Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odbilo wlascicielom

ZA DUZE CENY ZA WYNAJEM MIESZKAN!!!

Polecane posty

Gość odbilo wlascicielom

jestem zmuszona przez najblizszy rok wynajmowac mieszkanie i szukalam mieszkan ostatnio. To co zobaczylam przyprawilo mnie o zawrot glowy! Wlasciciele pisza "umeblowane" a w mieszkaniu brak lozka, szafy, lodowki. Albo pisza ekskluzywne a tam obdrapane tapety odpadajace ze scian. A za mieszkanie zycza sobie kupe forsy i kaucje z dupy wyjeta jakby tam bylo co zniszczyc. Dlaczego wiekszosc wlascicieli nie ma wstydu? I przed pokazaniem mieszkania nie posprzataja, mowia przez telefon ze jest wszystko a brakuje podstawowych rzeczy albo twierdza mieszkanie wyremontowane a widac ze rudera nie remontowana przez 10 lat? A najlepsze jest to, ze zaden podatku nie odprowadza.

Gość ranocyta
..........niewidzialna ręka rynku.................

Gość odbilo wlascicielom
cena bierze sie stad ze idzie wszystko w gore, wszyscy wlasciciele podnosza ceny i ludzie sa zmuszeni na to przystawac. Ok, niech podnosza ale niech cena bedzie adekwatna do warunkow. Podobnie jak mam prawo wymagac uczciwosci od wlascicela czyli odprowadzania podatku

Gość matacz..
nie stac cie - to pod most płacz i płac , nie ty to inni

Gość matacz..
nie - nie masz racji ! miej mieszkanie wynajmuj je a pzrekonasz sie dlaczego jest jak jest ! a skoro nie wiesz jak jest , to nie biadol.

boo moja droga zazwyczaj są wynajmowane mieszkania w centrum miasta i blisko uniwerków więc to normalne,że w takich miejscach cena za wynajem jest duża bo jest dużo chętnch, pomyśl zanim będziesz pisać takie głupoty na forum

Gość odbilo wlascicielom
ja mam dom, ale musze jeszcze rok pozostac w tym miescie gdzie pracuje- dlatego wynajmuje. Moj przyszly maz tez wynajmuje mieszkanie w stolicy ale nie wyglada ono jak rudera i odprowadza podatek od dochodu

Gość matacz..
prawo w polsce jest chore ! dlaczego , jzu ci pisze ! jezeli wynajme ci mieszkanie spisujac z toba umowe , ty mozesz sie tam zameldować , a jak sie zameldujesz , mozesz mi pzrestac placic a ja nie mogę cie wyzucić z tego mieszkania ! tylko wyrok sadu o eksmisji moze zaskutkowac tym , ze sie ciebie pozbede ! a to moze trwac i lata - dlatego jest jak jest

Gość odbilo wlascicielom
No i niech bedzie duza cena, ale niech te mieszkania nie wygladaja jak meliny:O I szukalam mieszkania nie blisko jakichs uczelni, wiekszosc to masakra, ze tez wstydu wlasciciele nie mieli. Zeby nawet nie posprzatac?

Gość matacz..
ha ha ha przeciez ten podatak ktory maz odprowadza tak naprawde płaci wynajmujacy , bo ma go doliczony do tego co za wynajem - kogo chcesz oszukac , ci co nie połaca podatku wynajmuja o ten podatek taniej wynajmujacemu

Gość matacz..
inaczej - wynajme mieszkanie komus za 1000 zł ale podatku placic nie bede , czyli na czarno mu wynajme , ale jak sie ktos burzy to prosze bardzo 1500zł i płace ów podatek :)

Gość odbilo wlascicielom
matacz... bzdura:O Mozesz spisac umowe i wynajmowac odprowadzajac podatek z zastrzezeniem, ze masz prawo do wymowienia najemnikowi miesiac przed. Tak dziala prawo. Wynajmuje 3 rok i mialam juz 2 mieszkania, wlasciciele spisywali umowe ale podatku nie odprowadzali:P

Gość matacz..
jak sie zamelduje na tym mieszkaniu nie ruszysz go ! komu chcesz sciemniac ? nie bedzie ci płaciłc a ty nie masz mocy ni pzrepisów prawnych by go wywalic , zamków ci zmienic nie wolno , bo wezwie polisce i musisz go wspuscic - widac , ze na cwaniaka jeszcze nie trafiłaś -

Gość odbilo wlascicielom
kolejna bzdura matacz. Ja teraz wynajmuje mieszkanie i mam cene normalna jak na obecne miasto i wlasciciel odprowadza podatek. dziwne? A moze jest uczciwy? I moj narzeczony nie bierze wiecej ze wzgledu na podatek, ma ladna kawalerke z garazem i wynajmuja ja i tak za tanio jak na stolice

Gość matacz..
ale jak nie ma zameldowania - jest inaczej

Gość odbilo wlascicielom
w mieszkaniu moze zameldowac tylko wlasciciel. Wiec jak to sobie wyobrazasz?

