Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KOBIETKI DORADZCIE MI TU ;p

WARTO ZACZYNAC Z TABSAMI? 21 LAT, STAŁY PARTNER, STUDIA! JAKIE SKUTKI UBOCZNE?

Polecane posty

Jakie stutki uboczne. SPADEK OCHOTY NA SEKS? PRZYTYŁYŚCIE? CELULIT? ZŁE SAMOPOCZUCIE? Prosze odpowiedzcie cos, zaczynam sie zastanawiac nad hormonami i sama nie wiem. Na ciaze nie moge sobie teraz pozwolic CZY SA AJAKIES TANCZE TABSY? I JAK O NIE POPROSIC GINEKOLOGA? Bo nie koniecznie mam kase na takie po 40 zł.

ja biore od 20 roku zycia zaszłam w planowana ciąże i dalej biorę ceny od 3zł do 60 zł zero ubocznych jeśli dobrze dopasujesz ja przetestowałam wszystkie :P i dobrałam sama ( miałam pole do popisu bo jestem farmaceutka a ginekolog to kolega :P )

Nikt wiecej nie odpisze?

słyszałam o grzybkach i nadzerkach to prawda?

Gość MadmłazellBlond26
A JA NIE BIORĘ A BRALAM RAZ W ŻYCIU DAWNO TEMU PRZEZ 3MCE TYLKO BO NIE CHCE MIEĆ WĄSÓW I WIELKIEJ DOOOPY HA !

Biorę tabletki kolo 6 lat, nie przytylam, nie mam cellulitu, nadzerki ani grzybkow. Libido bardzo wysokie ;-) przetestowalam cilest, yasmin a od niedawna biore yasminelle. Podsumowujac - zero skutkow ubocznych, 100% satysfakcji :-)

Gość MadmłazellBlond26
No chyba,że ktoś tak jak myszka83 jest farmaceutą i ma kolege ginekologa to może zaryzykować, ja miałam beznadziejnie dobrane wode miałam w organizmie i patrząc na dzisiejszą młodość to widać,że chyba już wszystkie mają słabych ginekologów ... :P

Gość MadmłazellBlond26
dzisiejszą młodzież *

nadżerkę miałam i przed tabsami a co do infekcji no fakt miewam czasem ale sporadycznie zresztą to nie ma wpływu czy bierzesz czy nie tylko od flory bakteryjnej

Gość MadmłazellBlond26
sugar wpadnij do mnie na kawe widzę,że też się nudzisz cały dzień :P

ja im bardziej sie wymywam tam ( nawet super płynami ) to zaraz złape grzyba u mnie tylko woda i szare mydło

No trochę się nudzę, ale jeszcze tylko 2 tygodnie i mocna ograniczę kafe ;-) Zresztą dziś też nidlugo jeszcze posiedzę, przed 16 musze sie zaczac ogarniac bo idziemy z narzeczonym na tradycyjna piatkowa obiadokolacje :classic_cool:

a ktoras z was dobrze sie czula po tanszych tabsach? refundowanych?

Gość odpowiem ......
ja borę już ok 6 lat i jestem bardzo zadowolona żadnych skutków ubocznych ...a płacę za opakowanie ok 7 zł zależy w jakiej aptece

Gość odpowiem ......
oczywiście 7 zł to na receptę

A lerzarz bez problemu moze dobrac jakies tabletki refundowane? Bo jak juz wczesniej wspomniałam nie mam za duzo kasy zeby wydawac 40 zł na opakowanie. Czy musze powiedziec mu ze chodzi mi o refundowane czy tez on przepisze mi takie jak on chce? Wiem ze w moim miesie lekarz nie wykonuje zadnych badan przed przepisaniem. Nadal sie bardzo wacham bo boje sie skutkow ubocznych

Gość nie polecam
Brałam różne i każde miały okropne skutki uboczne: cilest: wypadanie włosów, cellulit (plus: duże libido, ładna cera) yasminelle: ciąg dalszy wypadania włosów(trwa to już półtora roku), (na plus schudłam) diane35: cellulit i tycie, (ładna cera) yasmin: o mało się nie przekręciłam, nie mogłam wstać z łózka i mdlałam jak wstawałam I po tych eksperymentach powiedziałam dość. Może jeszcze kiedyś będę brała, ale jak na razie to walczę o każdy włos.

kurde, ja mam dosc słebe i cienkie wloski bo jestem blondynka i jeszcze farbuje wiec tez walcze o karzydy wlos. Boje sie przytyc i miec celulit...

ja brałam 3 lata Regulon. nie miałam żadnych skutków ubocznych. teraz biorę zastrzyk, DEPO-PROVERA, i jestem dużo bardziej zadowolona niż z tabletek... a chyba najlepiej będzie jak pójdziesz do ginekologa. on ci najlepiej doradzi.

Dziewczyny a czy ginekolog jest chetny do zapisania tabsow czy trzeba go jakos wielce prosic tak jak o tabletki po?

Wiem wiem ze doradzi, tylko mi tez tu chodzi o cene. Kolezanka nbyla i doradzil jej takie za 55 bo maja malo hormonow a mnie po prostu na takie nie stac a dodatkowo i tak mam zamiar chocby na poczatku zabezpieczaxc sie prezerwatywa

ja byłam już u wielu różnych ginekologów. Każdy pan doktor ginekolog przepisywał mi antykoncepcje bez żadnych niewygodnych pytań czy innych problemów... raz jedyny w życiu poszłam do pani ginekolog i ona robiła mi straszne problemy...

ja płace 40 zł za zastrzyk. ale jest on skuteczny przez 3 miesiące. a też jestem studentką i na nadmiar kasy nie narzekam. i uważam że taka cena jest ok. a to jakie tabsy lekarz przepisuje u mnie było uzależnione od wyników badań...

słyszałam ze właśnie faceci sa dużo przyjemniejsci i delikatniejsi niz kobiety. U mnie sa sami faceci (5) wiec raczej wyboru i tak nie mam.

kurcze własnie a u mnie zaden lekarz na poczatku nie wykonuje badan i boje sie ze przez te zle dortbane spuchne albo jeszcze cos innego. A ten zastrzyk tez wykonuje lekarz ginekolog? Musze isc i z nim pogadac o kazdej metodzie bo na gumkach to nerwicy dostane

refundowane to stediril 2,48 zł , rigevidon 6,49, microgynon 7,97 diane 11,54 cena nie może byc wyższa od tych co podałam

lekarz daje receptę na zastrzyk, ty go kupujesz w najbliższej aptece i idziesz do gabinetu zabiegowego. tam pani pielęgniarka zrobi ci zastrzyk. ale do tego rodzaju antykoncepcji konieczne są wyniki. bo nie możesz brać tego leku jeśli masz jakiekolwiek problemy z krwią lub wątrobą. najlepiej zrobisz jak doradzisz się lekarza. zapytaj może znajome o to, który lekarz jest najprzyjemniejszy. bo taka wizyta to zawsze stres...( a może tylko dla mnie...;) )

no stres jest bo chyba z przyjemności żadna nie idzie :P choc ja mam te komfort że mam kolegę gina i zawsze jak cos to do niego owszem wyniki warto zrobic ale dopasowanie to inna bajka