Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem przegrana kompletnie

mam 23 lata i jestem starą panną - prawie ostatnia w rodzinie

Polecane posty

Smutne refleksje naszły mnie przed chwilą - wróciłam właśnie ze chrztu córki swojej dalszej, dwudziestoletniej kuzynki. Ja mam 23 lata... większość kobiet w mojej rodzinie w tym wieku jest już mężatkami lub planuje a ja nawet kandydata nie mam:O nie jestem paskudą, ale czuję że czas przecieka mi miedzy palcami:/ zostanę starą panną jedyną w rodzinie:/ jak któras nie ma męza to ma faceta a ja nie mam:( jak go znależć? już myślę zacząć znowu na czatach przesiadywać. Czuję się fatalnie...

są tu takie przegrane jak ja? co mi radzicie? gdzie go znaleźć? serwis jakiś? już jestem tak zdesperowana, że może być każdy, aby był:(

ok, czyli widze ze tylko ja taka beznadziejna jestem

kiedy? 23 lata to nie 19

Moimi zdaniem jesteś przegrana skoro myślisz, że 23 lata to stara panna!!! Kobieto zacznij żyć, imprezować bawic się a nie myslec o szukaniu męża!!! masz czas to nie średniowiecze

Gość Bóg jest wielki a ja malutka
absolutnie nie jesteś sama :D takie masz już środowisko w którym się uważa że 23 to stara panna- presja otoczenia, u mnie trochę podobnie, tyle że ja staram się to mieć gdzieś. Dziś znajoma powiedziała mi: ja w Twoim wieku już dziecko miałam a też mam 23 lata- w listopadzie :) na co ja jej odpowiedziałam że chciałabym temu dziecku coś zapewnić jeśli w ogóle będę mieć dzieci, a nie tylko zrobi się i jakoś będzie... nie przejmuj się tym generalnie, nie patrz na to jak żyją inni, a zajmij się swoim życiem :)

tyle, że gdyby ktoś mnie zapytał czy 23 to jest dużo- powiedziałabym że to początek życia :D ale ja czuję się jakoś staro :( mimo wszytsko uszy do góry! :D

Gość spóźniona ona
prowokacja? Ja współczuję Twoim kuzynką ;/ mieć dziecko w wieku 20 lat? a studia? ciesz się dziewczyno życiem i korzystaj z niego.

Gość nie wiemi nie mam sily
czytac wszystkiego, bo znam pare osob w gorszejmod Twojej sytuacji takze nie jestes sama🌼

dlaczego tobie się tak spieszy ? kobiety starsze od ciebie są samotne i nie popadają w panikę

Gość watcher 70
23!!! Oj, piekny wiek dziewczyno! I nie marnuj go narazie z jakim facetem! Posluchaj dobrej rady i ciesz sie zycie, imprezuj (rozsadnie), baw sie, nawiazuj ciekawe znajomosci i wybierz sie w podroz tam, gdzie nigdy jeszcze nie bylas! A za kilka lat poszukaj kogos wlasciwego na meza, bo nijakich facetow jest pod dostatkiem. Jestes jeszcze mlodziutka, wykorzystaj to!

czemu żałosne? prawda jest taka,ze w naszym spoleczenstwie normalne 23latki wychodza za maz

Gość kantełe czy używasz
wibratora czy wystarczy Tobie zwykła palcówka ?

dzięki za słowa pocieszenia, ale prawda jest taka, że to już ostatni dzwonek by kogoś znależć:(

normalne 23 latki wychodza za mąż? chyba w Twoim moja droga- albo na jakieś zacofanej wsi gdzie kobieta uzalezniona od faceta przywiazana jest do garnka a do piersi dziecko.

Gość spóźniona ona
za mąż wychodzą te małomiasteczkowe z konserwatywnych rodzin, bez studiów itd. coraz więcej kobiet zajmuje się sobą a nie bawi w dom (?) w tak młodym wieku, śmieszna jesteś.

ostatni dzwonek by kogos znalezc? ale pieprzysz od rzeczy.

Gość kantełe czy używasz
kantełe nie bądź tak cnotka opowiedz o swoich przygodach

żadne prowo kant dupy:O moze jestes z wiekszej miejscowosci, ale u nas na podlasiu to normalne dziewczyny w moim wieku wychodzą za maz lub są zareczone a ja jestem odmiencem:O

Gość watcher 70
Ulegasz presji rodziny i otoczenia! Masz jeszcze ok 4-5 lat luznego, spokojnego zycia! Naprawde. Jeszcze zdarzysz sie zestarzec ze swoim mezem. I jeszcze bedziesz marzyc o tyl swobodnych latach. Zmien myslenie, znajdz sowja pasje, rob cos innego niz twoi znajomi, wyrozniaj sie ale nie marnuj sobie jeszcze mlodosci!

zeby nie bylo watpliwsci - studiuję na panstwowej uczelni, ale duzo dziewczyn z mojego kierunku juz wyszlo za maz lub jest zaręczonych:/ a ja ? jakiś dziwoląg bo z żadnym facetem mi nie wychodzi

Ty Masz dopiero 23 lata ,a co mają powiedziec kobietki po 30-tce . To nie polega na tym bo inni mają albo planuja .Uwierz mi Przyjdzie i na ciebie pora w najbardziej nie oczekiwanym momencie :)

dziękuję za pocieszenie,ale i tak czuję się jak nieudacznica.Przegrałam życie. A to ostatni dzwonek

zapewne wypowiedzialy sie same mezatki, ktore juz sa ze soba pare ladnych lat.gdzie go poznac?

Gość dobrze nie rób sobie
zdjęć z góry jak cycków nie masz

Gość wolnosc jest najwaniejsza
:)

Gość colombo
a skąd jesteś ?=)