Gość matacz..
samarytanin !!!! :) to moze jeszcze napisz ile bierze

Gość matacz..
ano wyobrazam - jak ktos taki uczciwy i cały cacy to mozna to wykozystać i ktos kto chce wynajac moze zarzadać zameldowania - wtedy pzrystaje na cene ! wielu sie daje złapac ! ZAPAMIETAJCIE NIE MELDOWAC POD ZADNYM POZOREM

Gość odbilo wlascicielom
jaki samarytanin? Bierze normalna cene. Wytlumacz mi ty jak ty sobie meldunek wyobrazasz? Ze co wlasciciel z najemca podpisuje umowe i najemca idzie sie zameldowac?

Gość matacz..
WSZAK WYJASNIŁEM CIT ZALEDWIE WYZEJ , nie moja wina , ze nie czaisz tekstu pisanego ....

Gość ale jak mozna
a ty chcesz wynająć mieszkanie czy pokoj?jesli mieszkanie to ilupokojowe? i jakie ceny proponuja wlasciciele? moze jakies konkrety? i nie masz racji,ceny takie nie biora się znikąd.oplaty za wode,prad,gaz itd,za czynsz są kolosalne! a odejmujac to-za sam wynajem coż...za marne grosze chyba wlasciciel nie ebdzie się użerał,jelsi kogos wpuszcza do swojego domu to nei dla przyjemnosci tylko ze sytuacja go zmusila,nikt dla przyjemnosci nie godzi sie mieszkac z obcym.i chce się zeby to był porzadny czlowiek. poza tym owszem sa tanie mieszkania,pokoje,tyle ze u alkoholikow!!! moja znajoma wynajela pokoj za 300 zł w Sopocie i okazalo się ze baba jest alkoholiczką,ciagle miala urojenia ze jest okradana, ciagle włazila do pokoju t ej dziewczyny,bez pukania,miala jakiegos kochasia i oskarzyla,ze moja znajoma sypia z tym kochasiem,itd...dziewczyna uciekla stamtąd jak oparzona,nawet juz zwrotu kasy nie chciala. a jesli chodzi o to,ze oszukują,mowia ze jest lodowka a jej nie ma itd... to moze zapytaj wprost tych ludzi,czemu kręcą,skad my mamy to wiedziec?

Gość odbilo wlascicielom
ja szukalam kawalerki do wynajecia. Juz znalazlam na szczescie. Ale chodzilo mi o to ze wlsciciele chcieli sumy za duze jak na to jakie warunki oferowali. Gaz za drogi, prad? A kto to oplaca, bo w kazdym ogloszeniu pisze cena plus rachunki i czynsz.

Gość odbilo wlascicielom
podam przyklad ogloszenia: "Wynajme kawalerke na ul. Popieluszki (dojazd do centrum 15min), blisko sklepy. Mieszkanie umeblowane, wyremontowane niedawno, liczace 33m kw. Cena: 1100zl plus rachunki (woda, gaz, prad czynsz-230zl)

Gość gdrfghdhh
matacz jak to sie zamelduje na mieszkanie bez pozwolenia/zgody wlasciciela?? posralo cie?

Gość matacz..
przeca nie pisałem , ze bez zgody - zerknij na mój post wyzej

Gość gdrfghdhh
"jak sie zamelduje na tym mieszkaniu nie ruszysz go ! komu chcesz sciemniac ? nie bedzie ci płaciłc a ty nie masz mocy ni pzrepisów prawnych by go wywalic , zamków ci zmienic nie wolno , bo wezwie polisce i musisz go wspuscic - widac , ze na cwaniaka jeszcze nie trafiłaś -" wchodze do SWOJEGO mieszkania wywalam bety delikwenta na klatke zmieniam zamki. dziekuje dobranoc

Gość matacz..
no czyli owe 1100 zł dolicza do dochodu rocznego - to tak w skrócie - daje to kwote 13200 zł moze to spowodowac , ze wskoczy w wyzszy próg podatkowy policzcie sobie ile mu z tego zostaje , wielkie mi pieniadze nie ma co

Gość gdrfghdhh
aha ok. choc trzeba byc idiotą żeby meldować lokatora:D