Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KOBIETKI DORADZCIE MI TU ;p

WARTO ZACZYNAC Z TABSAMI? 21 LAT, STAŁY PARTNER, STUDIA! JAKIE SKUTKI UBOCZNE?

Polecane posty

ja biore od marca. pierwsze słyszę żeby nadżerka powstawała od brania tabletek anty. nadżerke mialam już wcześniej jestem po wypalance. najpierw miesiąc bralam milvane ale przybyło mi 8kg. ==' i kosztowały 47zł porażka. zmieniłam szybko lekarza bo tamten chciał mnie leczyć zastrzykami których nie wolno przyjmować kobietom które nie rodziły bo wywołują spustoszenie w org. drugi lekarz zapytał najpierw do jakiej ceny tabl, zrobił badania. i ostrzegł przed początkowymi skutkami, jedyny to były plamienia bo nie robiłam przerwy (milvane mialy większą dawke) piersi mi się ładnie zaokrągliły i jestem zadowolona z ich rozmiaru (w końcu) wróciłam do nich do swojej początkowej wagi a w kolejnych miesiącach schudłam 3kg, cellulitu nie mam. ważne żeby dobrać odpowiednie tabl. :) aa, teraz biore novynette i kosztują 24zł u mnie, a w drugiej znalazłam nawet za 20zł :D

Gość KOBIETKI DORADZCIE MI TU ;p
Ale ogólnie warto sie w to pakować?

Gość karolllkaa
Jak dla mnie tabletka to najlepsza metoda antykocepcji. Stosuję ją już kilka lat i żadnych skutków ubocznych. Można zawsze zastosować takie metody: http://www.pigulka.pl/50lat/ , ale myślę, że przyjemności nie będziesz miała. Haha.. Niezłe filmikiNajlepszy jest rok 1960:)

Gość krucafuks
To ja tez dodam od siebie Harmonet- nie przypominam sobie skutkow ubocznych Microgynon- spadek libido, bole głowy(w UK zaczynają wciskanie tabletek od najtańszych) Marvelon- wilczy apetyt Yasmin- wreszcie trafiłam, same plusy- zero bolesnych okresow, krwawienie jest bardzo skąpe,wysokie libido Wiekszosc tabletek dwuskładnikowych różni sie od siebie progesteronem i to on najczesciej odpowiedzialny jest za skutki uboczne. Kazdy organizm jest inny, nie sugeruj sie tym, ze komus dane tabletki pasuja. Pigułki i tak wychodza taniej niz gumki( i duzo taniej niz dziecko), zawsze mozecie sie z chłopakiem składac po połowie. Koszt to od 5 do 50 zł. Warto zaznaczyc, ze nawet tabletki nowej generacji czesto maja swoje tansze odpowiedniki(np. odpowiednikiem Yasminelle jest Nayra). Moj ginekolog zwyczajnie sie zapytał, ile chce wydawac na antykoncepcje.

jak dla mnie tabletka to najlepsze rozwiązanie dla młodej kobiety ja juz tabletki biore 7 lat w miedzy czasie przerwa na ciąże

cóz.. jeśli dobrze je sobie dobierzesz, nie powinnaś miec skutków.moja koleżanka bardzo sobie chwaliła Microgynon 21, bo twierdziła że nie tyła po nich, ja chciałam zmieniac, ale postanowiłam że jednak odstawiam.ja brałam Cilest na + to to, że biust mi się powiększył no i byłam ciągle zabezpieczona, a na - bardziej uciążliwe bóle głowy, chyba nasiolone pms, tycie, rozstępy(ale poznikały z piersi po 4 miesiącach) , na seks ochota ciągle ta sama, no i wyregulowanie krwawień-w 7 dniowej przerwie z zegarkiem w ręku dostawałam okresu na 5 dzień przerwy. po porodzie planuję założyc sobie wkładkę..