Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anneelise

Jak urządzić pokój na stancji?

Polecane posty

Gość anneelise

Potrzebuje pomocy! Mój pokój na stancji póki co prezentuje się średnio ciekawie. chce to koniecznie zmienić. Chce powiesić zasłonki, pomalować ściany, wymienić dywan no i zakleić czymś ohydny wzorek na szafce(jakaś okleina typu cerata). Jakąś tapetą pewnie. I teraz zaczyna się problem/zabawa. Jakie kolory? Myślałam na paroma opcjami. Pierwsza to 3 ściany białe, a jedna albo ciemny ciemny czerwony, albo śliwkowy (dla panów: ciemny fiolet) i wtedy taka sama wykładzina, tapeta no i zasłonki czy narzuta. Elegancko, ale czy nie za nudno? Opcja druga, to odważy miks ciemnego różu, oliwki (dla panów: ot taki ciemny, nieco zgniły zielony) i czerni. No i trzecia, jazda po maksie w stylu hide-sama. Czyli jaskrawo zielony dywan, czerwona tapeta, ciemno-różowe ściany, pomarańczowe zasłonki, fioletowa narzuta. Jak myślicie? A może inne propo? Bardzo Was proszę, pomóżcie!

Gość sen o szkole oznacza ze
masz zgode wlascicieli?

Gość anneelise
tak, zgodzili się na przemalowanie ścian, oklejenie brzydkiego segmentu też. A dywan mam po prostu położyć stary przy wyprowadzce.

lubię jasne kolory, wszędzie w miarę możliwości machnęłabym biel i dodatkowe akcenty drobne w ulubionym kolorze - moim jest niebieski, nie wiem jak Twój. jeśli pomieszczenie jest małe to jasne kolory (biel) optycznie je zwiększą.

kiedyś się tak malowało, że jedna ściana inna, dla mnie to wygląda okropnie, ale każdy ma inny gust :P

Gość lexismax
pierwsza opcja sie wydaje fajna. 3 sciany biale i jedna ciemna (tylko nie za bardzo ciemna) i na ta ciemna walnij jakis stencil (jest mnostwo fajnych wzorow) zaslonki z jakims fajnym geometrycznym wzorkiem, dywan tez, na scianach mozna powiesic jakies ladne czarno biale fotografi, na kanape fajan kape z dlugim wlosem i jakies kolorowe poduszki, jako dekoracje ladnei wygladaja ronego rodzaju swieczki, tylko nie nackaj za duzo bo bedzie jak w spizarni u pana zenka

Gość lexismax
popatrz sobie tez w katalogach ikei, oni maja ciekawe pomysly

świeczki ładnie się komponują wg mnie albo w dość ascetycznych pomieszczeniach, albo takich a'la salon wróżki, fiolety, stoły z długimi obrusami.

Gość anneelise
sen o szkole oznacza ze - bardzo dziękuje za radę! Pomysł ze stonowanymi brązami czy beżami spodobał mi się. Będę musiała dodać go pod rozwagę.

ja wyznaję minimalizm w formie. nie lubię półeczek, pierdółek, figurek, dlatego mam komodę, na której właśnie kilka świec będzie stało. minimum.

Gość anneelise
Hmm dziś po przejrzeniu propozycji aranżacji z gazetki duluxa, coraz bardziej się skłaniam ku opcji oliwkowo-pistacjowych i śliwkowo-różowawych ścian. I może do tego fioletowe zasłony i narzuta? Żeby było kolorowo