Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pimpek23

Seks w dni płodne z prezerwatywą - czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Witajcie, domyślam się, że zaraz zostanę okrzyknięta kretynką zadającą głupie pytania, mam jednak nadzieję na znalezienie tu pomocy. Kochałam się z moim partnerem 15. dnia cyklu, dokładnie tydzień temu (czyli wg mojego, środek dni płodnych), prezerwatywa. Cztery dni później miałam jedno, niewielkie plamienie w kolorze biało-różowym (martwię się, że mogło być to krwawienie implementacyjne). Okres powinnam dostać 25., więc jeszcze trochę czasu, ale od tygodnia mam też małe rewolucje żołądkowe, których zazwyczaj nie odczuwałam przed nadchodzącą miesiączką. Nie zmieniłam też diety. Ponadto zero innych objawów: bolesnych piersi/sutków, senności czy podwyższonej temperatury. Najbardziej nurtują mnie więc te dwa 'objawy', szczególnie to pojedyncze plamienie. Dodam, że do czerwca przez długi czas brałam tabletki anty, mogę więc mieć nieregularną owulację nadal. Oczywiście, kiedy okres będzie się spóźniał, zrobię test i pójdę do ginekologa, ale jednak 'coś' chciałabym wiedzieć już teraz. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

Gość nie jestes w ciazy
na 100%

WYDAJE MI SIĘ, że nic się nie stało z prezerwatywą - na pewno się nie zsunęła, a o pęknięciu partner chyba by mi powiedział... Zaraz po wyszedł ze mnie i poszedł do łazienki, więc zauważyłby na pewno.

Ale to plamienie i te rewolucje? Teoretycznie mogą być związane z okresem, ale aż 10 do 5 dni wcześniej?

Gość wiem że
Plamienie może też świadczyć o owulacji-zdarza się niektórym kobietom (bo nagle spada ilość hormonów).