Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odbilo wlascicielom

ZA DUZE CENY ZA WYNAJEM MIESZKAN!!!

Polecane posty

Gość matacz..
gdrfghdhh tak zgadza sie , ale pzreczytj mój post inny , jesli bedziesz gapą i go zameldujesz jzu tak nie postapisz

Gość ale jak mozna
no i co w zwiazku z tym ogloszeniem ktore przytoczylas?

Gość matacz..
nie idiotą ! wystarczy byc tym dobrym i dac sie zmanipulowac - nie wszyscy wiedza czym to grosi a jak chca wynajac , wynajmujacy moze zaoferowac wyzsza kwote , ale w zamian za meldunek bo mu zalezy i pzredstawic sensowne wytłumaczenie , wielu sie daje nabrac

Gość matacz..
nie kazdy tez jest oszustem jednak

Wpiszcie w google "wynajem okazjonalny". Jest to nowe prawo od stycznia b.r., które pozwala na eksmisję niechcianych lokatorów bez ingerencji sądu.

Gość odbilo wlascicielom
matacz, ale ja pisalam o umowach i odprowadzaniu podatku od DOCHODU a nie o MELDUNKU! To ty czytaj. Co ma umowa zgodna z prawem z zameldowaniem? To nie te czasy ze aby kogos przyjac do mieszkania musisz zameldowac:D Chyba ze wciaz zyjesz zgodnie z zsadami PRL-u:D

Gość regres to uczuciowy gej
matacz ty idioto skonczony idz spac albo zaloz beret na leb i krzyza pilnowac

Gość taa niedobra pupa
Autorko - ty nie znasz w ogóle tego rynku , że tak piszesz. Ceny w każdym miesiącu są w zasadzie inne - teraz właśnie jest najdrożej w roku, ze względu na rozpoczynający się zaraz rok akademicki.... Oczywiście że ceny za wynajem są nieadekwatne do zarobków, ale to inny temat. Cenę kształtuje rynek - czyli popyt i podaz. A w Polsce mieszkań jest za mało.Więc jak możesz pisać, że wynajmującym odbiło, skoro kiedy dają ogłoszenie zgłasza im się po 20 chętnych, tak że castingi można organizować... A z tymi kiepskimi warunkami - to chyba niezła pedantka z ciebie? Bo ja jak przeglądam oferty to większośc mieszkań jest na bardzo wysokim poziomie.

Gość odbilo wlascicielom
"Bo ja jak przeglądam oferty to większośc mieszkań jest na bardzo wysokim poziomie" No o tym pisalam. Jak ja przegladalam OGLOSZENIA to tez wiele mieszkan bylo na przyzwoitym poziomie. Polecam zobaczyc a nie tylko czytac

Gość odbilo wlascicielom
nic tez nie pisalam o cenach nieadekwatnych do zarabkow. Pisalam o cenach nieadekwatnych do STANDARDU.

Gość taa niedobra pupa
No chodzi mi o zdjęcia.... Rozumiem, że jakieś jedno mieszkanie może być nieadekwatne standardem do ceny, ale jeśli są wszystkie - to wniosek - że się mylisz.

Gość odbilo wlascicielom
nie wszystkie pupa, 90% odbiega od standardu, ale na szczescie sa tez normalni wlascicele:)

Gość taa niedobra pupa
Autorko- czy ty wiesz co to jest standard??? Mieszkanie standardowe to mieszkanie przeciętne, więc jeśli piszesz, że 90% odbiega od standardu to jest to zaprzeczenie samo w sobie. :) Może chodziło ci o mieszkanie luksusowe, a nie standardowe...

Gość odbilo wlascicielom
Standard dla umeblowanego mieszkania to lozko, lodowka, pralka i szafa. Az tak wiele?

Gość taa niedobra pupa
Nno nie zgodzę sie co do pralki - większośc mieszkań chyba jej nie ma... B. często przeglądam oferty, sama tez komuś wynajmuję. Nie bardzo opłaca się wstawianie do mieszkania tych wszystkich urządzeń, bo wtedy na właścicielu spoczywa obowiązek i naprawy...

