj sobie cipę i wracaj do
szkoły dziecko, bo kolejnego tłumoka spłodzisz z którego społeczeństwo będzie gówno miało.

Gość Do zaszyj sobie...
To dziecko będzie pracowało na twoją emeryturę tłumoku, więc może trochę szacunku... chyba że jesteś leniem bez pracy który nigdy nie będzie miał emerytury, to tak, wtedy ty będziesz miał gówno z tego, ale inni nie, więc spadaj

Gość bleeeeeeee
mamo aniołka poszukaj dobrego lekarza i tyle. Nie ma co sie martwic. Dbaj o siebie. A na przyszłość zabezpieczaj sie lepiej :P bo jak to druga ciaza rok po roku i do tego obie nie planowane... młoda jestes jeszcze. Jedno dziecko to juz za duzo w twoim wieku. Porozmawiaj z lekarzem o lepszym zabezpieczeniu.

tak wiem nie wolno mi sie denerwować podejrzewam że to była przyczyna tamtego poronienia bo nie było dnia żebym się nie denerwowała nawet nie wiedziałam dlaczego się tak denerwuję. Przyrzekłam sobie po poronieniu że już nigdy nie pójdę do lekarza państwowo nigdy! bo w szpitalu traktowali mnie jak zwierze zresztą co bębę mówić pewnie wiecie jak to jest w szpitalach... i dlatego poszłam do ginekologa prywatnie i tym bardziej teraz będę chodzić.

Gość Na moją emeryturę nie będzie
musiało pracować bo zdążę sobie odłożyć w funduszu. Bardziej obawiam się tego, że będzie żyło (i wychowywało się) z zasiłku, więc ja będą pośrednio na nie robić! :o :o :o Państwową żebraczą emeryturę możesz se wsadzić... wiesz gdzie.

Gość L.H.O.O.Q
przed chwila w innym topiku pisałas ze bardzo chcesz zajsc w druga ciaze, ale twoj chłopak nie chce. zdecyduj się!

Strasznie jesteś młodziutka jak na drugą ciąże. No ale skoro już się stało, ot musi dbać sama o siebie. Staraj się unikać stresu (wiem, że to trudne) no i jak najszybciej powiedz przyszłemu ojcu o całej sytuacji.

Słucham ?? JA nic takiego nie pisałam ;/

Źle zrozumiałam. Tylko nie bardzo rozumiem, czego oczekujesz od nas? Wiadomym jest, że musisz powiedzieć ojcu dziecka i o siebie zadbać. Zero stresu , idź do lekarza itd.

wiem... Powiem mu od razu jak się spotkamy. Nie boję się tego że mnie zostawi bo wiem że mnie kocha... Boję się strasznie tego że znowu poronię :( wtedy już tego nie przeżyję...

Napisałam tu ponieważ chciałam się wygadać... Mam pytanie pewnie dla niektórych to będzie głupie ale chce się dowiedzieć jak mam o siebie dbać ? Nie chce stracić kolejnej ciąży.

po ciąży zainwestuj w zabezpieczenie :) ( taka dobra rada ) jak dbać ciepło sie ubierać podkoszulki brzuch zakryty nie na wierzchu by nie przeziębić malucha już w łonie do lekarza na kontrole na badania podstawowe witaminy

A jakie zabezpieczenie zawiodło jeśli można wiedzieć? Najpierw wybierz się do ginekologa, który będzie prowadził Twoją ciążę. To podstawa.Zleci Ci badania, przepisze witaminy. Chyba, że już byłaś? Nie denerwuj się, staraj się opanować, pij dużo soków owocowych i warzywnych, jedz zdrowe jedzonko..

Gość nie możesz mieć drugiego
dziecka , bo nawet nie masz pierwszego idiotko :O

I tak jak napisała koleżanka wyżej..-ciepło się ubieraj, brzuch i nerki zakrywaj , odstaw wszelkie używki, nie chodź w butach na obcasach (jak widzę ciężarne z pępkiem na wierzchu i 12 cm szpilkami to szlag mnie trafia).

Okrutne słowa: jeżeli masz poroni c- z przyczyn np uszkodzenie płodu to i tak poronisz...Ale nie ma co sie martwić na zapas. ja przeszłam jedno poronienie, potem w drugiej ciaży ta sama historia bóle plamienia, ale donosiłam syna, a nawet przenosiłam:) który to tydz?

Właściwie to wszystko co napisałyście to wiedziałam... ale dziękuję że chociaż wy mnie wspieracie. W tamtej ciąży miałam opryszczkę wargową czy myślicie że to mogło też mieć wpływ że dzidziuś obumarł ?

6 tydzień

Gość do Myszka83
Dziewczyno ty masz już 27 lat na karku i takie kretyńskie rzeczy wypisujesz, że włosy dębieją! Jak dziecko może się przeziębić w łonie matki? :o Możesz wyelaborować na tu tę swoją medycynę ludową??? WIEK ZOBOWIĄZUJE DO WIEDZY!!! :o :o :o Widzę, że tu sam zjazd gwiazd. Jedna prześciga głupotą drugą.