Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość J,MNBFVDBGN

Ile z was zalozylo wlasna firme w mlodym wieku? Nie baliscie sie?

Polecane posty

Gość J,MNBFVDBGN

Mam na mysli wiek ponizej 25 lat. Nie baliscie sie? Czy ktos wam pomogl (np.rodzice) czy mieliscie swoja kase dlozona lub dofinansowanie z urzedu pracy? Czy zakladaliscie ja sami czy z druga osoba? Jaka branza?

Gość ja zalozylam
w wieku 22 lat. oczywiscie pomogli rodzice. uprzedzając nastepne pytanie- jest to stacja benzynowa

ja otworzyłam jak miała 23 lata. Nikt mi nie pomagał, bałam się jak jasna cholera ale tylko na początku. Przerażały mnie opłaty na ZUS, papierologia. Teraz z perspektywy czasu wiem, że to była świetna decyzja. Czuje się wolna i szczęśliwa. Dostałam tez z urzędu pracy dofinansowanie, które pomogło mi rozwinąć skrzydła.

Gość co Ty?
Myśmy z mężem otworzyli własną firmę w młodym wieku - ja 22 lata on 26 lat . Nikt nam nie pomógł, tylko dostaliśmy dotację z UP i jakoś nam się udało. Teraz po trzech latach firma działa cudownie i na wiosnę rozbudowujemy ją o nowe wariant :) Także dasz radę. Czy się baliśmy ? W sumie trochę, czy firma się rozkręci... ja studiowałam jeszcze, maż pracował ale się zwolnił i poszło szybko i gładko.

Gość J,MNBFVDBGN
Poki co poztywne wypowiedzi :) Piszcie dalej, smialo

Gość sauniarz___8
Kumpel otworzył zaraz po tym jak skończył 18 lat. Prowadzi już 15 lat. Nikt mu nie pomagał, parę razy bankrutował parę razy jeździł BMW... Raz na wozie raz pod wozem ;)

Gość aldona7897
Ja miałam wprawdzie 26, ale to chyba bez znaczenia, jak się ma dobry pomysł i smykałkę do pewnych spraw.

Gość J,MNBFVDBGN
Up :)

Gość ale piszcie co to za interesy
prowadzicie?

Gość Ja miałam 20
I było to w 89 roku. Usługi pogrzebowe.

Gość wewewewewe
Pierwsza działalność otworzyłam w wieku 20 lat . Sklep . Plajta po 6 miesiącach. Drugą działalność (pub) w wieku 24 lat .Narazie działamy 3 lata i jest ok.

Gość Kompromitacjapełnągębą
nieste ale w tak młodym wieku nie zrobiłyście tego zupełnie same, w to nie uwierze miałyscie jakies zaplecze finansowe od rodziców na pewno inaczej pod most a nie firmy otwierać 🖐️

Gość ja otworzylam swoja firme
w wieku 24lat, dostalam dotacje z urzedu pracy.

Gość Oj mało wiesz...
Ja mając lat 20 miałam już 2 lata pracy za sobą i odłożoną kase na pierwszy ruch. nikt mi nie pomagał.

co Ty? - jaki biznes prowadzicie z mezem? ja tez sie zastanawiam nad zalozeniem biznesu z narzeczonym ale troche sie boje ze nie wypali...

Gość gość
ja założyłam, jak się ma pomysł to trzeba się wypróbować, mnie na razie idzie dobrze, mam dobry internet z http://www.kempa-satellite.com/ to przy moim biznesie bardzo ważna rzecz

Gość Kasia67
Ja mam 23 lata i prowadzę sklep z butami. Było ciężko na początku, rodzice coś tam pomagali, ale stwierdzili, że skoro to był mój pomysł to powinnam sobie radzić sama. Bardzo pomogła mi księgowość internetowa https://wfirma.pl Cenowo całkiem przyzwoicie. Po 30 dniach wersji próbnej wiedziałam, że to jest to czego szukałam, i co pomoże mi zyskać trochę więcej czasu dla siebie. Prowadzenie firmy z czasem staje się coraz przyjemniejsze, najcięższe są początki :0

Gość gość
Ja własną firmę otworzyłam mając 23lata. Przed otwarciem 3lata pracowalam na czarno, uzbieralam kasę na maly salonik kosmetyczny, zero pomocy od rodziców ani panstwa. W tej chwili mam spory salon ktory swietnie prosperuje. Mam 26lat :)

Gość gość
Ja założyłam firmę w wieku 27 lat, wiec się chyba nie kwalifikuje już do tematu ;) Miałam możliwie prosto zacząć działalność, bo oboje rodziców prowadziło własne przedsiębiorstwa, więc było komu radzić, czy podać numery do zaufanych firm w razie pomocy :) Chyba nie ma osoby w moim mieście, co by nie znała któregoś z moich rodziców. Podpowiem, że jeśli zakładacie jaki biznes odnośnie produkcji, itp. Bardzo istotne jest wykonanie badań badania w środowisku pracy. Takie badania wykonuje m.in. świetna firma, jaką jest www.ekolab.pl .

Gość 4geg
Aby firma szybko się rozwijała, warto inwestować w jej promocję. Najlepszym rozwiązaniem jest wykorzystanie usług w zakresie reklamy Lublin. Jest to dobry sposób na poprawę pozycji firmy. https://reklama-lublin.pl/