Gość stara przepiórzyca
Prowadzę stancję. Dwa pokoje wynajmuję czterem studentkom. W przyszłości chcę wynajmować całe mieszkanie bo przeprowadzam się zagranicę. Na mojej stancji studentki mają zakaz urzywania radia i telewizora, bo ja nie będę za nie płaciła za prąd. Pranie wywołą do siebie na wieś, na weekendy. Mojej pralki nie mogą urzywać, brudne gacie mogą uprać w zlewie. Tu nie pralnia ani suszarnia. Tu jest tylko stancja czyli noclegownia. Pokoje nie są zamykane na zamki, ale w szafkach zainstalowałam dla nich zamki. Chcę wynajmować moje mieszkanie na podobnych zasadach.

Gość u tej starj przepiozycy
za grosz bym nie wynajela :-O pokoje nie sa zamykane na zamki? noz kurrrrwa..:-O no comment..

" stara przepiórzyca Prowadzę stancję. Dwa pokoje wynajmuję czterem studentkom. W przyszłości chcę wynajmować całe mieszkanie bo przeprowadzam się zagranicę. Na mojej stancji studentki mają zakaz urzywania radia i telewizora, bo ja nie będę za nie płaciła za prąd. Pranie wywołą do siebie na wieś, na weekendy. Mojej pralki nie mogą urzywać, brudne gacie mogą uprać w zlewie. Tu nie pralnia ani suszarnia. Tu jest tylko stancja czyli noclegownia. Pokoje nie są zamykane na zamki, ale w szafkach zainstalowałam dla nich zamki. Chcę wynajmować moje mieszkanie na podobnych zasadach." Ale oczywiście pieca elektrycznego mogą używać:D.

Gość odbilo wlascicielom
a gdzie ty pupa mieszkasz Bo w miescie gdzie pracuje pralka to norma. Zaden luksus. Moze wedlug ciebie lodowka to tez cos:D No wybacz ale skoro ktos mi prponuje kawalerke za 1200zl plus rachunki bez pralki ze starymi oknami to wezme ta za taka sama cene z wszelkimi dogadami. Ty pewnie wynajmujesz studentom po najnizszej linii oporu i malo tego podatek masz w dupie:O Brak slow

Gość stara baba ___
stara lisica albo wampirzyca a nie przepiorzyca

Gość lwowskaaa
matacz co Ty za bzdury plecisz nie mozna samemu zameldowac sie w wynajętym mieszkaniu ,moze to zrobic tylko włascieciel mieszkania na pobyt tymczasowy np.3 m-ce ,wiec nie opowiadaj głupot

Gość poznan z tej strony
Sa i ladne mieszkania i brzydkie, daleko od centrum, i blisko. Standard to rzeczywiscie jakas srednia. Ja wlasnie w takowym mieszkam, 38 m2 i place 1000 zl. Nie narzekam, bo mieszkanie mi odpowiada:)

Gość odbiło autorce
a o co ci chodzi z tym podatkiem?? co ci tak zalezy zeby wlasciciele placili podatek?? co ci do tego?? sama wynjamuję pokoj,tez moge napisac ze wynajmujacym odbiło.mialam taka parkę ze az strach,prawie nerwicy się nabawilam.zastrzegłam sobie ze tylko osoby pracujące,mieli być pracujący i co? okazalo sie ze tylko on pracował i to dorywczo raz na pare dni.a tak całymi dniami przy przepieknej pogodzie w turystycznej okolicy nad morzem,siedzieli,gnili w domu,spali do 15,potem cały dzien tv,jarali w pokoju jak smok a zastrzegłam w ogloszeniu ze tylko dla niepalących a brudasy takie ze szok. co tylko nagotowali,całą kuchnie mi zostawili jakby przez nią huragan przeszedł,zreszta szkoda słow. wiec sa ludzie i ludziska i niewazne czy to jest najemca czy wynajmujący,tak wiec nie wrzucaj wszystkich do jednego worka.wszystko zalezy od kultury i szacunku do drugiego czlowieka

Gość tobru
podatek od wynajmu można odprowadzać ryczałtem i to jest wtedy tylko 8.5%. Ciekawa stronka o wynajmie mieszkania. www.poradnikwynajmu.pl